Harry Potter film – Se alle Harry Potter film i rækkefølge

harry potter film

Harry Potter er en af de filmserier man kan se igen og igen, uden der nødvendigvis går særligt lang tid imellem man gør det. Men hvor er det nu lige man kan se alle filmene, når man ikke længere har en DVD-afspiller? og hvad er det nu rækkefølgen på Harry Potter filmene er? alt dette og meget mere finder du svaret på i denne artikel om de populære Harry Potter film.

Du kan se Harry Potter på HBO Max, som helt eksklusivt sidder på rettighederne til Harry Potter filmene. HBO MAX koster kun 79 kr. om måneden, men du kan spare 36% ved at vælge et årsabonnement til 599 kr. Få HBO MAX via knappen herunder.

Stream Harry Potter på HBO Max

Harry Potter film rækkefølge

Se Harry Potter film i rækkefølge

Rækkefølgen er vigtig hvis det er første gang du ser filmene, men hvis man har set dem nogle gange, kan man god synes nogle er bedre end andre og derfor bare se de "gode" film. Uanset hvad så er rækkefølgen her og navnene på alle filmene, samt en lille beskrivelse af handlingen, så du hurtigt kan finde ud af hvilken film det nu lige var en eller anden døde i el. hvornår Voldemort kommer rigtigt til live igen. Huske at se Harry Potter filmene i rækkefølge er perfekt til et filmmaraton (i parentes engelsk titel).

 1. Harry Potter og De Vises Sten (Harry Potter and The Philosephers Stone)
 2. Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (Harry Potter and The Chamber of Secrets)
 3. Harry Potter og Fangen fra Azkaban (Harry Potter and The Prisoner from Azkaban)
 4. Harry Potter og Flammernes Pokal (Harry Potter and The Goblet of Fire)
 5. Harry Potter og Fønixordenen (Harry Potter and The Phoenix Order)
 6. Harry Potter og Halvblodsprinsen (Harry Potter and The Half Blood Prince)
 7. Harry Potter og Dødsregalierne - del 1 (Harry Potter and The Deathly Hallows - part 1)
 8. Harry Potter og Dødsregalierne - del 2 (Harry Potter and The Deathly Hallows - part 2)

Inden du lige læser igennem alle filmene, skal du huske på at der er 8 Harry Potter film og ikke 7 ligesom antallet af bøger. Det er fordi den sidste film er delt op i 2 dele og er altså hver sin film. Derudover er der efterfølgende udgivet nye film i Harry Potter universet, som går under titlen Fantastiske Skabninger - her er der yderligere lavet 2 film indtil videre, men planer om at lave 5 film allerede nu, rækkefølgen på dem ser således ud, og historien foregår før Harry Potters tid:

 1. Fantastiske Skabninger og hvor de findes (Fantastic Beasts and where to find them)
 2. Fantastiske Skabninger: Grindelwalds forbrydelser (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald)
Strem Harry Potter på HBO Max

Første Harry Potter film: Harry Potter og De Vises Sten

Harry Potter og de vises sten

I den første Harry Potter film bliver man langsomt introduceret til universet, Harry Potter og hans venner. Har man læst bøgerne ved man selvfølgelig en betydelig del i forvejen om universet, men har man ikke er det rart med introen. Desuden er det sjovt at få billeder på det man har læst i bogen, sådan som det muligvis er tænkt i forfatterens hoved.

Allerede på sit første år på skolen for magi, Hogwarts, kommer Harry Potter i store udfordringer. Desuden finder han det meget besynderligt at alle ved hvem han er, når han ikke selv kender sin historie. Det er en fantastik verden man bliver taget ind i og man slipper den ikke igen før man har set alle film. Det kan mærkes at det er barnestjerner i denne film, men skuespillet bliver kun bedre med årerne.

Se Harry Potter 1

Se trailer til Harry Potter 1

I denne først Harry Potter trailer kan du se hvor små filmstjernerne var da man så dem på lærredet første gang. Filmen er fra 2001 og det er altså næsten 20 år siden at vi så den første gang.

