Film baseret på virkelige hændelser

Film baseret på virkelige hændelser kan både være skræmmende, fantastiske og glædelige, det afhænger meget af om den er baseret på en tragedie eller en lykkelig historie. Der er lavet rigtig mange autentiske film og det er derfor alt for uoverskueligt at lave en liste med dem alle. Derfor har vi også lavet flere lister og autentiske film, hvorfor du måske også vil have interesse i at læse:

  • Film baseret på virkelige hændelser om seriemordere
  • Film baseret på virkelige hændelser om historiske begivenheder

Liste over de bedste autentiske film

I denne liste med film baseret på virkelige hændelser har vi udvalgt nogle af dem vi mener er bedst, og som man bør se. Nogle af filmene finder du måske også i ovennævnte lister, men så er det fordi vi mener at det er en film du skal se inden du dør – måske lidt overdrevet, men du forstår nok hvad vi mener.

De Urørlige

Ikke uden min datter

Genre: Drama, Thriller

Skuespillere: Sally Field, Alfred Molina, Sheila Rosenthal

Betty og Moody er forældre til deres datter Mahtob. Betty er amerikaner og Moody er en Iransk læge. Moody overbeviser Betty om, at de skal tage på en kort ferie selvom Betty bestemt ikke er glad for ideen. Hendes værste frygt bliver til virkelighed da de ankommer til Iran i 80’erne, og Moody ændrer sig fra at være den respektfulde familiefar i USA, til at være en dominerende muslimsk familieoverhoved. Her begynder Betty’s kamp for at komme ud af Iran med Mahtob, mens hun overvåges konstant af hendes svigerfamilie.

Se traileren for Ikke uden min datter