Film serier

Filmserier er blevet meet populære efter man i høj grad basere film på bøger som består af mere end de klassiske 3 historier der ofte har været brugt i film til at lave trilogier med. Den øget popularitet skyldes i høj grad også konkurrencen fra serier der kan fastholde fans i meget længere tid end 1, 2 el. 3 film. Nogle af de filmserier der har haft størst succes er Marvel Cinematic Universe og Harry Potter.

Herunder finder du en mere eller mindre komplet liste over alle film serier der er lavet gennem tiden. Det kan godt være vi mangler enkelte mere ukendte filmserier, men i så fald må du meget gerne skrive til os så vi kan få rettet op på det.

Lister over filmserier

Listen herunder er i alfabetisk rækkefølge og starter navnet på serien med 'The' falder den under det bogstav som det første ord efter 'The' starter med. Har filmserien en dansk oversættelse er den sorteret efter dette navn, men med den engelske titel i parentes.

Hvad er en filmserie?

En film serie er definitionen på en række af film der foregår i samme univers el. er en fortsættelse af en historie fortalt i en tidligere film. Det er ligesom en serie i mange afsnit, men her er hvert afsnit blot en film, og der kan gå alt fra et år til årtier fra den seneste film i filmserien er lavet til den næste film bliver udgivet. Det bliver til en filmserie ligeså snart der er lavet mere end en film i samme univers el. som en fortsættelse af en anden film.

Filmserier kan noget helt særligt, noget der bare er meget svært at opnå med en almindelig serie. Typisk er det fordi filmserier har et meget større budget, kan lave federe scener og ikke arbejder under ligeså stort et tidspres som en TV-serie som regel gør. Her på siden kan du få et overblik over samtlige af de mest kendte filmserier i verden.

Film franchises

Nogle filmserier bliver så populære at det bliver deciderede film franchises. Det sker når en filmserie opnår en fanbase, og de bedste eksempler på film franchises er vel filmserier som:

  • Marvel film (MCU)
  • Fast and Furious
  • Saw

Der er ikke mange film franchises, men de der når denne status bliver super populære og vil nok være det igennem generationer. Der medfølger ikke bare film, men også en fanbase der vil have merchandise og klæder sig ud som de mest kendte karakterer fra filmene osv. Det er definitionen af et film franchise.

Top 10 bedste film serier

  1. MCU - Marvel Cinematic Universe
  2. Fast and Furious
  3. Ringenes Herre
  4. Harry Potter

Hvor kan jeg se film serier?

Du kan se film serier hos mange af de populære streamingtjenester. Udfordringen er at mange filmproduktionsselskaber er begyndt at lave deres egne film streamingtjenester og trække deres film, deres indhold, tilbage til deres egen platform for at tjene flere penge. Det betyder også at hvor man før i tiden kunne finde flere film serier hos en streamingtjeneste, så skal man i dag have abonnement på flere forskellige streamingtjenester for at få adgang til alle de bedste film serier.

Eksempler på filmserier på Netflix

Netflix var en af de første helt store streamingtjenester, og i sin tid kunne man med jævne mellemrum finde mange af de bedste filmserier på Netflix. I dag har de skiftet fokus til deres eget indhold, samtidig med at meget indhold er blevet trukket tilbage af produktionsselskaber der laver deres egne streamingtjenester. Det betyder at du kun kan se et begrænset udvalg af filmserier på Netflix: