Fast and Furious film rækkefølge

Bedste Netflix film

Fast and Furious er et yderst succesfuldt film-franchise med hele 8 filmtitler og en 9. på vej. Det er action, fart og hæsblæsende eventyr der ruller over skærmen når du ser en af de mange Fast and Furious film. I denne artikel kan du blive klogere på alle Fast & Furious-filmene, den sammenhængende historie, rækkefølgen og hvorfor den er værd at se.

Der er faktisk en større sammenhæng mellem filmene, selvom det ikke er så tydeligt i de første par film, især fra Fast and Furious 2 til Fast and Furious 3 er der nærmest et helt skifte i karaktererne som er omdrejningspunktet. Men i Fast and Furious 4 er vi tilbage på sporet med det originale hold, desværre sker der igen noget uden for filmsettet i Fast and Furious 7, der gør at filmene ikke vil blive det samme fremover, og det er filmens ene hovedrolle Paul Walker går bort.

Se alle FF film på Viaplay (7 dage gratis)

Hvor mange Fast and Furious film er der?

Der er i alt lavet 10 Fast and Furious film i skrivende stund, hvilket gør det til en af de længste filmserier nogensinde. Udover de 10 eksisterende film er der planlagt yderligere 2 nye Fast and Furious film, hvor den ene har en fastsat premiere i 2022 og den anden har endnu ingen titel eller dato på sig, men det er afsløret at det bliver med en kvindelig hovedrolleindehaver.

Totalt set kan vi altså forvente at der bliver lavet intet mindre end 12 Fast and Furious film.

Fast and Furious film rækkefølge

Heldigvis har det ikke sat en stopper for fremtidige film i Fast & Furious universet og det er vi glade for. Her får du rækkefølgen på de film der er lavet og de kommende Fast and Furious film. Der er annonceret at franchiset vil afslutte med film nr. 10 og 11, som de sidste Fast and Furious film, præmieredatoer er endnu ikke fastsat.

 1. The Fast and The Furious (2001)
 2. 2 Fast 2 Furious (2003)
 3. The Fast and The Furious: Tokyo Drift (2006)
 4. Fast & Furious (2009)
 5. Fast & Furious 5: Fast Five (2011)
 6. Fast & Furious 6 (2013)
 7. Furious 7 (2015)
 8. F8: The Fate of The Furious (2017)
 9. Fast & Furious Presents: Hobbs and Shaw (2019)
 10. Fast & Furious 9 - F9: The Fast Saga (2021)
 11. Fast & Furious 10 (2022)
 12. Fast & Furious 11 (ukendt)

Den seneste Fast and Furious film, film nummer 9, er blevet udskudt grundet Covid-19 ligesom det er tilfældet med mange andre biograffilm. Den næstsidste Fast and Furious film er sat til at have præmiere i 2022, men det er på nuværende tidspunkt usikkert om det fastholdes. Den sidste Fast and Furious film har ikke fået et præmiereår endnu. Lige nu kan du se hele kollektionen af Fast and Furious film på Viaplay som du kan prøve gratis i 1 uge.

Se alle FF film på Viaplay (7 dage gratis)

Fast and Furious 1 - The Fast and The Furious

Præmiere: 2001

Skuespillere: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster

IMDB rating: 7,8/10

I denne første hæsblæsende film i Fast and Furious sagaen stifter vi får første gang bekendtskab med Toretto og Brian O'Conner spiller af henholdsvis Vin Diesel og Paul Walker.

Brian O'Conner arbejder for FBI og går undercover i en verden hvor fart er det eneste der tæller. Hurtige biler fylder alt og der køre væddeløb hver aften mellem de bedste. Brian bliver hurtigt indlemmet i miljøet og må finde ud af hvor hans loyalitet ligger henne.

Se trailer til The Fast and The Furious

Den første film er hæsblæsende og siger alt om hvorfor FF sagaen er blevet så populær. Se bare traileren til den første Fast and Furious film: The Fast and The Furious.

Fast and Furious 2 - 2 Fast 2 Furious

Præmiere: 2003

Skuespillere: Paul Walker, Tyrese Gibson, Eva Mendes, Ludacris

IMDB rating: 5,9/10

Den nu tidligere FBI agent Brian O'Conner bliver kaldt ind for at få ramt på en kriminel i en verden han kender alt til. Han beder sin barndomsven om hjælpe til opgaven og det bliver starten på et actionfyldt eventyr.

Film nummer 2 i Fast and Furious film serien springer lidt ud af den historie vi ellers følger med Torretto som en af de bærende hovedroller, men det samme gør FF3, før vi igen er tilbage på sporet. I denne film er der dog flere karakterer med, som vi også ser senere i Fast and Furious filmene.

Se trailer til 2 Fast 2 Furious

Endnu en gang er der fart i dækkende og du kan se præcis hvor meget fart i traileren til 2 Fast 2 Furious herunder.

Fast and Furious 3: The Fast and The Furious: Tokyo Drift

Præmiere: 2006

Skuespillere: Lucas Black, Nathalie Kelley, Shad Moss, Sung Kang, Vin Diesel

IMDB rating: 6,0/10

Hovedrollen i denne film har ingen rolle i resten Fast and Furious filmene, men der er til gengæld andre roller der får en tilbagevenden senere i serien. Selvom der ikke er noget af hovedcastet til filmene med, så er det bestemt stadig en film der er værd at se.

Sean der ikke skaber andet end problemer for sig selv i USA, bliver sendt til Tokyo, Japan hvor hans far bor. Her havner han hurtigt i et undergrundmiljø hvor der køres ræs, men der er ikke tale om den klassiske form for ræs, der driftes nemlig. Han forsøger at begå sig i denne verden i håbet om at falde til et sted.

