Jack Ryan film

Jack Ryan filmene er baseret på bøgerne af bestseller forfatter Tom Clancy der handler om en CIA analytiker ved navn Jack Ryan der har et særligt skarpt øje for efterretning. Der er lavet en række film om Jack Ryan, som du kan læse om i denne artikel, men senest har Amazon købt rettighederne til at lave en Jack Ryan serie du kan se på Prime Video, og som allerede køre på 3. sæson nu.

Liste over Jack Ryan film i rækkefølge

Der er skrevet 36 bøger om karakteren Jack Ryan af bestseller forfatteren Tom Clancy og alle er de anerkendt som nogle af de bedste spionbøger der er skrevet. Elsker du konspirationer, efterretning og politiske intriger, så er Jack Ryan filmene helt sikker noget for dig.

Ud af de mange bøger om Jack Ryan er der lavet en række film baseret på de bøger. Herunder kan du se rækkefølgen på alle fem Jack Ryan film der er lavet:

  1. The Hunt for Red October (1990)
  2. Patriot Games (1992)
  3. Clear and Present Danger (1994)
  4. The Sum of All Fears (2002)
  5. Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

De fire første film fra Ryan-universet er alle baseret på en af de originale bøger skrevet af Tom Clancy. Den nyeste Jack Ryan film er dog en original historier der blot er baseret på Ryan-universet.

Tom Clancy er opfinderen Jack Ryan og det der i dag kaldes Ryan-universet (Ryanverse), men er kun forfatter på 17 af bøgerne hvor nogle af dem også har en medforfatter. Efter Tom Clancy er der lavet yderligere 19 Jack Ryan bøger af forskellige forfattere, hvoraf de fleste har skrevet mere end en Ryan bog.

The Hunt for Red October

Skuespillere: Alec Baldwin, Sean Connery, James Earl Jones, Sam Neill

IMDB rating: 7.1/10

I den første Jack Ryan film spilles Jack Ryan af Alec Baldwin og Sean Connery spiller også en stor rolle i filmen som en Russisk afhopper der overgiver sig selv og Ruslands nyeste atomvåben til amerikanerne. Som mange andre Jack Ryan historier tager den udgangspunkt i det kølige forhold mellem USA og Rusland.

Trailer til Jagten på Røde Oktober

Trailer beskrivelse

Patriot Games

Skuespillere: Harrison Ford

IMDB rating: 7.1/10

I denne udgave af Jack Ryan, der også er baseret på en af de populære bøger af Tom Clancy, er skuespilleren der spiller Jack Ryan blevet skiftet ud med Harrison Ford.

Trailer til Patrioternes Spil

Trailer beskrivelse

Clear and Present Danger

Skuespillere: Harrison Ford

IMDB rating: 7.1/10

Trailer til Dødens Kartel

Trailer beskrivelse

Sum of all Fears

Skuespillere: Ben Affleck

IMDB rating: 7.1/10

Igen er Jack Ryan udskiftet med en ny skuespiller, denne gang er det Ben Affleck der har fået rollen i en enkelt film. Denne film er også baseret på en bog af Tom Clancy, og er indtil videre den sidste film baseret direkte på en bog.

Trailer til Sum of all Fears

Trailer beskrivelse

Jack Ryan: Shadow Recruit

Skuespillere:

IMDB rating: 7.1/10

Trailer til Jack Ryan: Shadow Recruit

Trailer beskrivelse

Måske du også kan lide...