Mission Impossible film rækkefølge

Bedste Netflix film

Ethan Hunt spillet af Tom Cruise gør det umulige igen og igen i Mission Impossible filmene. I denne artikel kan du læse meget mere om alle M:I filmene, se trailerne og finde ud af hvilken rækkefølge du skal se dem i.

Mission Impossible film i rækkefølge

Der kan faktisk ikke være så meget tvivl om rækkefølgen med Mission Impossible filmene, for de tre første film hedder blot 1, 2 og 3. Det er de sidste 2 af de i alt 5 film der kan opstå tvivl om, nemlig Rogue Nation og Ghost Protocol. Herunder kan du se rækkefølgen på alle Mission Impossible filmene.

  1. Mission: Impossible (1996)
  2. Mission: Impossible II (2000)
  3. Mission: Impossible III (2006)
  4. Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)
  5. Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)
  6. Mission: Impossible - Fallout (2018)
  7. Mission: Impossible 7 (2022)

Læg mærke til hvor imponerende en lang årrække filmene er lavet over, og altså med mange af de samme skuespillere og selvfølgelig Tom Cruise i hovedrollen i dem alle sammen, som Ethan Hunt.

Mission: Impossible

År: 1996
Skuespillere: Tom Cruise, Jon Voight, Emmanuelle Béart
IMDb: 7,1

Jim Phelps bliver sendt på en mission i Prag, hvor han skal sørge for at nogle hemmelige materialer ikke bliver stjålet. Sammen med ham på denne mission er hans kone Claire og han trofate ven Ethan Hunt. Men desværre går missionen galt, og den tilsyneladende eneste overlevende er Ethan. Han melder hurtigt at missionen fejlede, men bliver beskyldt for at stå bag at missionen fejlede. Ethan ved ikke længere hvem han skal stole på, og han må nu bruge ukonventionelle metoder til at finde ud af hvem der er gået bag hans ryg for at rense hans navn.

Se Mission Impossible 1 trailer

Mission: Impossible II

År: 2000
Skuespillere: Tom Cruise, Dougray Scott, Thandie Newton
IMDb: 6,1

Ethan Hunt arbejder for den hemmelige organisation I.M.F. (Impossible Mission Force), og bliver sendt på en mission for at redde verdenen. En ny virus kaldet Chimera, der kan udrydde en hel befolkning, bliver stjålet af den tidligere agent Sean Ambrose. Ambrose har i sinde at sælge Chimera virussen til den højestbydende, i bytte for aktier i vinderens firma. Ethan må sammen med sin medagent Nyah Hall infiltrere Ambrose, for at lære alt om hans plan, så de kan nå at stoppe ham inden det går galt.

Se Mission Impossible 2 trailer

Mission: Impossible III

År: 2006
Skuespillere: Tom Cruise, Michelle Monaghan, Ving Rhames
IMDb: 6,9

Ethan Hunt arbejder ikke længere som agent for I.M.F., men er i stedet ned til at træne nye agenter. Da han sender en af sine agenter undercover, ender han med at bliver dræbt. Ethan er blevet forlovet, og lever et dobbeltliv, hvor han fortæller sin forlovede at han arbejder for trafikafdelingen. Men nu må Ethan på en sidste mission for at stoppe den onde Davian, som sælger et giftigt våben kaldet ‘rabbits foot’. Davian er på alle måder ondskabsfuld, og forsikre Ethan om at han vil finde hans forlovede og gøre hende ondt. Denne mission er på mange måder ikke anderledes end normalt, men Davian formår at gøre den personlig for Ethan.

Se Mission Impossible 3 trailer

Mission: Impossible - Ghost Protocol

År: 2011
Skuespillere: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg
IMDb: 7,4

I denne fjerde film om Ethan Hunt og I.M.F. er Ethan og hans team på jagt efter den kriminelle Hendricks. Hendricks har fået fat i nogle koder til de russiske atomvåben, og planlægger at ramme USA med dem. I et forsøg på at stoppe ham, ender Ethan og hans team i en bombeeksplosion på Kremlinen. Dette resultere i at præsidenten på indføre Ghost Protocol, der betyder for I.M.F. teamet at de nu står på egne ben uden nogen form for støtte. Ethan og hans team må nu jagte Hendrick for at stoppe ham inden det er for sent.

Se Mission Impossible 4 trailer

Mission: Impossible - Rouge Nation

År: 2015
Skuespillere: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Jeremy Renner
IMDb: 7,4

Agenten Ethan Hunt er på jagt efter en gruppe kaldet The Syndicate, men ender med at bliver fanget. En kvinde hjælper ham med at slippe fri, men da han kommer hjem opdager han at I.M.F. er lukket ned. Ethan rejser til Vienna hvor han deltager i ved en opera, da han ser at nogen er ved at skyde kansleren. Han opdager også at kvinden der hjalp ham slippe fri deltager til denne opera, nu må Ethan finde ud af hvordan tingene hænger sammen og hvem denne mystiske dame er.

Se Mission Impossible 5 trailer

Hvad hedder den første Mission Impossible film?

Den første Mission Impossible film hedder: Mission: Impossible. Det kolon der kommer efter Mission er en vigtig del af titlen i alle Mission Impossible film også i den første. Det betyder meget for hvordan man læser det, da man skal læse det som om navnet på missionen er Impossible el. på dansk Umulig.

Den første film har ikke nogen anden titel og er altså navnet på den første Mission Impossible film, men også navnet på hele filmserien med Tom Cruise. Fra den fjerde Mission Impossible film af begynder de at få yderligere ord tilknyttet titlen.

Hvor mange Mission Impossible film er der lavet?

Der er lavet 6 Mission Impossible film hvor den seneste er fra 2018. Der er planlagt en syvende MI film, som også er i produktion. Den er endnu uden officiel titel og den præcise dato er ikke offentliggjort.

Hvor er Mission Impossible optaget?

Filmene er optaget mange forskellige steder, men fælles for dem er nok at mange af scenerne er optaget på filmset i Hollywood. Med det sagt så er der også mange scener optager andre steder rund i verden og herunder er en liste over nogle af de mest bemærkelsesværdige steder.

  • Norge

Måske du også kan lide...