Gyserfilm

Bedste Netflix film

Skrækfilm, horror film, uhyggelige film, nervepirrende film eller gyserfilm. Hvad end du kalder dem, så kan de alle sammen komme under samme paraply og det er også det vi har gjort med denne liste af et nuanceret udvalg af gyserfilm.

Selvom gyserfilm kan skræmme os fra vid og sans, give os mareridt og meget andet, så er vi alligevel helt vildt fascineret af konceptet. Hvert år bliver der nemlig lavet et hav af nye gyserfilm og hele denne genre har nærmest en kultstatus med en meget dedikeret fanskare.

Liste over verdens uhyggeligste gyserfilm

Vi har forsøgt at lave en liste over nogle af verdens uhyggeligste gyserfilm, samtidig med at vi har forsøgt at lave den så nuanceret som muligt så der er gys i alle genre - noget for enhver smag. Gyserfilm kan nemlig også være actionfilm, komediefilm, sci-fi film, krimifilm osv. Om du synes verdens mest uhyggelige film er på listen herunder må være op til dig at afgøre.

Hvad er verdens uhyggeligste gyserfilm?

Det er svært at svare på, men hvis man søger på nettet hvor der er blevet lavet forskellige afstemninger og lister af filmmedier, er der nogle filmtitler der går igen på dem alle. Et forsigtigt bud på en top 5 i vilkårlig rækkefølge over verdens uhyggeligste gyserfilm kunne være:

  • The Shinning
  • The Exorcist
  • The Blair Witch Project
  • The Silence of the lambs
  • The Conjuring

Men det er meget svært at vurdere også fordi det er så individuelt hvad der er uhyggeligt og hvad der ikke er. Lad os i stedet fortsætte til vores liste over 20 nuancerede uhyggelige gyserfilm.

Zombieland

Premiere: 2009

Genre: Gyserfilm, Komedie

Skuespillere: Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson

IMDb-score: 7,6

Filmens hovedrolle ”Columbus (Jesse Eisenberg)” er blandt de få overlevende efter at Amerika er blevet overtaget af zombier. Han er collegestuderende og har aldrig været særlig populær hos det modsatte køn. Columbus mener stadig, at hans forældre er i live og rejser derfor tværs over lavet i forsøg på at finde dem.

På vejen møder han blandt andet den excentriske mand ”Talahassee” (Woody Harrelson), som bliver hans følgesvend på den vilde og farlige rejse. Senere møder de to piger ”Wichita (Emma Stone)” og ”Little Rock”, som også bliver en del af deres rejse. Columbus ser sig hurtigt lun på den jævnaldrende ”Wichita”, som kunne være den sidste chance han får for at møde en pige.

Se Zombieland trailer

Gyserkomedier er ikke for alle og ofte er de rimelig platte, se derfor traileren til Zombieland og vurder om det er en gyser for dig. Det skal nævnes at der i 2019 er lavet en efterfølger til Zombieland der hedder Zombieland: Double Tap.

World War Z

Premiere: 2013

Genre: Gyserfilm, Action, Adventure

Skuespillere: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz

IMDb-score: 7,0

En zombie-pandemi har ramt Jorden og breder sig hurtigt over hele verden. FN-observatøren Gerry Lane (Brad Pitt) er manden som redde menneskeheden fra død og ødelæggelse.

I et forsøg på at finde svaret på zombiernes oprindelse og redde sin familie tager Lane på en farefuld rejse rundti forskellige lande i håb om at finde, det der kan stoppe den total undergang.

Se World War Z trailer

Det er ikke en chok-film, det er ikke den type gyserfilm, det er mere en film der stiller et skræmmende scenarie op og har utroligt mange nervepirrende scener. Hvem synes ikke at en verden overtaget af en zombie-pandemi er skræmmende?

Alien – Den 8. passager

Premiere: 1979

Genre: Gyserfilm, Sci-fi

Skuespillere: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt

IMDb-score: 7,0

Det kommercielle fartøj Nostromo modtager et nødsignal fra en uudforsket planet. Efter at have søgt efter overlevende, vender besætningen næsen hjem ad for senere at finde ud af, at en dødbringende bioform har sneget sig med.

