Astrid Lindgren film

Bedste Netflix film

Astrid Lindgren er for Sverige hvad H. C. Andersen er for Danmark og det siger ret meget. Astrid Lindgren er ligesom H. C. Andersen blevet verdenskendt for sine fortællinger og rigtig mange af dem er også blevet filmatiseret. Du kender helt sikkert klassikerne Emil fra Lønneberg, Pippi, Alle vi børn i Bulderby og Lotte fra Spetakelmagergade. Alle dem og flere til er blevet filmatiseret i levende live og nogle også som tegneserier, og selvom mange af filmene er flere år gamle er de stadig ligeså dragende netop på grund af den unikke historie.

Du kan se alle Astrid Lindgrens filmklassikere på børne streamingtjenesten SF Kids som du kan prøve kvit og frit i 14 dage. Udover disse klassikere fra Astrid Lindgren, for du også ubegrænset adgang til et hav af andre børnefilm og børneserier fx Byggemand Bob, Pingu og Pedersen og Findus. Herunder er nogle at Astrid Lindgrens bedste historier i vores Astrid Lindgren film top 10.

Prøv SF Kids gratis

Pippi på de syv have

Skuespillere: Pär Sundberg, Maria Persson, Inger Nilsson, Beppe Wolgers

IMDB rating: 6,9/10

Helt fra Sydhavet kommer en dag en flaskepost til Pippi. I flasken ligger en besked fra Pippis far, Kaptajn Langstrømpe, som er blevet taget til fange af sørøverne, og nu beder sin stærke datter om hjælp. Pippi tøver ikke et sekund. Sammen med Tommy og Annika begiver hun sig på vej mod Sydhavet for at redde sin far. Men der lurer mange farer på vejen.

Trailer til Pippi på de syv have

Trailer beskrivelse

Emil fra Lønneberg

Skuespillere: Björn Gustafson, Allan Edwall, Emy Storm, Maud Hansson, Jan Ohlsson, Lena Wisborg, Mimi Pollak

IMDB rating: 7,8/10

Emil vil det så godt – og alligevel går det altid galt. Når han hører sin far skrige: “EEEEMIIIIL”, så det kan høres over hele kattholt, så ved Emil, at der kun findes et sikkert sted her på jorden.

Skuret. Der kan han sidde og snitte på sin 104. træfigur til faren er drevet over… Men det varer ikke længe. For snart hænger Emils lillesøster Ida oppe i flagstangen – og Emil er igen på vej tilbage i skuret.

Trailer til Emil fra Lønneberg

Trailer beskrivelse

Lotte fra Spetakelmagergade

Skuespillere: Margreth Weivers, Claes Malmberg, Beatrice Järås, Martin Andersson, Linn Gloppestad, Grete Havnesköld, Ulla Lopez, Klas Dykhoff

IMDB rating: 5,8/10

Lotte fra Ballademagergade er en kæk femårig pige med fut i. En dag, da Lotte ser sine søskende Jonas og Mia komme cyklende i en farlig fart, råber hun, ”Jeg kan godt cykle, at I bare ved det! I smug!” Men hvordan skalman kunne cykle uden cykel? Lotte beslutter sig for at stjæle en.

Trailer Lotte fra Ballademagergade

Trailer beskrivelse

Alle vi børn i Bullerby

Skuespillere: Anna Sahlin, Henrik Larsson, Lind Bergström, Crispin Dickson Wendenius, Ellen Demérus, Tove Edfeldt, Harald Lönnbro, Sören Petersson

IMDB rating: 6,8/10

Bulderby er en lillebitte by i Småland. Der ligger tre gårde. På Mellemgården bor Lisa med sine brødre Lasse og Bosse. PåNordgården bor søstrene Britta og Anna – og på Sydgården bor Olle. Men også Olles lillesøster Kirsten. Flere børn findes der ikke i Bulderby – men det rækker også…

Følg børnene i den smukke højsommer i Småland – hvor det vrimler med eventyr allevegne!