Se trailer til The Fast and The Furious: Tokyo Drift

Se den vilde trailer til Tokyo Drift, hvor der køres ræs på en helt ny måde.

Fast and Furious 4 - Fast and Furious

Præmiere: 2009

Skuespillere: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Gal Gadot, Sung Kang.

IMDB rating: 6,5/10

Nu er vi tilbage til de mest kendte skuespillere fra Fast and Furious, og her bliver Fast and Furious for alvor slået fast som et franchise, da der herfra bliver planlagt film efter film, og nu skriver vi 2023 og der bliver stadig lavet nye Fast and Furious film.

I denne film er Brian O'Connor tilbage for at arbejde med FBI og han har brug for hjælp til at bringe en heroinsmugler ned med nakken. Sidst vi så Dom og Brian sammen endte det ikke godt. Denne gang har Brian dog brug for Doms hjælp og Dom indvilliger i at hjælpe, hvilket bliver fortsættelsen på deres unikke makkerskab.

Se trailer til Fast and Furious 4

Se traileren der starter med noget af en eksplosion, til filmen der har det noget almene navn Fast and Furious 4.

Fast and Furious 5 - Fast Five

Præmiere: 2011

Skuespillere: Vin Diesel, Dwayne "The Rock" Johnson, Paul Walker, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris m.f.

IMDB rating: 7,3/10

I denne Fast and Furious film nummer 5 med titlen Fast Five, skal Dominic Torretto og hans hold købe sig friheden med et stort røveri, mens de kæmper mod en Brasiliansk narkobaron.

Se trailer til Fast and Furious: Fast Five

Se traileren til Fast and Furious 5 herunder.

Fast and Furious 6

Præmiere: 2013

Skuespillere: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne "The Rock" Johnson, Michelle Rodriguez

IMDB rating: 7,0/10

Teamet bliver igen hevet ind for at hjælpe når ordensmagten ikke selv kan klare sagerne. Hobbs beder dem hjælpe med at tage et hold af lejesoldater ned med nakken. Dom opdager at Letty måske ikke er død alligevel og får derfor hurtigt en sidemission, der bringer den anden opgave i fare.

Se trailer til Fast and Furious 6

Se traileren til Fast and Furious 6 hvor vi måske gør gensyn med Letty, der ellers har været formodet død.

Fast and Furious 7 - Furious 7

Præmiere: 2015

Skuespillere: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Dwayne Johnson, Jason Statham m.f.

IMDB rating: 7,1/10

En vred mand (spillet af Jason Statham) søger hævn mod Dom der har lagt hans bror i koma. Han søger ikke bare at tage hævn med Dom selv, men vil lade hævnen gå udover hele hans familie. Det putter Brian og Dom i en svær position og de er nødt til at få ram på fjenden før han får ram på dem.

Dette er en meget speciel Fast and Furious film, da det er den sidste Paul Walker medvirker i, efter han samme år kørte galt i en rigtig bilulykke og mistede livet. Udover at være en af de bedste Fast and Furious film, er det også en gigantisk hyldest til Paul Walker.

Se trailer til Fast and Furious: Furious 7

Se traileren til den sidste Fast an Furious film med Paul Walker.

Fast and Furious 8 - F8: The Fate of the Furious

Præmiere: 2017

Skuespillere: Vin Diesel, Jason Statham, Dwayne Johnson, Michelle Rodrigues, Ludacris, Tyrese Gibson m.f.

IMDB rating: 6,6/10

I sagaens ottende film er Dom vendt imod sin egen "familie" og det bliver et stort kapløb om at finde ud af hvad der er sket med ham, siden han kæmper i mod dem. Hele Doms gamle team inkl. Hobbs and Shaw arbejder sammen om at modarbejde Doms planer og befri ham for den knibe han er kommet i, for de ved det ikke er den rigtige Dom.

Se trailer til F8: The Fate of the Furious

Se hvad der er galt med Dom og hvad hans team gør for at få ham tilbage i endnu en hæsblæsende Fast and Furious trailer.

Fast and Furious 9 - F9: The Fast Saga

Præmiere: 2021

Skuespillere: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Charlize Theron, John Cena

IMDB rating: 5,2/10

I denne Fast and Furious film er der gensyn med en meget elsket karakter fra Fast and Furious: Tokyo Drift, altså film nummer tre.

Dom og Letty har trukket sig tilbage, fået barn og forsøger at leve et normalt liv, men fortiden indhenter dem og Dom står nu i et dødeligt opgør mod sin egen bror inden han for alvor kan lægge fortiden bag sig.

Se trailer til F9: The Fast Saga

Få en formsag på den fortid der indhenter dem og hvilke vilde actionscener den bringer med sig i traileren herunder.

Fast and Furious 10 - Fast X

Præmiere: 2023

Skuespillere: Erstat

IMDB rating: 7.1/10

Beskrivelse

Se trailer til Fast X

Trailer beskrivelse

Fast and Furious 11

Præmiere: Erstat

Skuespillere: Erstat

IMDB rating: 7.1/10

Beskrivelse

Se trailer til Fast and Furious 11

Trailer beskrivelse

Det var alle nuværende og kommende Fast and Furious film, så nu er du klædt på til et film marathon med masser af biler, fart og action. De første film har mest med biler og fart at gøre, hvor det bliver mere kompliceret og actionfyldt i de seneste film, i følge mig går det dog ingen forskel på kvaliteten af filmene og uanset hvilken film du vælger er der masser af ræs og biljagt.

Måske du også kan lide...