Se Alien trailer – Den 8. passager

Ondskabens Hotel (The Shinning)

Premiere: 1980

Genre: Gyserfilm

Skuespillere: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

En familie rejser til et isoleret hotel om vinteren, hvor en ond og spirituel tilstedeværelse påvirker faderen til vold, mens hans synske søn ser rædselsvækkende ting fra fortiden og i fremtiden.

Se Ondskabens Hotel trailer

Dette er en af de mest ikoniske gyserfilm, men Jack Nicholson der spiller en uhyggelig rolle til perfektion.

Eksorcisten (The Exorcist)

Premiere: 1973

Genre: Gyserfilm

Skuespillere: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair

En teenagepige er besat af en dæmonisk tilstedeværelse og hendes mor søger hjælp fra to præste for at redde sin datter. Rædselsfulde og mystiske ting finder sted under uddrivelsen af denne dæmon.

Se Eksorcisten trailer

Nattens dæmoner (The Conjuring)

Premiere: 2013

Genre: Gyserfilm

Skuespillere: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston

De to paranormale efterforskere Ed og Lorraine Warren arbejder på at hjælpe en familie, som er terroriseret af en mørk åndelig tilstedeværelse på deres gård.

Se Nattens dæmoner trailer

Nattens Dæmoner måske bedre kendt som The Conjuring der er den engelske titel er en af de bedste gyserfilm i nyere tid. Den er også blevet fulgt op med en 2'er i 2016 og en 3'er der får premiere i 2021.

Saw

Premiere: 2004

Genre: Gyserfilm, Thriller, Mysterie

Skuespillere: Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny Glover

Her er der tale om en af de mest populære gyserfilm-serier nogensinde. Der er lavet intet mindre end 8 Saw film i alt og man er grebet fra start til slut i de syge lege som kan medføre døden. Læs i øvrigt mere i vores artikel om Saw filmserien.

Med en død krop, der ligger mellem dem, vågner to mænd op i forfaldent og mørkt lokale i en bygning som tilhører seriemorderen, “Jigsaw”. Mændene skal følge forskellige regler og mål, hvis de ønsker at overleve og vinde et dødsensfarligt spil.

Se Saw trailer

Se den første trailer til den første Saw film og bliv fascineret af universet og "the games" allerede fra traileren.

Shaun of the Dead

Premiere: 9. april 2004

Genre: Gyserfilm, Komedie

Skuespillere: Simon Pegg, Nick Frost, Kate Ashfield

En mand beslutter sig for at forvandle sit kedsommelige liv, ved at vinde sin ekskæreste tilbage, forbedre sit forhold til sin mor og ved at håndtere et helt nabolag der er vendt tilbage fra de døde, for at spise de levende.

Se Shaun of the Dead trailer

28 uger senere

Premiere: 2007

Genre: Gyserfilm, Sci-fi, Thriller

Skuespillere: Jeremy Renner, Rose Byrne, Robert Carlyle

6 måneder efter en virus har raseret befolkningen i England, kommer den amerikanske hær ind for at hjælpe med at sikre et mindre område i London. Målet er at kunne genbefolke London. Men ikke alt går efter planen.

Se 28 uger senere trailer

The Others

Premiere: 2001

Genre: Gyserfilm, Drama, Mysterie

Skuespillere: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula Flanagan

En kvinde bor i et mørkt gammelt hus sammen med sine to børn der begge er lysfølsomme. Hun bliver overbevist om, at deres hjem er hjemsøgt af onde ånder.

Se The Others trailer

Rosemary’s Baby

Premiere: 1968

Genre: Gyserfilm, Drama, Mysterie

Skuespillere: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon

Et forelsket par vender deres første barn, og som alle andre førstegangsmødre føler Rosemary en del forvirring og frygt omkring graviditeten, fødslen og barnet. Hendes mand er en ambitiøs men falleret skuespiller der indgår en pagt med djævlen, som lover ham en fantastisk karriere.