Film 2: Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer

Harry Potter og hemmelighederne kammer

I toeren af Harry Potter filmene går det ikke mindre vildt for sig end i etteren, og sådan fortsætter det faktisk gennem filmene. Her kommer Harry Potter i besidelse af en mærkelig dagbog, som viser sig at have stor betydning til sidst i filmen. Heldigvis er der også mange sjove og underholdene elementer i Harry Potter filmene, der gør at det ikke kun er spændning og en film hele familien kan samles omkring.

Også i denne Harry Potter film får Harry hjælp af sine gode venner Ron og Hermione, som altid står klar når der er brug for dem.

Se Harry Potter 2

Se trailer til Harry Potter 2

Allerede i film nummer to kan man se hvordan barnestjernerne allerede er vokset med opgaven, både skuespil og alderen er blevet bedre.

Film 3: Harry Potter og fangen fra Azkaban

Harry Potter og fangen fra Azkaban

I treeren af Harry Potter filmene vender Harry, Run og Hermione tilbage til skolen Hogwarts for at starte deres tredje år på skolen. Her bliver de optaget af den berømte fange der er undsluppet fra fængslet Askeban og de dykker langsomt ned i det mysteriet der omhandler denne fange. Det siges at fangen fra askeban udgør en stor trussel for den unge troldman Harry.

Sammen følger vi igen tæt de tre uadskillelige venner Harry, Run og Hermione, som altid er der for hinanden og kan klare en hver udfordring bare de er sammen.

Se Harry Potter 3

Se trailer til Harry Potter 3

Den næstbedst vurderede Harry Potter film på IMDb og min personlige favorit er Harry Potter og fangen fra Azkaban. Her bliver der endnu engang introduceret mange nye væsener og en gudfar til Harry Potter.

Film 4: Harry Potter og Flammernes Pokal

Harry Potter og flammernes pokal

I den fjerde film af Harry Potter serien vender de tre venner igen tilbage til troldmands skolen Hogwarts, på dette deres fjerde år holder skolen den berømte 'Triwizard-turnering', en magisk turnering mellem de tre velkendte troldmands skoler Hogwarts, Beauxbatons og Durmstrang. For at deltage i konkurrencen skal man være fyldt 17 år, de tre heldige deltager bliver valgt fra det magiske objekt kaldet 'Flammernes pokal'. Men på udvælgelses dagen, kaster flammen fire navne ud, i stedet for de sædvanlige tre. Det fjerde navn der bliver kastet ud af flammernes pokal er Harrys, selvom Harry ikke er gammel nok, da kan magien ikke vendes, og Harry bliver tvunget til at deltage, som den absolut yngste.

Denne film byder på drama, jalouxi og sætter en prøve på vanskabet mellem Harry og Run.

Se Harry Potter 4

Se trailer til Harry Potter 4

Film 5: Harry Potter og Fønixordenen

Harry Potter og fønixordenen

I den femte film om Harry Potter vender vi tilbage til et helt anderledes Hogwarts. Det er nemlig ikke længere Dombledore der er forstander på Hogwarts. Ministeriet for magi har ansat en ny, forfærdelig kvinde til at overtage jobbet for Dombledore. Harry vender tilbage til en skole hvor folk ser mistroisk på ham, der et nemlig ikke mange der tror på at Harry har set Voldemort vende tilbage. Med dette og meget mere bag sig, starte Harry et af de hårdeste år på Hogwarts.

Stadig sammen som en trio, kæmper Harry, Run og Hermione med at bevise Voldemorts eksistens og mod den nye forstander, som ikke bryder sig specielt meget om de tre venner.

Se Harry Potter 5

Se trailer til Harry Potter 5

Film 6: Harry Potter og Halvblodsprinsen

Harry Potter og halvblodsprinsen

I den sjette film altså det sjette år for Harry, Run og Hermione på troldmandsskolen Hogwarts, finder Harry tilfældigvis en bog der er mystisk markeret med ordene: 'Denne bog tilhøre halvblodsprinsen'. Udover at bogen ser gammel og forfalden ud, opdager Harry at der er gemt små tricks som hjælper ham med eliksir brygning. Der gemmer sig dog også nogle mørke og farlige tricks i bogen. Ved siden af sin almindelige undervisning på Hogwarts, får Harry privat undervisning af Dombledore. Her prøver de at opdage mere om Voldemorts fortid, så de muligvis kan opdage han største svaghed.

