16 af de bedste 80’er film

bedste 80er film nogensinde

1980'erne var fyldt med udgivelser af fantastiske film, som stadig den dag i dag er klassikere. Ghostbusters, the Breakfast club og mange mange flere er stadig i dag blandt favoritterne på verdensplan, og hvis ikke du har set dem endnu, så er det bare at komme igang. Herunder har jeg fundet de absolut bedste film fra 80'erne, de film du simpelthen bare skal se.

1. The Breakfast Club

Genre: Kommedie, Drama

Skuespillere: Emilio Estevez, Judd Nelson, Molly Ringwald

IMDB rating: 7,9/10

Om The Breakfast Club: 5 high school studerende mødes i lørdags detentionen, her opdager de at de har meget mere tilfælles end de havde troet.

Se trailer til The Breakfast Club

2. Rambo: First blood

Genre: Aktion, Eventyr

Skuespillere: Sylvester Stallone, Brian Dennehy, Richard Crenna

IMDB rating: 7,7/10

Om Ranbo: First Blood: En veteran tvinges af en ondskabsfuld sherif og hans stedfortrædere til at flygte ind i bjergende, hvor han føre en voldsom en-mandskrig mod dem der forfølger ham.

Se trailer til Rambo: First Blood

3. The Terminator

Genre: Aktion, Sci-Fi

Skuespillere: Arnold Schwarzenegger, Linda Hemilton, Michael Biehn

IMDB rating: 8,0/10

Om The Terminator: En soldat fra 2029 bliver sendt til 1984 for at stoppe en Cyborg-drabsmaskine, der også er sendt fra 2029, i at henrette en kvinde, hvis ufødte søn er nøglen til menneskehedens fremtid.

Se trailer til The Terminator

4. Tilbage til fremtiden

Genre: Eventyr, Kommedie, Sci-Fi

Skuespillere: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson

IMDB rating: 8,5/10

Om Tilbage til fremtiden: En 17-årig high school studrende ved navn Marty McFly, bliver ved et uheld sendt 30 år ind i fortiden i den tidsrejsende Delorean-bil, som er opfundet af hans nære ven og excentriske opfinder/videnskabsmand Doc Brown.

Se trailer til Tilbage til Fremtiden

5. Weekend at Bernies

Genre: Eventyr, Kommedie, Krimi

Skuespillere: Andrew McCarthy, Jonathan Silverman, Catherine Mary Stewart

IMDB rating: 6,4/10

Om Weekend at Bernies: To kollegaer prøver ar forgive at deres arbejdskiver stadig er i live. Det resulterer i at arbejdsgiverens morder opsøger ham, for at færdigegøre jobbet.

Se trailer til Weekend at Bernies

6. Star Wars: The Empire Strikes Back

Genre: Aktion, Eventyr, Fantasi

Skuespillere: Mark Hamill, Harrisin Ford, Carrie Fisher

IMDB rating: 8,7/10

Om The Empire Strikes Back: Efter at rebellerne er brutalt overtaget af imperiet på isplaneren Hoth, starter Luke Skywalker jedi træning med Yoda. Imens er Luke Skywalkers venner på flugt fra Darth Vader og en dusørjærger ved navn Boda Fett.

Se trailer til Star Wars: The Empire Strikes Back

7. E.T.

Genre: Familie, Sci-Fi

Skuespillere: Henry Thomas, Drew Barrymore, Peter Coyote

IMDB rating: 7,8/10

Om E.T.: En forstyrret dreng samler sig alt mod til at hjælpe et venligt rumvæsen, med at flygte fra jorden og vende tilbage til sin egen planet.

Se trailer til E.T.

8. Indiana Jones: Jagten på den forsvundne skat

Genre: Aktion, eventyr

Skuespillere: Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman

IMDB rating: 8,4/10

Om Jagten på den forsvundne skat: Arkæologen Indiana Jones hyres i 1936 af staten til at finde 'Pagtens ark', før Adolf Hitler's nazister får fat i den og dens fantastiske kræfter.

Se trailer til Indiana Jones: Jagten på den forsvundne skat:

9. Ghostbusters

Genre: Aktion, Kommedie, Fantasy

Skuespillere: Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver

IMDB rating: 7,8/10

Om Ghostbusters: Tre tidligere parapsychology-professorer vælger at starter en forretning under navnet 'Ghostbusters' op, hvor de tilbyder en unik tjeneste der skal hjælpe mod det paranormale.