Se Rosemary’s Baby trailer

The Uninvited

Premiere: 2009

Genre: Gyserfilm, Drama, Mysterie

Skuespillere: Emily Browning, Arielle Kebbel, Elizabeth Banks

IMDB rating: x/10

Anna Rydell vender hjem til sin bedste ven og søster Alex, efter et ophold på en sindsygehospital. Hendes helbredelse bliver dog sat på spil takket være sin onde stedmor, hendes distræte far og tilstedeværelsen af et spøgelse i deres hjem.

Se trailer for The Uninvited

Planet Terror

Premiere: 2007

Genre: Gyserfilm, Action

Skuespillere: Rose McGowan, Freddy Rodríguez, Josh Brolin

IMDB rating: x/10

Tusinder af mennesker forvandles til zombie lignende væsener, efter et eksperimentelt biovåben bliver udløst. Det er op til en gruppe af overlevende, at stoppe de inficerede og dem bag våbnet.

Se trailer for Planet Terror

Drag Me to Hell

Premiere: 2009

Genre: Gyserfilm, Thriller

Skuespillere: Alison Lohman, Justin Long, Ruth Livier

IMDB rating: x/10

En ældre kvinde er ved at blive smidt ud af sit hjem alt i mens hun finder ud af, at hun er modtager af en overnaturlig forbandelse. I desperation henvender hun sig til en synsk for at redde sin sjæl, mens onde ånder forsøger at presse hende til det yderste.

Se trailer for Drag me to Hell

Dawn of the Dead

Premiere: 2004

Genre: Gyserfilm, Action, Sci-fi

Skuespillere: Sarah Polley, Ving Rhames, Mekhi Phifer

IMDB rating: x/10

En sygeplejerske, en politimand, et ungt nygift par, en sælger og andre overlevende fra en verdensspændende pest der producerer aggressive kødædende zombier, søger tilflugt i et shoppingcenter for at bekæmpe det kaos der hersker udenfor.

Se trailer for Dawn of the Dead

Psycho

Premiere: 1960

Genre: Gyserfilm, Mysterie, Thriller

Skuespillere: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

IMDB rating: x/10

En sekretær stjæler 40,000$ fra sin chef’s kunde, hvorefter hun tager på flugt og checker ind på et motel der bliver bestyret af en und mand der bliver domineret af sin mor.

Se trailer for Pyscho

From Dusk Till Dawn

Premiere: 1996

Genre: Gyserfilm, Action, Krimi

Skuespillere: Harvey Keitel, George Clooney, Juliette Lewis

IMDB rating: x/10

To kriminelle og deres fanger søger midlertidig sikkerhed i et etablissement der bliver beboet af vampyrer. Resultatet er kaotisk.

Se trailer for From Dusk Till Dawn

Gremlins

Premiere: 1984

Genre: Gyserfilm, Komedie

Skuespillere: Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton

IMDB rating: x/10

En ung mand modtager et spøjst væsen kaldet Mogwai som kæledyr, som hidkalder andre væsener der transformerer sig om til små onde monstre: gremlins.

Se trailer for Gremlins

Motorsavsmassakren

Premiere: 14. juli 1975

Genre: Gyserfilm

Skuespillere: Marilyn Burns, Edwin Neal, Allen Danziger

IMDB rating: x/10

Efter at have samlet en traumatiseret tomler op, bliver fem venner forfulgt og jaget af en deform kædesavsbærende mordere, samt hans familie af lige så psykopatiske mordere.

Se trailer for The Texas Chainsaw Massacre

Resident Evil

Premiere: 2002

Genre: Gyserfilm, Action, Sci-fi

Skuespillere: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Ryan McCluskey

IMDB rating: x/10

Resident Evil er en gyserfilm der er starten på et nyt univers, der giver et eksempel på en virkelighed der kommer til ved medicinsk forskning der går galt og spreder et zombievirus i befolkningen. Du kan læse vores artikel om hele Resident Evil filmserien, men ellers så bare se den første Resident Evil film og bliv grebet.

Den handler om en speciel militær enhed der kæmper mod en super computer ude af kontrol, samt hundredevis af forskere der har muteret til kødædende monstre, efter et uheld i et laboratorium.

Se trailer for Resident Evil

Måske du også kan lide...