Se Harry Potter 6

Se trailer til Harry Potter 6

Film 7: Harry Potter og Dødsregalierne - Del 1

Harry Potter og dødsregalierne del 1

Den sidste og syvende film er delt op i 2 dele, i den første del har Voldemort overtaget magten over ministeriet for magi og Hogwarts. Voldemort bliver kun stærkere og stærkere. Derfor beslutter de tre venner Harry, Run og Hermione sig for at afslutte Dombledores arbejde, de vil finde de resterende horcruxes og destruere dem for at besejre Voldemort. Men der er kun meget lidt håb for de unge troldmænd og resten af troldmands verdenen, så alt skal helst gå som planlagt for at det skal lykkedes Harry, Run og Hermione at besejre Voldemort.

Se Harry Potter 7

Se trailer til Harry Potter 7

Film 8: Harry Potter og Dødsregalierne - Del 2

Harry Potter og dødsregalierne del 2

I den sidste del af syvende film fortsætter de tre venners søgen efter de sidste horcruxes, de magiske objekter der gør Voldemort udødelig. Men som de leder efter de sidste horcruxes, og historien om dødsregalierne afdækkes, opdager Voldemort de tre venners mission. Harry opdager at et en af de resterende horcruxes er på Hogwarts, od de finder derfor hurtigt vejen dertil. Her begynder den største kamp nogensinde og deres liv bliver aldrig de sammen igen.

Se Harry Potter 8

Se trailer til Harry Potter 8

Fantastiske Skabninger - Nye film i Harry Potter-universet

Slutningen på Harry Potter filmene efterlod et hulrum i mange fans, så derfor var det en stor glæde da det kom frem at der ville komme en række film i det samme velkendte Harry Potter univers. Den filmserie har fået navnet Fantastiske Skabninger og de 2 første film er allerede kommet og er blevet vel modtaget - alt afhængig af hvem du spørger selvfølgelig. Seertallene lyver dog ikke og de fortæller os at filmen er vel modtaget.

Det stopper heller ikke ved de 2 film, der kommer som minimum 5 film i Fantastiske Skabninger filmserien. Titlen på de næste 3 film er endnu ukendt, men personerne kender vi fra de første 2 film. Præmieredatoen på den tredje film er kendt, men ligger først i slutningen af 2021. Her er en liste over de 5 Fantastiske Skabninger film.

 • Fantastiske Skabninger og hvor de findes
 • Fantastiske Skabninger: Grindewalds Forbrydelser
 • Fantastiske Skabninger 3
 • Fantastiske Skabninger 4
 • Fantastiske Skabninger 5

Spørgsmål og svar om Harry Potter filmene

Muligvis har du en interesse i at få nogle generelle spørgsmål angående filmene, dem finder du svaret på herunder og skulle du ikke kunne finde svaret, så stil gerne et spørgsmål i kommentarfeltet nederst på siden. Disse spørgsmål er generelle og spoiler ikke noget af handlingen i Harry Potter-filmene.

Hvor mange Harry Potter film er der?

Der er i alt otte Harry Potter film selvom der kun er 7 Harry Potter bøger. Det skyldes at den sidste Harry Potter bog er delt op i to film med samme navn: Harry Potter og Dødsregalierne, men efterfulgt af henholdvis Del 1 og Del 2.

Tæller man de nye Fantastiske Skabninger film der også foregår i Harry Potter universet med, vil vi ende på en total af 13 Harry Potter film.

Hvor mange Harry Potter film er på dansk tale?

Du kan se de første 5 Harry Potter film med dansk tale, men alle filmene kan selvfølgelig ses med danske undertekster. De første Harry Potter film blev lavet med dansk tale el. synkroniseret på dansk som det hedder. Det skyldtes nok at man gerne ville have fat i det yngre publikum også, som endnu ikke kunne læse undertekster. Men efterhånden som filmserien skred frem blev hele synkroniseringsdelen en mindre ting i Danmark generelt, da vi er levet så gode til engelsk fra en tidlig alder. I dag bliver stort set ingen film synkroniseret på dansk - kun tegnefilm og animationsfilm.

Kan man se Harry Potter 6 med dansk tale?

Nej du kan ikke se Harry Potter 6 med dansk tale desværre. Det bedste alternativ er at sætte danske undertekster på filmen.

Hvad er aldersgrænsen på Harry Potter film?

