De bedste franske film

Gode franske film

Frankring og franskmændene er rigtig gode til at lave film. De høster gerne mange priser på de europæiske filmfestivaler, og kommer gang på gang med en film der også hitter herhjemme i Danmark. Det er derfor heller ikke umuligt at lave en liste over de bedste Franske film, da der faktisk er ret mange at vælge imellem. Her er nogle af dem jeg synes er aller bedst.

  1. De urørlige
  2. Samba
  3. Amélie
  4. Ung og smuk / Young and beautiful
  5. Nikita
  6. Taxi 1, 2, 3, 4 og 5
  7. Elle

1. De urørlige

Genre: Biografi, Komedie, Drama

Skuespillere: François Cluzet, Omar Sy, Anne le Ny

IMDB rating: 8,5/10

Om De urørlige: Filmen handler om den mange millionære Phillipe der efter en uheldig ulykke, bliver lammet fra halsen og ned. Han søger derfor en hjemmehjælper, og ud af det blå dukker den unge og kække Driss op. Han er en lidt udsædvanlig kandidat, og er egentlig kun mødt op for at få underskrevet en kontrakt fra de sociale myndigheder om at han er ude at søge jobs. Phillipe ender men at tilbyde ham stillingen, og Driss tager imod udfordringen. Driss flytter derfor ind i Phillepes palæ og ændre det før kedelige liv Phillipe havde. Filmen er baseret på en virkelig historie.

Se traileren til De Urørlige

2. Samba

Genre: Romantik, Drama, Komedie

Skuespillere: Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim

IMDB rating: 6,7/10

Om Samba: Samaba er en imigrant fra Senegal, der har været i Frankrig i 10 år. Til dagligt arbejder han på et hotel som opvasker, da han efter et bureaukratisk slip-up bliver arresteret. Her møder han en forretnings kvinde der frivilligt hjælper han med de juridiske anliggender. Han bliver beordret til at forlade Frankrig, men sammen med den franske forretnings kvinde kæmper han for at måtte blive i Frankrig.

Se traileren til Samba

3. Amélie

Genre: Komedie, Romantik

Skuespillere: Audray Toutou, Mathieu Kassovitz

IMDB rating: 8,3/10

Om Amélie: Amélie er en uskyldig og naiv ung pige der bor  i Paris. Hun har sin egen version af hvad retfærdighed er. Hun beslutter sig for at hjælpe alle dem omkring hende, og på denne vej støder hun ind i kærlighed.

Se traileren til Amélie

4. Ung og smuk / Young and beautiful

Genre: Drama, Romatik

Skuespillere: Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot

IMDB rating: 6,7/10

Om Ung og smuk / Young and beautiful: Den franske teenager Isabella tilbringer sin sommerferie med sin middelklasse familie i det sydlige Frankring. Her møder hun er ung tysk fyr, og beslutter sig for at miste sin mødom til den unge tyske fyr. Da hun vender hjem til Paris igen, begynder hun et arbejde som opkalds pige, og møder klienter i form af ældre mænd på hotelværelser. Da en af hendes klienter pludselig dør af et hjerteanfald, imens de har sex, på Isabella på flugt fra politiet.

Se traileren til Ung og Smuk

5. Nikita

Genre: Aktion, Thriller

Skuespillere: Anne Parillaud, Marc Duret, Patrick Fotona

IMDB rating: 7,3/10

Om Nikita: Den dømte forbryder Nikita får tilbudt en lejekontrakt om et hemmeligt regeringsprogram, der skal forme hende til at blive en koldblodig morder. Hun får en ny identitet og bliver trænet til at være en koldblodig morder. Nu med et nyt sæt færdigheder og en ny identitet, er hun det ultimative våben og den perfekte dukke til at udføre regeringens beskidte arbejde. Men hvad sker der hvis denne ultimative trænede morder vælger kærligheden fra for alt andet..

Se traileren til Nikita

6. Taxi 1, 2, 3, 4 og 5

Genre: Aktion, Komedie, Krimi

Skuespillere: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Marion Cotillard

IMDB rating: 7,0/10

Om Taxi 1, 2, 3, 4 og 5: Den første film omhandler den unge pizzaleveringdreng Daniel. Han finder endelig drømmen og får fat i et taxa kørekort. Efter at bliver fanget af politiet for en enorm hastighedrovertsædelse, vælger Daniel at hjælpe taberpolitimanden Emilien på sporet af nogle tyske bankrøvere, for ikke at miste sit taxa kørekort. De efterfølgende film har en ligende handling.

Se traileren til Taxi 1

7. Elle

Genre: Krimi, Drama, Thriller

Skuespillere: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny

IMDB rating: 7,1/10

Om Elle: En forretnings kvinde bliver fanget i en leg katten efter musen, da hun prøver at opspore den ukendte mand der voldtog hende.

Se traileren til Elle

Ovenfor har jeg listet mine franske favorit film, jeg har valgt nogle film der falder indenfor lidt af hver genre. Jeg håber derfor at der er en eller måske endda flere du synes lyder interessante. Der bliver hver år udgivet flere fantastisk franske film, og hvis du ikke i forvejen er bekendt med franske film, så er denne liste et godt sted at starte interessen for franske film.