De 10 bedste kærlighedsfilm

Bedste Netflix film

Kærlighed er en af de vigtigste ting vi har her i livet, og det gælder om hele tiden at minde os selv om det. En rigtig god måde at gøre det på er ved at se en rigtig god kærlighedsfilm, naturligvis uden afbrydelser af reklamer, for det ødelægger den romantiske stemning.

Derfor har jeg valgt at lave denne liste over nogle af de absolut bedste kærlighedsfilm, og jeg har allieret mig med Kirsten fra Drømmekæresten på grund af ekspertise i dating, og jagten på kærligheden. Hun har været så venlig at bidrage med sine bud på nogle af de bedste kærlighedsfilm nogensinde.

The Bodyguard

Genre: Romantisk actiondrama, musikfilm

Skuespillere: Whitney Houston, Kevin Costner, Gary Kemp

IMDB rating: 6,3/10

En tidligere agent for Secret Service påtager sig jobbet som bodyguard for en kvindelig sanger, der har fået noter med dødstrusler. De bliver tættere og tættere og som de lære hinanden bedre at kende begynder følelserne også at få frit løb.

Det er en film, der på trods af dens ikke helt fantastiske IMDb-score, har stjålet rigtig manges hjerter. Det betyder også at dens popularitet går igennem generationer når forældre anbefaler den til deres børn, og ikke mindst på grund af Whitney Houstons udødelige sange.

Se The Bodyguard trailer

Få et sneak-peak på hvordan Frank og Rachels forhold udvikler sig gennem filmen og ikke mindst hvilke uoverskuelige situationer livvagten bliver sat i på grund af den spirrende sangerindes popularitet.

The Notebook

Genre: Romantisk drama

Skuespillere: Ryan Gosling, Rachel McAdams, Gena Rowlands

IMDB rating: 7,8/10

I filmen starter vi med at møde en ældre herre der læser en kærlighedshistorie for en ældre dame på et plejehjem. Hele filmen er en fortælling af denne kærlighedshistorie, mellem to unge mennesker der mødes en sommer, men som kommer fra to forskellige verdener og to forskellige samfundsklasser. De møder mange bump på vejen, og spørgsmålet er om de i sidste ende finder sammen.

Det er en RIGTIG kærlighedsfilm, som en hver romantikker skal se. Den har et fantastisk tvist i løbet af filmen og slutningen er en af de mest romantiske man kan forestille sig.

Se The Notebook trailer

Herunder kan du se traileren med Ryan Gosling og Rachel McAdams i hovedrollerne og hvilket romantisk forhold de kaster sig ud i med kraftige stormvejer undervejs.

500 days of Summer

Genre: Romantisk komedie, drama

Skuespillere: Zoeey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt, Geoffrey Arend

IMDB rating: 7,7/10

Den unge Tom er en håbløs romantiker der får sit hjerte knust, da hans kæreste Summer slår op med ham. I et forsøg på at forstå hvad det var der fik hende til at slå op med ham, tænker han tilbage på de 500 dage de tilbragte sammen.

Det er en kærlighedsfilm hvor næsten kan føle den smerte Tom han føler undervejs, men også en historie om hvordan man kommer videre med sit kærlighedsliv.

Se 500 days of Summer traileren

Se korte klip med et udpluk af de op- og nedture Tom ser tilbage på, i løbet af de 500 dage han er kærester med Summer.

Dirty Dancing

Genre: Romantisk dram, dansefilm

Skuespillere: Patrick Swayze, Jennifer Grey, Jerry Orbach, Cynthia Rhodes

IMDB rating: 7,0/10

Dirty Dancing er for mange en klassiker og en af de bedste dansefilm nogensinde, og det er fordi dansen fylder rigtig meget i filmen, men kærligheden fylder mindst ligeså meget. En ung kvinde er på ferie med sin familie og falder pladask for feriestedets danseinstruktør, Johnny Castle. Hun får muligheden for at lære at danse med ham og herfra udvikler de et forhold.

Se Dirty Dancing traileren

Se hvordan "Baby" gør fra slet ikke at kunne danse til at mestre både dansen og at vinde Johnny Castles hjerte i traileren til filmen fra 1987.

Titanic

Genre: Romantisk drama, action, tragedie

Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

IMDB rating: 7,8/10

Dette er fortællingen om verdens mest storslået og på det tidspunkt sikre skib, der alligevel formåede at forlise efter en kollision med et isbjerg under havet. Begivenheden fandt sted i 1912 og filmen er ganske rigtig baseret på de virkelige hændelser, dog er kærlighedshistorien i filmen hel fiktiv.

Det gør ikke filmen dårligere, tvært imod styrker det kærlighedshistorien at den er bakket op af en virkelig begivenhed, så uhyggelig som forliget af Titanic.

Se Titanic traileren

Se Leonardo DiCaprio og Kate Winslet bringe kærligheden til live på den fantastiske jomfrurejse Titanic tog på, men som endte i tragiske omstændigheder.

What Women Want

Genre: Romantisk komedie, drama

Skuespillere: Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Alan Alda

IMDB rating: 6,4/10

Dette en en lidt skør film med Mel Gibson i hovedrollen, men tankegangen er sjov. I filmen får Mel Gibson der hedder Nick på tilfældig vis en unik evne der gør at han pludselig kan høre alt hvad kvinder tænker.

