De bedste dansefilm gennem tiderne

Bedste dansefilm

Dansefilm er med jævne mellemrum blevet produceret med stor succes. Blandt de mest populære er dansefilm med John Travolta og Kevin Bacon, som var med til at starte hele genren "dansefilm". I denne liste over dansefilm ser vi nærmere på de bedste dansefilm gennem tiden, fra de helt gamle til de helt nye.

Selvom flere ikoniske film fra 70'erne og 80'erne har sat standarden for dansefilm de mange kommende år, så er det i 00'erne og fremefter at langt de fleste dansefilm er fra. Det skyldes nok en blanding af efterspørgslen på dansefilm i 00'erne og den øgede produktion af film generelt. De bedste dansefilm vil jeg dog stadig mene er fra 70'erne og 80'erne.

Dansefilm fra 70'erne

I 70'erne blev der sikker produceret flere dansefilm end vi nævner her, men det var altså primært de to du kan læse mere om herunder, som har været toneangivende og stadig den dag i dag bliver set mange gange.

Saturday Night Fever (1977)

Grease (1978)

Dansefilm fra 80'erne

I 80'erne fortsatte man med

Fame (1980)

Flashdance (1983)

Staying Alive (1983)

Footloose (1984)

Dirty Dancing (1987)

Dansefilm fra 90'erne

Strictly Ballroom - De forbudte trin (1992)

Alle de nye dansefilm

Til sidst har vi samlet alle de dansefilm der er nyere end 90'erne. Det vil sige alle dansefilm lavet de sidste ca. 20 år i det nye årtusinde. Her er der en del film med mere moderne dans, street dance og hip hop. Mens andre har fokus på hele kulturen omkring kunstarter som musik, dans og skuespil.

Bring it On (2000)

Save the Last Danse (2001)

Honey (2003)

Shall We Dance (2004)

Step Up (2006)

Take the Lead (2006)

High School Musical (2006)

Happy Feet (2006)

Fame (2009)

Black Swan (2010)

Footloose (2011)

Magic Mike (2012)

Sing / Syng (2016)

Er nogle af disse dansefilm for børn?

Ja der er faktisk flere af de film vi har nævnt som er særdeles velegnet til børn, faktisk er nogle af dem animationsfilm lavet direkte til børn. Hvis du ikke lige har gidet at se hele listen igennem, så kan du herunder få en kort liste med de film i vores dansefilm liste der er gode til børn.

  • High School Musical
  • Happy Feet
  • Sing / Syng

Kan jeg se dansefilm på Netflix?

Det korte svar er, ja du kan godt se dansefilm på Netflix. Det længere svar vil lyde at film på Netflix hele tiden bliver skiftet ud - gamle forsvinder og nyere kommer til - så man kan aldrig være sikker på at den dansefilm du vil se, er tilgængelig på Netflix. Jeg vil næsten garantere at et par af de film der bliver nævnt i listen herover er til at finde og streame på Netflix lige nu, hvilke må du logge ind og se med din Netflix konto.

Kan du ikke finde nogle eller den du gerne vil se, så kan du altid forsøge dig med Netflix i andre lande. F.eks. har amerikansk Netflix ofte et meget større udvalg og du kan få adgang til Netflix i andre lande ved at benytte en VPN tjeneste, der giver dig en udenlandsk IP-adresse så det ser ud som om du sidder i det land du vælger.