Indiana Jones film

Indiana Jones film streaming

Indiana Jones filmene er ikoniske og det samme er hovedrolleindehaveren Harrison Ford. Han har udødeliggjort sig i Sci-Fi og eventyr genren indenfor film ved at spille Indiana Jones og Han Solo i Star Wars filmene. Denne artikel handler dog om Indian Jones filmene og ikke så meget om ham, på nær selvfølgelig hans formåen som skuespiller i filmene, hvilket jeg godt allerede nu kan afsløre er rigtig god.

Indiana Jones filmenes rækkefølge

Filmene om Indiana Jones stammer helt tilbage fra 1981 hvor den første udkom. I dag er der 4 film allerede udkommet og en 5. er annonceret og ventes at have præmiere i 2021. Filmene har samme historiske tidslinje, men er produceret i 2 forskellige årtier (3 med den nye film). De første 3 film er lavet i 80'erne, men den sidste er fra 2008. Herunder kan du se trailer og læse mere om filmene i den kronologiske rækkefølge.

Rækkefølgen på Indiana Jones filmene (dansk/engelsk titel):

  • Jagten på den forsvundne skat / Raiders of the Lost Ark (1981)
  • Indiana Jones og templets forbandelse / Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)
  • Indiana Jones og det sidste korstog / Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
  • Indiana Jones og krystalkraniets kongerige / Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)
  • Indiana Jones 5 - unavngivet (2022)

Lige nu er en del af Indiana Jones filmene tilgængelig på Viaplay, som du kan prøve gratis i 14 dage uden binding. Tilmeld dig via knappen herunder.

Se Indiana Jones film gratis

Jagten på den forsvundne skat (1981)

Premieredato: 1981
Skuespillere: Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman
IMDb-score: 8,4/10

Da Harrison Ford kom på lærredet som Indiana Jones i den første film i 1981, var han allerede kendt fra Star Wars Episode IV og V der udkom i henholdsvis 1977 og 1980. Derfor var det ikke nogen overraskelse at han havde fået hovedrollen i sin egen filmserie og med samme type rolle, som en komisk karakter der altid stod klar med smarte bemærkninger.

Se trailer til Indiana Jones 1

Indiana Jones og templets forbandelse (1984)

Premieredato: 1984
Skuespillere: Harrison Ford, Kate Capshaw, Ke Huy Quan
IMDb-score: 7,6/10

Indiana Jones befinder sig i denne film i en lille landsby i Indien. Her er folket overbeviste om at deres børn er blevet taget af onde ånder. Indiana Jones og hans hold, opdager også et tempel der skulle være under en ond forbandelse. Samtidig er Thuggee begyndt at rejse sig igen, han vil med alle de fem Sankara sten overtage verdens kontrollen. Nu er det op til Indiana Jones at redde børnene, overvinde det forbande tempel og bekæmpe Thuggee og hans onde plan.

Se trailer til Indiana Jones 2

Indiana Jones og det sidste korstog (1989)

Premieredato: 1989
Skuespillere: Harrison Ford, Sean Connery, Alison Doody
IMDb-score: 8,2/10

Indiana Jones er på jagt efter ‘the Holy Grail’ og opdager under sig søgen at han ikke er den første der har prøvet. Før Indiana Jones søgte denne skat, var der en anden opdagelsesrejsende der forsøgte at finde skatten, nemlig Indiana Jones egen far Dr. Henry Jones. I søgen efter svar om sin egen far og denne skat, møder Indiana Jones og han hold, den farlige Colonel Ernst Vogal, der ligesom Indiana Jones vil finde frem til ‘the Holy Grail’. Nu handler det bare om at være den første der finder skatten.

Se trailer til Indiana Jones 3

Indiana Jones og krystalkraniets kongerige (2008)

Premieredato: 2008
Skuespillere: Harrison Ford, Cate Blanchett, Shia LeBeouf
IMDb-score: 6,1/10

Dette er den nyeste Indiana Jones film indtil den femte kommer i 2021. Den er lavet knapt 20 år efter den seneste hvorfor alt ser meget anderledes ud, men det eneste der ikke er anderledes er Harrison Ford i rollen som Indiana Jones og den måde han spiller rollen på. Han er blevet ældre og der er nye yngre skuespillere som hans co-cast og så er alt det grafiske og skarpheden langt bedre end hvad du kender fra de tidligere film, hvilket også kan ses i trailerne herunder.

Se trailer til Indiana Jones 4

Indiana Jones 5

Premieredato: 29. juli 2022
Skuespillere: Harrison Ford
IMDb-score: x/10

Der kommer en beskrivelse af filmens handling ligeså snart vi ved mere om den.

Se trailer til Indiana Jones 5