Trailer til Alle vi børn i Bullerby

Trailer beskrivelse

Brødrende Løvehjerte

Skuespillere: Lars Söderdahl, Staffan Götestam, Allan Edwall

IMDB rating: 7,2/10

Brødrene Karl og Jonatan genfødes, efter deres korte liv på Jorden i landet Nangijala, hvor eventyrenes tid råder. Men det idylliske liv forstyrres af den grumme ridder Tengil, som med hjælp fra sin ildsprudlende drage Katla har taget magten i Rosendalen.

Trailer til Brødrende Løvehjerte

Trailer beskrivelse

Verdens bedste Karlsson

Skuespillere: Maria Selander, Nils Lagergren, Britt Marie Näsholm, Staffan Hallerstam

IMDB rating: 5,7/10

Lillebror er meget ensom. Ja, han har selvfølgelig mor, far og sine søskende, men de er altid optaget af noget vigtigere. En dag møder Lillebror Karlsson, en rund lille mand i sin bedste alder, som bor på taget og kan flyve! Lillebror og Karlsson bliver bedste venner, og har det vældigt sjovt sammen. Mor og far tror ikke på at Karlsson findes – lige indtil den dag hvor de selv møder Verdens Bedste Karlsson.

Trailer til Verdens bedste Karlsson

Trailer beskrivelse

Ronja Røverdatter

Skuespillere: Hanna Zetterberg, Lena Nyman, Börje Ahlstedt

IMDB rating: 7,3/10

Ronjas liv får en fantastisk begyndelse. Da Ronja kommer til verden tordner det stygt over fjeld og skov, og røverhøvdingen Mattis er vild af glæde! Nu er Mattis-slægten sikret, og en kommende ny røverhøvding er født. Tror Mattis. For samme nat bliver der født endnu en røverhøvding…

Trailer til Ronja Røverdatter

Trailer beskrivelse

Madicken på Junibakken

Skuespillere: Björn Gustafson, Allan Edwall, Jonna Liljendahl, Birgitta Andersson, Liv Alsterlund

IMDB rating: 6,4/10

Madicken er en fantasifuld og initiativrig pige, der for eksempel kan finde på at flyve. Hun tager en paraply og kaster sig ud fra taget – med hjernerystelse til følge. Men ellers er det mestendels et roligt liv og venlig hygge, som præger hendes og familiens tilværelse.

Trailer til Madicken på Junibakken

Trailer beskrivelse

Pippi stikker af

Skuespillere: Pär Sundberg, Maria Persson, Inger Nilsson, Beppe Wolgers

IMDB rating: 6,9/10

Beskrivelse

Trailer til Pippi stikker af

Trailer beskrivelse

Mere om os børn i Bullerby

Skuespillere: Anna Sahlin, Henrik Larsson, Lind Bergström, Crispin Dickson Wendenius, Ellen Demérus, Tove Edfeldt, Harald Lönnbro, Sören Petersson

IMDB rating: 6,7/10

Beskrivelse

Trailer til Mere om os børn i Bullerby

Trailer beskrivelse

Astrid Lindgrens Jul

IMDB rating: 7,1/10

Beskrivelse

Trailer til Astrid Lindgrens Jul

Trailer beskrivelse

De film vi nævner herover er ikke alle Astrid Lindgrens film, der er en del flere og dem skal du ikke snydes for. På SF Kids som vi nævner øverst i artiklen kan du også se man andre Astrid Lindgren film, nogle i samme fortællinger som ovenstående, men der er også helt andre fortællinger fx om børnene på Krageøen. Tjek listen herunder for at se dem alle.

Liste over flere Astrid Lindgren film

 • Troldungen på Krageøen
 • Sørøverne på Krageøen
 • Vi på Krageøen
 • Smuglerne på Krageøen
 • Rasmus på farten
 • Pippi (som tegnefilm)
 • Nye løjer med Emil fra Lønneberg
 • Niels Karlsson Pusling
 • Karlsson på taget (som tegnefilm)
 • Emil og grisebassen
 • Emil og Ida fra Lønneberg (tegnefilm)
 • Du er Skrubskør Madicken

God fornøjelse med de mange gode historier fra Astrid Lindgren, som det i øvrigt også kan anbefales at læse på bog, hvor de er mindst ligeså gode.

Måske du også kan lide...