De bedste franske film

Gode franske film

Frankring og franskmændene er rigtig gode til at lave film. De høster gerne mange priser på de europæiske filmfestivaler, og kommer gang på gang med en film der også hitter herhjemme i Danmark. Det er derfor heller ikke umuligt at lave en liste over de bedste Franske film, da der faktisk er ret mange at vælge imellem.

Liste over franske filmperler

Man bruger gerne begrebet 'filmperle' om en film der er sin egen og bare skal ses. Det er en film hvor samspillet mellem historie, skuespillerpræstation og instruktion sidder lige i skabet. Det har franskmændende ved flere lejligheder haft succes med. Inden du kan læse lidt mere om og se trailer til de bedste franske film, så få du nogle aktuelle filmanbefalinger til film du kan lige nu på udvalgte streamingtjenester.

5 gode franske film på Netflix

 1. Sentinelle
 2. Den Sidste Lejesoldat
 3. Bac Nord, Marseille
 4. Ulvehylet
 5. 8 Rue de L'Humanite

Netflix har altid et stort udvalg af franske film og serier. Det gode ved Netflix er at de har utallige af kategorier, nærmest ned til mindste filmgenre, og det gør det også let at finde frem til de franske film du kan se på Netflix. Du kan i skrivende stund streame på den gode side af 100 franske film på Netflix. Se hele kategorien med franske film og serier her.

5 gode franske film på Filmstriben

 1. Duften af Roser
 2. Sandheden
 3. De Særlige
 4. Les Miserables
 5. Yao

Du finder i alt mere end 300 film med fransk sprog på Filmstriben, så dette er blot et lille udvalg af de mange mange franske filmtitler der er på Filmstriben. Det er klart det bedste sted at søge hen hvis du vil finde en god fransk film. Filmstriben er en kulturel streamingtjeneste, hvilket betyder man ofte kan finde man samfundsrelevante og nutidsrelevante film på Filmstriben. I langt de fleste tilfælde formår franske film også at være nutidsrelevante og stille spørgsmål ved den måde samfundet (det franske) fungere på. Find dem alle her.

5 gode franske film på HBO MAX

Der er desværre ikke noget udvalg af Franske filmtitler på HBO MAX i øjeblikket. Vi opdatere denne liste så snart der igen kan findes franske film på HBO MAX. Der har tidligere være franske film på HBO f.eks. Chocolat, så vi forventer stærkt at det er noget der vil komme tilbage på et tidspunkt.

5 gode franske film på Viaplay

Der er desværre ikke noget udvalg af Franske film på Viaplay i øjeblikket. Vi opdaterer denne liste ligeså snart der kommer franske film på Viaplay igen.

Herunder er nogle af de franske film jeg synes er allerbedst i min liste over de bedste franske filmperler.

De urørlige

Genre: Biografi, Komedie, Drama

Skuespillere: François Cluzet, Omar Sy, Anne le Ny

IMDB rating: 8,5/10

Om De urørlige: Filmen handler om den mange millionære Phillipe der efter en uheldig ulykke, bliver lammet fra halsen og ned. Han søger derfor en hjemmehjælper, og ud af det blå dukker den unge og kække Driss op. Han er en lidt udsædvanlig kandidat, og er egentlig kun mødt op for at få underskrevet en kontrakt fra de sociale myndigheder om at han er ude at søge jobs. Phillipe ender men at tilbyde ham stillingen, og Driss tager imod udfordringen. Driss flytter derfor ind i Phillepes palæ og ændre det før kedelige liv Phillipe havde. Filmen er baseret på en virkelig historie.

Se traileren til De Urørlige

Samba

Genre: Romantik, Drama, Komedie

Skuespillere: Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim

IMDB rating: 6,7/10

Om Samba: Samaba er en imigrant fra Senegal, der har været i Frankrig i 10 år. Til dagligt arbejder han på et hotel som opvasker, da han efter et bureaukratisk slip-up bliver arresteret. Her møder han en forretnings kvinde der frivilligt hjælper han med de juridiske anliggender. Han bliver beordret til at forlade Frankrig, men sammen med den franske forretnings kvinde kæmper han for at måtte blive i Frankrig.

Se traileren til Samba

Amélie

Genre: Komedie, Romantik

Skuespillere: Audray Toutou, Mathieu Kassovitz

IMDB rating: 8,3/10

Om Amélie: Amélie er en uskyldig og naiv ung pige der bor  i Paris. Hun har sin egen version af hvad retfærdighed er. Hun beslutter sig for at hjælpe alle dem omkring hende, og på denne vej støder hun ind i kærlighed.

