Leonardo DiCaprio film

Bedste Netflix film

Leonardo DiCaprio er uden tvivl en af tidens absolut bedste mandlige skuespillere, og på trods af at han har været med i en lang række film der har vundet et hav af priser, og herunder Oscars, så har han aldrig selv vundet en Oscar, ikke engang for sin medvirken i Titanic, filmen der vandt hele 11 Oscars. At Leonardo DiCaprio aldrig har vundet en Oscar er til stor undren for filmelskere verden over.

Liste over Leonardo DiCaprio film

Herunder finder du en liste over alle Leonardo DiCaprio film, hvor han har haft en hovedrolle el. bærende birolle. Det er en imponerende liste og når jeg ser ned over den er der ikke en af dem jeg tænker er dårlig.

 • What's Eating Gilbert Grape (1993)
 • This Boys Life (1993)
 • The Streets of New York (1995)
 • Romeo + Juliet (1996)
 • Titanic (1997)
 • Manden med Jernmasken (1998)
 • The Beach (2000)
 • Catch Me If You Can (2002)
 • Gangs of New York (2002)
 • The Aviator (2004)
 • Blood Diamond (2006)
 • The Departed (2006)
 • Revolutionary Road (2008)
 • Body of Lies (2008)
 • Inception (2010)
 • Shutter Island (2010)
 • J. Edgar (2011)
 • Django Unchained (2012)
 • The Wolf of Wall Street (2013)
 • The Great Gatsby (2013)
 • The Revenant (2015)
 • Once Upon a Time in Hollywood (2019)
 • Don't Look Up (2021)
 • Killers of the Flower Moon (2023)

Hvilken film er Leonardo DiCaprio mest kendt for?

Leonardo DiCaprio er nok mest kendt for at hovedrolle i Titanic - filmen om Titanic der forliste på din jomfrurejse fra England til USA. Den er fra 1997 så den har efterhånden nogle år på bagen.

Yngre generationer vil nok sige at han er mest kendt for film som Inception, The Wolf of Wall Street eller filmen hvor han vandt en Oscar for bedste mandlige hovedrolle: The Revenant.

Oscar-vindende film med Leonardo DiCaprio

Uanset hvad, så har den talentfulde skuespiller, kvindeelsker og miljøaktivist været med i en lang række stjernespækkede og fuldstændig formidable film. Filmmæssigt er han af samme støbning som bl.a. Tom Hanks og Brad Pitt – en skuespiller der formår at udvælge de helt rigtige film gang på gang. Han har altid higet efter at vinde en Oscar for hans performance og i 2016 lykkedes det ham med filmen The Revenant, som du i øvrigt skal se. Men inden da var han nomineret et utal af gange for hans hovedrolle i andre store film.

Leonardo DiCaprio Oscar-nomineringer

 • The Aviator
 • Blood Diamond
 • The Wolf of Wall Street
 • Once Upon a Time in Hollywood

Herudover har han også været nomineret for bedste birolle i filmen What's Eating Gilbert Grape (dansk titel: Hvad så, Gilbert Grape?) tilbage i 1994. Han har også medvirket i film som Titanic, The Great Gatsby, Inception og Django Unchained der alle har haft Oscar-nomineringer i forskellige kategorier.

Den første store Leonardo DiCaprio film var “This Boy’s Life” fra 1993, og første gang han knuste kvindehjerter verden over var i rollen som Romeo i “Romeo & Julie” fra 1996. Siden da er det blevet til mere en 25 Leonardo DiCaprio film, og med mange flere på vej. I privaten er han kendt for at være lidt af en modeljæger (Bl.a. Bar Refaeli, Blake Lively & Gisele Bündchen) og på trods af at han i dag er 41 år er han hverken gift eller har børn – men der er altid en smuk kvinde ved hans side.

De 10 bedste Leonardo DiCaprio film

Vi har herunder samlet 10 af de bedste Leonardo DiCaprio film, og hvis du ikke allerede har set dem, så synes vi du burde læne dig godt tilbage og starte fra en ende af. God fornøjelse!

Titanic

Premiere: 23. januar 1998

Genre: Drama, Romantik

Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

IMDB rating: 7.1/10

Verdens største krydstogtskib, og skibet der ikke kunne synke, får et hul i siden efter et sammenstød med et isbjerg, og synker i 1912. Ombord på skibet møder den velhavende og depressive Rose den fattige og frimodige Jack der viser hende en anden side af livet, alt imens de forsøger at undslippe katastrofen med livet i behold.

Hvor gammel var gammel var Leonardo DiCaprio da han var med Titanic?

