Olsen Banden citater

Bedste Netflix film

Olsen-Banden er nok en af de mest populære danske filmserier i gennem tiden. Der blev lavet intet mindre 14 forskellige film med det oprindelige hold på dansk og de er alle fyldt med masser af gode citater fra selveste Egon Olsen især, men også Yvonne, Kjeld, Benny og andre biroller kommer med guldkorn, som vi har samlet i denne udgave af filmcitater fra Olsen Banden filmene.

Citatplakater: Få alle de bedste citater fra Olsen-Banden på plakat. Bestil dit yndlingscitat lige her.

Egon Olsen citater

Egon Olsen er frontfiguren i Olsen Banden spiller af Ove Sprogø. Han har et væld af klassiske citater men stadig referere til den dag i dag. Se de aller mest populære Egon Olsen citater herunder.

Egon Olsens "hundehoveder" citat

Dette er nok det mest populære citat fra Olsen-Banden filmene. Det variere lidt fra gang til gang, men remsen af skældsord er de samme nemlig: hundehoveder, hængerøve, slapsvanse, skidesprællere, socialdemokrater, ignoranter, fæhoveder, lusede amatører, klamphuggere, impotente grødbønder. Ordenes rækkefølge og brug kan varier, men der er vidst ingen tvivl om hvor Egon vil hen med dem. Se en fin citatplakat herunder og et direkte citat fra en af filmene.

Må jeg være fri! Ti stille! Det er for galt. Jeg finder mig ikke i det! Det er det samme hver gang. Det er det samme hver eneste gang. Man har en plan - en genial plan! - og så er man omgivet af hundehoveder og hængerøve, lusede amatører, elendige klamphuggere, latterlige skidesprællere, talentløse skiderikker, impotente grødbønder, småbørnspædagoger og socialdemokrater!

Egon har altid en plan, og det er på den måde han start mange af sine sætninger efterfulgt af hvad de skal bruge, som altid er en lidt finurlig liste over ting og sager der får dem i mål.

Jeg har en plan!

Egon er ikke bange for at udtrykke sin utilfredshed, og det gør han da også ofte. Her er en række citater hvor han gør det rimelig kortfattet.

Må jeg være fri!

Vorherre bevares!

Nej, det for galt!

Ti stille, sindsyge kvindemenneske!

Benny citater

Benny er i altid godt humør og støtter altid hans planer og beslutninger, hvilket det første citat fra ham herunder meget godt understreger.

Skide godt, Egon!

Der er som bekendt stort set altid et eller andet der gør galt når Olsen-banden laver sit kup. Mere end en gang kan det vidst godt tilskrives Benny, men dette citat er et meget godt eksempel på en gang hvor det i hvert fald er hans skyld.

Hva' fa'en! Jeg har lige fyldt på for en 5'er.

Kjeld Jensen citater

Kjeld er den altid forsigtige og lydige medlem af Olsen-Banden, og ofte er han ikke helt sikker på at det er nogle gode planer Egon har, men han følger med alligevel. Det første citat herunder siger også meget om Kjeld fra Olsen-banden.

Er det farligt?

Han var aldeles ikke svensker, han var bare almindelig fuld.

Jaja! Jeg skal nok!

Yvonne citater

Yvonne, som er Kjelds kone i filmene, er altid med på sidelinjen og sætter Egon på plads og ikke mindst Kjeld, hvis der er brug for det. Hun støtter dog også ofte Egon og siger at Kjeld skal tage med selvom han ikke har lyst. Her er et par af hendes bedste citater, som er til den sjove side.

Det første citat vi har med fra Yvonne, er de klassiske ord hun starter sin sætning med når hun skal udtrykke sin skuffelse over Kjelds uduelighed, og som altid ender ud i at Kjeld gør som hun vil.

Meget har du budt mig gennem alle disse år.

Kan du huske den Olsen-Banden film hvor de endelig er lykkedes med et kup og taget til Spanien for at nyde tilværelsen? Her bestiller Yvonne sin mad på Spa-Dansk, og det lyder sådan her:

Los fiskos, los salatos, los koteletos, los vinos blancos og los Coca Colos.

Der er selvfølgelig mange flere gode Olsen-Banden citater, men dette er de absolut bedste fra alle 14 film.

Måske du også kan lide...