I et forsøg på at forstå kvinder prøver den mandschauvinistiske Nick Marshall, en række forskellige produkter til kvinder. Med lidt alkohol, smøger, neglelak på tæerne, et vådt gulv og et elektrisk apparat der er tændt havner Nick Marshall i en ulykke der gør, at han nu kan høre hvad kvinder tænker. Det bliver lidt af en øjenåbner på flere fronter.

Se What Women Want trailer

Se hvilket sjove og ikke mindst akavet situationer det kan skabe for Nick at have evnen til at høre kvinder tænke.

How to loose a guy in 10 days

Genre: Romantisk komedie, drama

Skuespillere: Kate Hudson, Matthew McConaughey

IMDB rating: 6,4/10

Vi bliver i den lidt komiske afdeling af kærlighedsfilm, her hvor Kate Hudson og Matthew McConaughey spiller overfor hinanden. I et forsøg på at skrive en spændende artikel til det magasin hun arbejder for, begiver Andie sig ud på en mission for at score en fyr hvorefter hun vil skræmme ham væk igen på bare 10 dage.

Hvis det bare var det der skete ville der ikke være meget kærligheds film over den, men mon ikke der er nogle følelser der kommer i spil? Det må du se filmen for at finde ud af.

Se How to loose a guy in 10 days trailer

Få en forsmag på de meget komiske og akavet situationer der opstår ud af hele eksperimentet, som bliver delvist saboteret.

Moulin Rouge

Genre: Romantisk musical, drama

Skuespillere: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo

IMDB rating: 7,6/10

Den unge engelske forfatter Christian, ankommer i 1899 til Paris for at følge the Bohemian revolution. Her forelsker han sig i den smukke Satine der arbejder på natklubben Moulin Rouge. Det viser sig at være en farlig forelskelse.

Mange vil putte denne film på listen over de bedste musical film, og med rette for den er rigtig god og dragende.

Se trailer til Moulin Rouge

50 first dates

Genre: Romantisk komedie

Skuespillere: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider

IMDB rating: 6,8/10

Der er næsten ikke noget der kan skræmme Henry Roth mere, end tanken om et fast forhold. I hvert fald indtil han møder Lucy. Henry tror han har fundet kvinden i sit liv indtil han opdager, at hun lider af hukommelsestab der gør at hun glemmer ham hver dag. Han er dog overbevist om at det er hende han skal være sammen med, og gør alt for at få det til at fungere.

Det er komisk film og i det hele taget en situation der skaber mange skøre udfordringer for begge parter, men som filmen skrider frem bliver komikken overtaget af romantikken og man finder ud af at det er en ægte kærlighedsfilm.

Se 50 first dates trailer

Når man dater en kvinde der glemmer dagen hun har levet hver nat, hvad sker der så når man vågner op ved siden af hende? Få svaret i traileren og se resten af filmen får at få alle de skøre og komiske klip med.

Legends of the fall

Genre: Romantisk drama, krigstidsfilm

Skuespillere: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn

IMDB rating: 7,6/10

En episk fortælling om tre brødre og deres far, som bor i den nordamerikanske ødemark i starten af 1900-tallet. Vi ser hvordan krig, kærlighed, historie og naturen har indflydelse på deres liv.

Det er en episk film der har vundet en Oscar for bedste scenografi og desuden også var nomineret for bedste dekoration og bedste lyd.

Se trailer til Legendernes tid

Få et smugkig på den flotte scenografi filmen altså har vundet en Oscar pris for, i traileren herunder.

Kærlighedsfilm kan være mange ting, og handle om forhold, familiekærlighed, kærlighed mellem venner mm. Den mest populære form er dog den romantiske kærlighedsfilm der tager udgangspunkt i det komplicerede forhold vi alle på et tidspunkt skal håndtere. Du kan finde flere af sådanne film i vores guide til romantiske film, der giver gode forslag til en filmaften med kæresten.

Måske du også kan lide...

The Lake House

Genre: Romantisk drama, eventyr

Skuespillere: Keanu Reeves, Sandra Bullock, Christopher Plummer

IMDB rating: 7.1/10

En ensom læge der engang boede i et usædvanligt hus ved vandet, begynder at udveksle kærlighedsbreve med en tidligere beboer i huset. De skal forsøge at forstå det komplicerede mysterie bag deres romance før det er for sent.

Se trailer til The Lake House

Trailer beskrivelse

P.S. I Love You

Genre: Erstat

Skuespillere: Erstat

IMDB rating: 7.1/10

Beskrivelse

Trailer overskrift

Trailer beskrivelse

The fault in our stars

Genre: Erstat

Skuespillere: Erstat

IMDB rating: 7.1/10

Beskrivelse

Trailer overskrift

Trailer beskrivelse

French Kiss

Genre: Romantik, komedie, drama

Skuespillere: Meg Ryan, Kevin Kline, Timothy Hutton

IMDB rating: 7.1/10

En kvinde flyver til Fankrig for at konfrontere hendes utro forlovede, men havner i problemer da den charmerende mand ved siden af hende bruger hende til at smugle.

Se trailer til French Kiss

Trailer beskrivelse

Ghost

Genre: Erstat

Skuespillere: Erstat

IMDB rating: 7.1/10

Beskrivelse

Trailer overskrift

Trailer beskrivelse