Se traileren til Amélie

Ung og smuk / Young and beautiful

Genre: Drama, Romatik

Skuespillere: Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot

IMDB rating: 6,7/10

Om Ung og smuk / Young and beautiful: Den franske teenager Isabella tilbringer sin sommerferie med sin middelklasse familie i det sydlige Frankring. Her møder hun er ung tysk fyr, og beslutter sig for at miste sin mødom til den unge tyske fyr. Da hun vender hjem til Paris igen, begynder hun et arbejde som opkalds pige, og møder klienter i form af ældre mænd på hotelværelser. Da en af hendes klienter pludselig dør af et hjerteanfald, imens de har sex, på Isabella på flugt fra politiet.

Se traileren til Ung og Smuk

Nikita

Genre: Aktion, Thriller

Skuespillere: Anne Parillaud, Marc Duret, Patrick Fotona

IMDB rating: 7,3/10

Om Nikita: Den dømte forbryder Nikita får tilbudt en lejekontrakt om et hemmeligt regeringsprogram, der skal forme hende til at blive en koldblodig morder. Hun får en ny identitet og bliver trænet til at være en koldblodig morder. Nu med et nyt sæt færdigheder og en ny identitet, er hun det ultimative våben og den perfekte dukke til at udføre regeringens beskidte arbejde. Men hvad sker der hvis denne ultimative trænede morder vælger kærligheden fra for alt andet..

Se traileren til Nikita

Taxi 1, 2, 3, 4 og 5

Genre: Aktion, Komedie, Krimi

Skuespillere: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Marion Cotillard

IMDB rating: 7,0/10

Om Taxi 1, 2, 3, 4 og 5: Den første film omhandler den unge pizzaleveringdreng Daniel. Han finder endelig drømmen og får fat i et taxa kørekort. Efter at bliver fanget af politiet for en enorm hastighedrovertsædelse, vælger Daniel at hjælpe taberpolitimanden Emilien på sporet af nogle tyske bankrøvere, for ikke at miste sit taxa kørekort. De efterfølgende film har en ligende handling.

Se traileren til Taxi 1

Elle

Genre: Krimi, Drama, Thriller

Skuespillere: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny

IMDB rating: 7,1/10

Om Elle: En forretnings kvinde bliver fanget i en leg katten efter musen, da hun prøver at opspore den ukendte mand der voldtog hende.

Se traileren til Elle

Ovenfor har jeg listet mine franske favorit film, jeg har valgt nogle film der falder indenfor lidt af hver genre. Jeg håber derfor at der er en eller måske endda flere du synes lyder interessante. Der bliver hver år udgivet flere fantastisk franske film, og hvis du ikke i forvejen er bekendt med franske film, så er denne liste et godt sted at starte interessen for franske film.

Ny bølge af franske film - 60'erne

Du har måske hørt om 'den nye bølge af franske film' og det er franske film fra 60'erne der er tale om her, så man kan ikke sige det er en ny bølge længere. Det var det dog på det tidspunkt og man bruger stadig betegnelsen om den bølge der kom af nye franske film på gennem 50'erne og 60'erne.

Der er flere franske instruktører kendt fra denne periode og selvom de lavede film meget forskelligt var det nytænkende. Overordnet set benyttede de alle sig af leg med filmsproget, produktioner på budget og brugte lokationer på sjove måder. Den har haft stor betydning for filmindustrien i hele verdenen og bølgen bredte sig også til andre lande under navne på deres sprog.

Nouvelle vague film

Nouvelle vague er den franske betegnelse for den nye bølge og den bliver også brugt i dag om de film der blev lavet den gang. Blandt de mere kendte film fra perioden er disse:

 • Fætrene - af instruktør Claude Chabrol (1959)
 • Ung flugt - af instruktør François Truffaut (1959)
 • Hiroshima, min elskede - af instruktør Alain Resnais (1959)
 • Åndeløs - af instruktør Jean-Luc Godard (1960)
 • Paris Nous Appartient - af instruktør Jacques Rivette (1960)
 • Cleo fra 5 til 7 - af instruktør Agnès Varda (1962)

Disse film kan til tider være svære at opstøve, men vil du streame en af dem er det bedste bud at kigge på Filmstriben.

Franske film mandage

I Danmark er der flere mindre biografer der viser Franske film om mandagen under det de kalder Franske film mandage. De biografer der viser franske film på mandage er:

 • Grand Teatret i København
 • Øst for Paradis i Århus

Elsker du franske film er det en oplagt ting at deltage i, hvis du også gerne vil dele din passion for franske film med ligesindede.

Nu er du klædt rigtig godt på til at finde en god gammel eller ny fransk film, og også til at blære dig med lidt unik viden om franske film overfor dine venner.