Der er sat en aldersgrænse på Harry Potter filmen på 11 år. Det er en meget passende grænse og selvom skuespillerne er små i de første film, er der nogle ret uhyggelige slutscener i dem. I de senere film bliver hele handlingen noget mere action-præget og voldsomme, så det er bedst at vente til ens børn har en vis alder.

Hvad lang tid varer Harry Potter filmene?

Har du besluttet dig for se alle Harry Potter film i et langt marathon, så skal du sætte næsten et helt døgn af til det, og skal du have de nye Fantastiske Skabninger med i dit marathon skal du sidde langt over et døgn. Alle filmene har nemlig en samlet spillelængde på 20 timer og 4 minutter. Den længste film er Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer med 2 timer og 54 minutter og den korteste film er Harry Potter og fangen fra Azkaban og Harry Potter og Fønixordenen som er 2 timer og 22 minutter lange.

 • Harry Potter 1: 2 timer 39 minutter
 • Harry Potter 2: 2 timer 54 minutter
 • Harry Potter 3: 2 timer 22 minutter
 • Harry Potter 4: 2 timer 37 minutter
 • Harry Potter 5: 2 timer 22 minutter
 • Harry Potter 6: 2 timer 34 minutter
 • Harry Potter 7: 2 timer 26 minutter
 • Harry Potter 8: 2 timer 10 minutter

Hvilken Harry Potter film er bedst?

Det er et meget subjektivt spørgsmål, som du i virkeligheden selv kan svare på. Anmelderne har selvfølgelig deres favoritter, men det man som regel bruge som målestok er scoren en film har fået på IMDb. Min personlige favorit er Harry Potter film nummer 2 - Harry Potter og fangen fra Azkaban. Herunder kan du se hvad de 8 film har i IMDb-score.

 • Harry Potter 1: 7,6
 • Harry Potter 2: 7,4
 • Harry Potter 3: 7,9
 • Harry Potter 4: 7,7
 • Harry Potter 5: 7,5
 • Harry Potter 6: 7,6
 • Harry Potter 7: 7,7
 • Harry Potter 8: 8,1

Ud fra denne score at dømme er min personlige favorit nummer 2 overall, mend den sidste Harry Potter film indtager førstepladsen. Generelt ligger alle filmene meget tæt med en score indenfor et interval på 0,7 point, så konsensus er at alle filmene er af meget højere kvalitet.

Hvor kan man se Harry Potter?

Harry Potter filmene bliver til tider vist i fjernsynet især omkring skoleferier, men du kan altid finde dem online. Her er en liste over de steder du kan købe, leje og streame Harry Potter filmene på nettet:

 • SF Anytime (leje)
 • Viaplay (leje)
 • HBO Max
 • Blockbuster (leje)

Spoiler alert! - Hvad sker der i Harry Potter filmene?

Står du og diskutere med en ven hvad der skete i en bestemt Harry Potter film? eller kan du ikke lige huske hvad der skete i Harry Potter og Fønixordenen? Her har vi samlet nogle af de hyppige store spørgsmål fra Harry Potter filmene. Men det er alle sammen spoilers, så lad vær med at læse det hvis du IKKE har set filmene.

I hvilken film dør Professor Dumbledore?

Dumbledore dør i film nummer 6 - Harry Potter og Halvblodsprinsen, hvor professor Snape slår ham ihjel. Det gør i filmen at man tro Snape er ond, men det viser sig at være aftalt spil mellem Snape og Dumbledore for at have en mand tæt på Voldemort og Harry Potter i slutningen.

Se Harry Potter filmserien gratis med dansk el. engelsk tale

Lige nu kan du eksklusivt se alle Harry Potter film på C MORE. De har sikret sig rettighederne til at have Harry Potter-filmene tilgængelig på deres streamingtjeneste det næste halve år. Normalt flyver rettighederne til Harry Potter rundt, men endnu engang har C MORE altså sikret sig at du kan se dem på dansk grund.

Har du ikke allerede et C MORE abonnement, så kan du lige nu prøve C MORE helt gratis i 2 uger og dermed se Harry Potter-filmene gratis. Når du tilmelder dig er det uden binding, men opsiger du ikke fortsætter abonnementet til 99 kr. måneden. Abonnementet giver ubegrænset adgang til alle film og serier på tjenesten.