Film om anden verdenskrig

Bedste Netflix film

Anden verdenskrig er vor tids største krigshistorie. Det skyldes ikke mindst at det har været overlevende fra krigen der har fortalt en masse om den og der er rigtig mange historiske ting tilbage fra anden verdenskrig, som efterfølgende er blevet bevaret eller digitaliseret på den ene eller den anden måde, men ofte i form af film.

Og nu skal det handle om netop film om 2. verdenskrig, for dem er der mange af og der er mange gode af dem. Det er vigtigt at kende til historien om anden verdenskrig og andre krige for den sags skyld, for det vidner om en forfærdelig tid i menneskets historie og kan forhåbentligt være med at gør vi ikke begår samme fejl. I denne liste har jeg fundet de bedste film om 2. verdenskrig - god fornøjelse!

Saving Private Ryan

Genre: Krigsfilm, Drama

Skuespillere: Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore

IMDB rating: 8,6/10

Kaptajn John Miller og hans mænd skal ud på en meget farlig mission. De skal finde menig James Ryan, hvis brødre er blevet dræbt i kamp, og bringe ham i sikkerhed hjem til hans familie. Denne mission tager kaptajn Miller og hans mænd bag fjendens linjer, og det er bestemt ikke helt ufarligt. En nervepirrende fortælling, om en kaptajn og hans modige mænd.

Trailer til Saving Private Ryan

Modstand / Defiance

Genre: Aktion, Drama, Sci-Fi

Skuespillere: Grant Bowler, Stephanie Leonidas, Julie Benz

IMDB rating: 7,0/10

Som filmen foregår i 1941, er hele Europa underlagt den tyske krigsstyrke, jøder bliver holdt fanget og dræbt i massevis. I denne film følger vi de tre brødre Tuvia, Zus og Asael der flygter ind i hvideruslands skove. Her agter de at kæmpe imod de tyske styrker. Uden at de selv gør noget for det, spreder historien om deres mod sig, og mange hundrede vælger at slutte sig til dem i skovene og kæmpe mod de tyske styrker.

Trailer til Defiance filmen

Das Boot

Genre: Drama, Krigsfilm

Skuespillere: Tom Wlaschiha, Leonard Scheicher, Franz Dinda

IMDB rating: 7,4/10

43 unge tyske sømænd, befinder sig under 2. verdenskrig i en tysk ubåd, der er ude for at patruljere Atlanterhavet. Opgaven er at sænke konvojer af handelsskibe, men da de i månedsvis ingen handelsskibe møder, begynder besætningen at blive rastløse. Pludseligt rammer en ulykke dem, og efter den første ulykke vil de ingen ende tage.

Trailer til Das Boot

Der Untergang

Genre: Biografi, Drama, Historie

Skuespillere: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Ulrich Matthes

IMDB rating: 8,2/10

Da 2. verdenskrig går mod sin ende, må Hitler flygte og gå i skjul i en førerbunker. Her gemmer hans sig for Den røde hær, sammen med sine mest betroede generaler og medarbejdere. Men da Den røde hær ligger på lur omkring Berlin, ser Hitler ikke noget håb om at overleve.

Trailer til Der untergang

Schindlers liste

Genre: Biografi, Drama, Historie

Skuespillere: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley

IMDB rating: 8,9/10

Oskar Schindler er en tysk forretningsmand, der er medlem af nazistpartiet. Under 2. verdenskrig begynder en bekymring for hans jødiske medarbejdere, hvorfor han beslutter at hjælpe jøderne, dette gør han ved at lave hans fabrik om til et tilflytningssted. Oskar Schindler formår at redde mere en 1000 jøder under 2. verdenskrig, i denne film får vi hele historien om hvordan.

Trailer til Schindlers liste

Enemy at the gates

Genre: Drama, Historie, Krigsfilm

Skuespillere: Jude Law, Ed Harris, Joseph Fiennes

IMDB rating: 7,6/10

Under 2. verdenskrig kæmper tyskerne og russerne om hver eneste stykke land. i 1942 er Hitler i gang med at indtage Stalingrad med sine tropper, faldet af Stalingrad vil have store konsekvenser for omverdenen. Vassily en verdensklasse snigskytte, bliver hyldet som helt i Rusland, efter at havde forfulgt flere tyskere og dræbt dem. Pludseligt bliver den tyske Konig bliver beordret til at skyde Vassily, inden længe er de to på en intens jagt gennem det totalt destruerede Stalingrad.