Leonardo DiCaprio var 22 år gammel da han medvirkede i storfilmen Titanic og hans medskuespiller Kate Winslet fra 21 år gamle. På trods af deres unge alder formåede de at gør filmen til en kæmpe succes sammen med resten af holdet.

Se Titanic trailer

Inception

Premiere: 29. juli 2010

Genre: Action, Sci-Fi, Thriller

Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt

IMDB rating: 7.1/10

Tyven Dom Cobbs kan stjæle hemmeligheder fra folks underbevidsthed, og det har gjort ham til en vigtig brik inden for industrispionage. Det har også sendt ham på flugt. Nu skal Cobb og hans hold forsøge at plante en idé, i stedet for at stjæle den, for at kunne begå den perfekte forbydelse.

Se Inception trailer

The Wolf of Wall Street

Premiere: 9. januar 2014

Genre: Biografi, Komedie, Krimi

Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie

IMDB rating: 7.1/10

Jordan Belfort bliver en særdeles velhavende ung mand da han får succes i jobbet som børsmægler. Jobbet og hans liv er fyldt med stoffer, kvinder, korruption og kriminalitet – og og politiet ånder ham i nakken konstant og hele tiden.

Se The Wolf of Wall Street trailer

Shutter Island

Premiere: 18. februar 2010

Genre: Thriller

Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo

IMDB rating: 7.1/10

U.S. Marshal Teddy Daniels og hans partner Chuck Aule tager i 1945 ud til en afsides ø ud for Massachusetts, for at finde en patient der er forsvundet fra et sindssygehospital. Under deres efterforskning at der gemmer sig dybe hemmeligheder på øen, hospitalet og hos hans partner.

Se Shutter Island trailer

The Aviator

Premiere: 28. januar 2005

Genre: Biografi, Drama

Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale

IMDB rating: 7.1/10

Howard Hughes overtager sin afdøde fars firma, og bliver mod forventning milliardær da han demonstrerer et exceptionelt forretningstalent i en lang række forskellige brancher. På trods af både op- og nedture forbliver han en af verdens mest succesrige forretningsmænd.

Se The Aviator trailer

The Beach

Premiere: 14. april 2000

Genre: Adventure, Drama, Romantik

Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Daniel York, Patcharawan Patarakijjanon

IMDB rating: 7.1/10

Richard rejser alene til Thailand for at slippe væk fra samfundet og dets forventninger. På rejsen falder et kort ham i hænderne, som der huserer en masse rygter om. Kortet skulle lede direkte til et ø-paradis, væk fra turistvanviddet. Richard beslutter sig for at finde ud af, om kortet taler sandt.

Se The Beach trailer

Django Unchained

Premiere: 24. januar 2013

Genre: Western

Skuespillere: Jamie Fox, Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz

IMDB rating: 7.1/10

Med hjælp fra en tysk dusørjæger bliver en mandlig slave sat fri. Han begiver sig herefter ud for at finde og befrie sin kone fra en brutal plantageejer i Mississippi

Se Django trailer

Den store Gatsby

Premiere: 16. maj 2013

Genre: Drama, Romantik

Skuespillere: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

IMDB rating: 7.1/10

I 1922 flytter Nick Carraway fra midtvest og ind til det pulserende byliv i New York, for at gøre sine forfatterdrømme til virkelighed. Hans nye nabo er den nyrige Jay Gatsby der holder overdådige fester hver eneste aften, og Gatsby har set sig lun på Nicks kusine, Daisy Buchanan der dog er gift med Tom som tilhører den gamle overklasse.

Se Den store Gatsby trailer

The Departed

Premiere: 10. november 2006

Genre: Krimi, Drama, Thriller

Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson

IMDB rating: 7.1/10

Den nyuddannede betjent Billy er vokser op i et kriminelt miljø. Derfor er han også den perfekte muldvarp til at infiltrere byens mafia. På samme tid har specialdetektiven Colin vundet tillid fra alle, men hvad de ikke ved er, at han er muldvarp for mafiaen.

Se The Departed trailer

J. Edgar

Premiere: 19. januar 2012

Genre: Biografi, Krimi, Drama

Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Armie Hammer, Naomi Watts

IMDB rating: 7.1/10

J. Edgar var chef for FBI i 48 år, og han var kendt og frygtet for at indsamle kæmpe mængder af kompromitterende informationer om de mest magtfulde mænd i USA. Men som privatperson var han lidt af et mysterie, og kun hans assistent Tolson kom tæt på livet af manden der rygtedes at være både transvestit og skabsbøsse.

Se J. Edgar trailer

Måske du også kan lide...