Julefilm – 24 film du kan se denne jul

Bedste Netflix film

Julen handler om at hygge sig og have det godt, og det er netop det man plejer at gøre med film. Derfor har jeg lavet en liste over 24 julefilm (tænkte det er et passende antal når nu juleaften falder på den 24. december) der kan få dig i julestemning og underholde på de kolde dage hvor man bare har lyst til at hygge indenfor.

Liste over gode kendte julefilm

Alene Hjemme

Genre: Komedie, Familie

Skuespillere: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern

IMDB rating: 7,6/10

Alene Hjemme er formentlig en af de største julefilm klassikere man kan komme på. Den vises hvert eneste år i december, og på samme måde som med Disneys juleshow, så er den lige god hvert år. I Alene Hjemme bliver 8-årige Kevin ved et uheld efterladt hjemme i familiens kæmpe hus, alt i mens resten af familien er rejst til Frankrig for at holde jul der. Nabolagets knap så intelligente indbrudstyve har lagt sig lun på huset, og det er op til Kevin at forsvare huset.

Se trailer til Alene Hjemme

Love Actually

Genre: Komedie, Romantik, Drama

Skuespillere: Hugh Grant, Bill Nighy, Liam Neeson, Keira Knightley

IMDB rating: 7,6/10

Det er en måned før juleaften og vi er i London der er hektisk og stresset op til jul. Vi følger 8 (meget forskellige) par og deres forhold der krydser hinanden på tværs. Forelskelse, flirt, knuste hjerter .. Kærligheden er temaet på tværs af alle aldre og sociale niveauer. Her er der tale om en romantisk julefilm – julen er jo kærlighedens tid.

Se trailer til Love Actually

Polarekspressen

Genre: Tegnefilm, Komedie, Eventyr

Skuespillere: Tom Hanks, Chris Coppola, Michael Jeter

IMDB rating: 6,6/10

Polarekspressen er historien om en lille dreng der juleaften stiger ombord på et magisk tog der kører mord nordpolen og Julemandens hjem. Rejsen bliver til et eventyr hvor drengen lærer en masse om sig selv samt at livets mirakler aldrig hører op, hvis bare man tror. Polarekspressen er en fantastisk julefilm for børn og voksne.

Se trailer til Polarekspressen

Grinchen - Julen er stjålet

Genre: Komedie, Familie

Skuespillere: Jim Carrey, Taylor Momsen, Jeffrey Tambor

IMDB rating: 6,2/10

Inde i en sneflage er der et magisk land der hedder Whoville. Her bor Who’erne der allesammen er muterede mennesker, og de elsker allesammen jul. Men ikke langt derfra bor Grinchen og han er ikke lige så glad for julen som de andre. Her er der en sjov julefilm for hele familien.

Se trailer til Grinchen

Fars Fede Juleferie

Genre: Komedie, Familie

Skuespillere: Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Juliette Lewis

IMDB rating: 7,6/10

Julen er ankommet og der er lagt op til den helt store festlige fejring hos familien Griswold; Clark, Ellen og deres to børn. Clark er konstant uheldig og det bliver ikke bedre af, at hans ubehagelige og grove familiemedlemmer der kommer på besøg – men han prøver ihærdigt at få en god jul ud af det. En sød julefilm du næsten ikke kan undgå at se.

Se trailer til Fars Fede Juleferie

The Holiday

Genre: Komedie, Romantik

Skuespillere: Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law

IMDB rating: 6,9/10

To kvinder er trætte af deres respektive problemer med mænd, og beslutter sig for at bytte hjem via en hjemmeside. De rejser til hinandens hjem i to forskellige lande (England og USA) hvor de hver især møder to lokale mænd de forelsker sig i. The Holiday er endnu en romantisk julefilm som kan bringe et smil på læben.

Se trailer til The Holiday

Tre nødder for Askepot

Genre: Drama, Familie, Eventyr

Skuespillere: Libuse Safránková, Pavel Trávnícek, Carola Braunbock

IMDB rating: 7,8/10

Tre nødder til Askepot er en klassisk askepot fortælling om en ung pige hvis far er død, som nu bor hos sin arrogante, snobbede og dybt uretfærdige stedmoder der har en lige så forfærdelig datter. Askepot er smuk, handlekraftig, dygtig og hun møder en charmerende ung mand i skoven. Det bliver til en romantisk fortælling midt i Tjekkiets vinter, og en julefilm der en årrække altid blev vist på tv i december.

Se trailer til Tre nødder til Askepot

Krummernes 2

Genre: Komedie, Familie

Skuespillere: Laus Høybye, Dick Kaysø, Karen-Lise Mynster

IMDB rating: 5,5/10

Forbryderne Iva og Boris er kommet ud af fængslet, og de har sat sig for at få hævn over Krumme der fik sendt dem i fængsel til at starte med. Alt i mens tyvene søger hævn har Krummerne som altid gang i deres kaotiske tilværelse der denne gang både omhandler jul og gallopløb.

Se trailer til Krummerne 2

Mere om os børn i Bullerby

Genre: Familie

Skuespillere: Linda Bergström, Crispin Dickson Wendenius, Henrik Larsson

IMDB rating: 6,7/10

Astrid Lindgrens fortælling om børnene i Bulderby er blandt de børnefilm vi holder allermest af. Selv om vi i dag for længst er vokset væk fra målgruppen for Vi børn i Bulderby, så sidder de stadigvæk på nethinden som nogle af de bedste klassiske børnefilm. De var altså bare gode, og i denne film følger vi syvårige Lisa og hendes venner i år 1928/29 hvor sommerferien netop er forbi, og børene spekulerer på, om denne jul mon bliver velsignet med sne. Bliver det en hvid jul i Bulderby? Det må du se filmen for at få svaret på.

Se trailer til Mere om os børn i Bullerby

Dyrlægens Plejebørn

Genre: Komedie, Familie

Skuespillere: Dirch Passer, Lone Hertz, Axel Strøbye

IMDB rating: 6,4/10

Dyrlægen Linsager har en praksis på en sjællandsk gård som han deler med to andre: en jordemor og en læge. De hjælper hinanden med at passe byens og områdets patienter, men en dag kommer der en uventet patient; en lille pige der hedder Winnie. Hendes mor er sendt tilbage til Thailand og hun sendte derfor Winnie til Linsagers børnepension. Winnie havner hos den forkerte, men det betyder ikke, at Linsager ikke vil gøre sit for at gøre julen god for Winnie.

Se trailer til Dyrlægens Plejebørn