Trailer til Enemy at the gates

Fury

Genre: Krigsfilm, Aktion, Drama

Skuespillere: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman

IMDB rating: 7,6/10

Mod enden af 2. verdenskrig i 1945, bevæger en sherman tank ved navn ‘Fury’, bemandet af 5 soldater, dig ud på en dødelig mission. Tanken må bevæge sig igennem utilregneligt terræn, ind på fjendens territorium. Deres mission mod tyskerne synes umulig, da de er i undertal, uden våben og med en nybegynder blandt de fem. Alligevel synes missionen det vigtigste og de bevæger sig med alt på spil ud for at vinde det sidste slag.

Trailer til Fury

Pearl Harbor

Genre: Aktion, Drama, Historie

Skuespillere: Ben Affleck, Kate Beckinsale, Josh Hartnett

IMDB rating: 6,2/10

Barndomsvennerne Rfe og Danny, er begge indskrevet i flyvevåbnet. Snart bliver de sendt i krig, men kort før møder Rafe sygeplejersken Evelyn. Rafe og Evelyn forelsker sig, men pludseligt må Rafe forlader både Evelyn og Danny for at flyve bombefly i England. På en mission bliver Rafe's fly skudt ned, og man antager at Rafe må være død. Evelyn og Danny er sammen udstationeret på Pearl Harbor, hvor de sørger sammen over Rafe’s død. Deres tætte venskab udvikler sig til et forhold, men hvad sker der når Rafe pludseligt mod alle odds vender hjem og japanerne angriber Hawaii.

Trailer til Pearl Harbor

Den tynde røde linje

Genre: Drama, Krigsfilm

Skuespillere: Jim Caviezel, Sean Penn, Nick Nolte

IMDB rating: 7,6/10

Under 2. verdenskrig var stillehavsøen Guadalcanal en vigtig base for de amerikanske soldater, da Japanerne i 1942 besætter øen må de amerikanske soldater indordne sig. I filmen følger vi de amerikanske soldaters følelser, alt imens de kæmper for at krigen ikke ødelægger dem fuldstændigt. Filmen er blevet nomineret til 7 forskellige Oscars, blandt andet for ‘Bedste film’.

Trailer til The thin red line

Forfalskerne

Genre: Krimi, Drama, Historie

Skuespillere: Karl Markovics, August Diehl, Devid Striesow

IMDB rating: 7,6/10

Mønt Forfalskeren Salomon Sorowitsch er en jøde uden nogen rigtig moral, han bliver arresteret og sendt til koncentrationslejren Mauthausen, hvor han hurtigt tilbyder sine evner, han bliver efter nogen tid flyttet til koncentrationslejren Sachsenhausen. Her møder han Adolf Burger der er ude på en ødelægge nazisternes planer. De to bliver venner, og med deres liv på spil, planlægger de et at de største svindelnumre i historien.

Trailer til Forfalskerne

The Pianist

Genre: Biografi, Drama, Musik

Skuespillere: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Frank Finlay

IMDB rating: 8,5/10

Den talentfulde jødiske pianist Wladyslaw Szpilman bor i Polen under 2. verdenskrig. Han har undgået at blive sendt til en fangelejr, men må finde sig i at leve under usle forhold i ghettoen midt i Warszawa. En dag beslutter han sig for at flygte, og ender med at få hjælp fra et af de mest usandsynlige steder.

Trailer til The Pianist

Flammen og Citronen

Genre: Aktion, Drama, Historie

Skuespillere: Thure Lindhardt, Mads Mikkelsen, Stine Stengade

IMDB rating: 7,3/10

I Danmark under 2. verdenskrig i 1944, havde modstandsgruppen ‘Holger Danske’ travlt. Den effektive og kompromisløse Bent, som også bliver kaldt ‘Flammen’, og den sensitive Jørgen, som også bliver kaldt for ‘Citronen’, får pludseligt en ordre af deres chef Winther. Men denne mission vækker tvivl hos Flammen, der er noget galt og Flammen og Citronen mistænker at der er en skjult dagsorden.