Se trailer til Ghostbusters

10. Top Gun

Genre: Aktion, Drama

Skuespillere: Tom Cruise, Tim Robbins, Kelly McGillis

IMDB rating: 6,9/10

Om Top Gun: På den amerikanske marines elite flyvevåbenskole kæmpes der om at være den bedste i klassen, alt imens de resterende i klassen kæmper om at være den bedste, lære den dristige unge Maverick et par tricks af den civile instruktør, der ikke bliver undervist i klasselokalet.

Se trailer til Top Gun

11. Frækkere end politiet tillader

Genre: Aktion, Kommedie, Krimi

Skuespillere: Eddie Murphy, Judge Reinhold, John Ashton

IMDB rating: 7,3/10

Om Frækkere end politiet tillader: Detroit-politichef Alex Foley, glæder sig da han får et uventet besøg fra sin bedste kammerart Mikey Tandino der bor i Californien. Da Mikey pludselig bliver drabt foran Alex, bevæger Alex sig langsomt dybere ind i at opklare mordet på sin bedste ven. I denne mordundersøgelse finder han sig selv beskæftiget med de forskellige kulture der eksistere i Beverly Hills.

Se trailer til Frækkere end Politiet Tillader:

12. Die Hard

Genre: Aktion, Thriller

Skuespillere: Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia

IMDB rating: 8,2/10

Om Die Hard: Under en julefrokost på Nakatomi Plaza i Los Angeles bliver selskabet taget som gidsler af nogle tyske terrorister. En NYPD-officer forsøger at redde alle gidslerne, som tilfældigvis inkludere hans kone.

Se trailer til Die Hard 1

13. Gremlins

Genre: Kommedie, Fantasy, Gyser

Skuespillere: Zach Galligan, Phoebe Gates, Hoyt Axton

IMDB rating: 7,3/10

Om Gremlins: Billy Peltzer har et dejligt hjem, et godt job og en sød pige. Da Billy en dag får en lille skabning af sine forældre, er han ikke klar over det store ansvar han nu bliver sat for. Der er nemlig visse regler der må overholdes, når dette væsen skal passes, det må nemlig aldrig få vand, det skal holdes væk fra skarpt lys og må absolut ikke fodres efter midnat. Da to af disse regler en dag bliver brudt, bryder helvede løs i byen.

Se trailer til Gremlins

14. Porky's

Genre: Kommedie

Skuespillere: Dan Monahan, Mark Herrier, Wyatt Knight

IMDB rating: 6,2/10

Om Porky's: En flok gymnasiestuderende fra Florida vil gerne hjælpe deres kammerart med at miste hans mødom, dette fører dem ud af at hævne sig på en natklubsejer og hans bror der har chikaneret dem.

Se trailer til Porky's

15. Risky Business

Genre: Kommedie, Krimi, Drama

Skuespillere: Tom Cruise, Rebecca De Mornay, Joe Pantoliano

IMDB rating: 6,8/10

Om Risky Business: En dreng fra Chicago ønsker at der skal ske noget sjovt, men han er alene hjemme. Men situationen udvikler sigt hurtigt, og ryger ud af hans hænder.

Se trailer Risky Business

16. Karate kid

Genre: Aktion, Drama, Familie

Skuespillere: Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue

IMDB rating: 7,2/10

Om Karate kid: Da Daniels mor får et nyt job i Californien, må han forlade sine venner og skole og starte forfra et nyt sted. Det er ikke nemt at starte et nyt sted, og han kæmper for at passe ind. En gruppe karate-studerende begynder at moppe ham, da han begynder at hænge ud med en pige fra deres klike. Viceværten på det sted hvor Daniel bor, ser en dag Daniel få bank af karategruppen, han bryder ind og redder Daniel. Nu er det op til viceværten, Miyagi, at lære Daniel karate.

Se trailer her til Karate Kid

Ovenstående film er nogle af de klassiske film fra 80'erne, og jeg håber der er en eller flere der er faldet i din smag. Hvis du først bliver fanget at 80'erne og den typiske filmgenre, så er der i hvert fald en god portion af film du kan starte med her. Jeg er sikker på at de ovenstående film vil kunne underholde dig, også selvom du skulle havde set dem 1 gang før.