Trailer til Flammen og Citronen

Inglorious Bastards

Genre: Eventyr, Drama, Krigsfilm

Skuespillere: Brad Pitt, Diane Kruger, Eli Roth

IMDB rating: 8,3/10

Løjtnant Aldo Raine står i spidsen af en gruppe af jødiske-amerikanske guerrilla soldater, der også er kaldet ‘The Basterds’. Da rygter om en forsamling af alle de nazistiske officerer rammer dem, slår de sig sammen med den tyske skuespiller og hemmelige agent Bridget von Hammersmark. Deres mål er at dræbe samtlige ledere af det 3. rige.

Trailer til Inglorious Bastards

Drengen i den stribede pyjamas

Genre: Drama, Krigsfilm

Skuespillere: Asa Butterfield, David Thewlis, Rupert Friend

IMDB rating: 7,8/10

Den lille 8-årige dreng Bruno vokser op under 2. verdenskrig. Hans far er en kommandant i en af de mange koncentrationslejre, derfor flytter Bruno og hans familie på pludseligt på landet. En dag da Bruno er ude for at udforske område, opdager han et kæmpe hegn. Bag dette hegn møder Bruno en jødisk dreng, og de udvikler et tæt venskab. Men en dag for dette venskab uventede og fatale konsekvenser for Bruno og hans familie.

Trailer til Drengen i den stribede pyjamas

Anne Franks Dagbog

Genre: Biografi, Drama, Familie

Skuespillere: Millie Perkins, Shelly Winters, Joseph Schildkraut

IMDB rating: 7,4/10

Anne Frank boede i Holland under 2. verdenskrig, Anne Frank og hendes familie var jøder, hvorfor de måtte gemme sig fra tyskerne. Anne Frank og hendes familie, gemmer sig sammen med en anden familie på et lille loftrum nogle af hos nogle af de barmhjertige lokale. Familierne lever som sild i en tønde, i frygt for at blive opdaget af de tyske soldater og sendt mod en koncentrationslejr. Anne Franks dagbog er baseret på virkelige hændelser, og filmatisere den dagbog Anne Frank skrev dengang hun levede.

Trailer til Anne Franks Dagbog

Empire of the sun

Genre: Aktion, Drama, Historie

Skuespillere: Christian Bale, John Malkovich, Miranda Richardson

IMDB rating: 7,7/10

En velhavende britisk familie er bosat i Shanghai, sønnen James Graham lever et privilegeret og forkælet liv. Men da Shanghai pludseligt bliver invaderet af Japanerne i 1941, bliver James skilt fra sin familie. Han ender med at blive fanget, og placeret i en fangelejr. Her må han modsat hans liv indtil nu, lære at klare sig selv uden hjælp fra sine forældre.

Trailer Empire of the sun

Livet er smukt

Genre: Komedie, Drama, Romantik

Skuespillere: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini

IMDB rating: 8,6/10

Den italienske-jødiske bibliotekar Guido lever drømmelivet, med sin kone og sin lille søn. Da italien under 2. verdenskrig pludseligt bliver invaderet af de tyske tropper, og hans familie bliver sendt i koncentrationslejr og bliver ofre for Holocaust. For at beskytte sin familie, og sørge for at de kan overkomme den traumatiske situation de nu er i, opfinder Guido en leg. Han forestiller sig at Holocaust er en leg, hvor den store præmie er en tank.

Trailer til livet er smukt

Letters from Iwo Jima

Genre: Aktion, Eventyr, Drama

Skuespillere: Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya, Tsuyoshi Ihara

IMDB rating: 7,9/10

I 1945 vælger en gruppe amerikanske soldater at gå i land på vulkanøen Iwo Jima. Iwo Jima ligger omkring 600 km syd for Tokyo, og derfor det eneste der stod imellem den amerikanske militær styrke og Japan. Generalløjtnant Tadamichi Kuribayashis står for at beskytte denne ø, så amerikanerne ikke indtager øen. Da de amerikanske soldater vælger at gå i land på øen, må Generalløjtnant Tadamichi Kuribayashis og hans folk forsvare sig med kun deres rå styrker og vulkanøens styrke mod de amerikanske soldater. 

Trailer til Letter from Iwo Jima

Det er bare toppen af isbjerget af film om 2. verdenskrig og der bliver jævnligt lavet nye film og sande historier fra krigen. Ligeledes er der i de senere år blevet lavet nogle rigtig interessante serier om anden verdenskrig bl.a. Band of Brothers og The Pacific med Tom Hanks som instruktør.

Måske du også kan lide...