Ringenes Herre film – Lord of the Rings og Hobbitten i rækkefølge

Ringenes Herre film streaming

Ringenes Herre film trilogien er nok en af de mest sete trilogier gennem tiden. Det skyldes ikke mindst bøgernes voldsomme popularitet og alder. Den første bog blev udgivet allerede tilbage i 1954 og de er dermed blevet læst af flere generationer inden filmene kom, hvilket kun har gjort filmene mere populære. Det lagde i sin tid også et kæmpe pres på dem der lavede filmene, da forventningerne var i top og det næsten skulle være umuligt at leve op til det detaljeret og gennemarbejdede univers der beskrives i bøgerne.

Den første film kom i 2001 og de andre i årerne herefter, og man må sige at produktionen ikke skuffede. Alle filmene blev vel modtaget og selvom filmene ikke er det samme som bøgerne er de særdeles veludførte og har de vigtigste informationer med. Det samme kan man ikke sige om Hobbitten-filmene der er blevet kritiseret noget mere af både anmeldere og fans.

Lige nu kan du se hele baduljen af film fra Ringenes Herre universet på HBO MAX. Her kan du komme igang med et abonnement for 79 kr./md. eller spare 36% ved at oprette et årligt abonnement.

Se Ringenes Herre på HBO MAX

Ringenes Herre og Hobbitten film rækkefølge

Se Ringenes Herre film i rækkefølge

Har du læst Ringenes Herre bøgerne eller set filmene før kender du måske nok rækkefælgen på de 3 Ringenes Herre film og de 3 Hobbitten film, men her er de alligevel i kronologisk rækkefølge så alle kan være med. Det er selvfølgelig vigtigt at de ser dem i den rækkefølge hvis du ikke har set filmene før ellers går rigtig meget af historien tabt. Det man skal være opmærksom på er at der er 2 rækkefølger, der er produktionsrækkefølgen og så er der den historiske rækkefølge.

Ringenes Herre film rækkefølge (produktion):

 1. Ringenes Herre: Eventyret om ringen (2001)
 2. Ringenes Herre: De to tårne (2002)
 3. Ringenes Herre: Kongen vender tilbage (2003)
 4. Hobbitten: En uventet rejse (2012)
 5. Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark (2013)
 6. Hobbitten: Femhæreslaget (2014)

Ringenes Herre film kronologisk rækkefølge:

 1. Hobbitten: En uventet rejse
 2. Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark
 3. Hobbitten: Femhæreslaget
 4. Ringenes Herre: Eventyret om ringen
 5. Ringenes Herre: De to tårne
 6. Ringenes Herre: Kongen vender tilbage

Historisk set foregår Hobbitten før Ringenes Herre og bogen Hobbitten blev også skrevet før Ringenes Herre. Hobbitten er 1 bog delt op i 3 film og Ringenes Herre er 3 bøger lavet til 3 film. Du kan sagtens se filmene i produktionsrækkefølgen, da det jo er sådan de oprindeligt er lavet og der på den måde ikke vil opstå noget misforståelse eller undren.

Ringenes Herre - Eventyret om ringen (2001)

Ringenes Herre Eventyret om ringenDen første Ringenes Herre film er en introduktion til universet og eventyret en gruppe udvalgte skal ud på. Det er begyndelsen på det hele og titlen Eventyret om ringen er god fordi vi netop får fortælling om hvorfor det hedder Ringenes Herre. Det er også en introduktion til de karakterer der er en del af resten af filmene og hvordan de havner i den situation de havner i.

Ringenes Herre 1 trailer

Se den første trailer til Ringenes Herre nogensinde i videoen herunder.

Ringenes Herre - De to tårne (2002)

Ringenes Herre De to tårneBroderskabet er splittet op uden kontakt til hinanden, og det er meget uvist hvordan det hele nu skal gå. De gode er presset på flere fronter og det lader til at dem der var en del af det oprindelige broderskab splittes ud på hver sin front. Derudover venter det første store slag i Ringenes Herre filmene, og det er ikke et lille et af slagsen. Det er et angreb mod de ene af de to menneskereagerede riger, Rohan, og et forsøg på at udslette befolkningen.

Ringenes Herre 2 trailer

I toeren bliver nogen af scenerne meget større end i etteren og det får du en forsmag på i denne første trailer til den anden film.

Ringenes Herre - Kongen vender tilbage (2003)

Ringenes Herre Kongen vender tilbageEn person har gemt på en hemmelighed, som kun hans nærmeste har kendt til. I denne tredje film bliver han stillet overfor et dilemma hvor han er nødt til at vælge mellem den han lever som nu eller den han er født til at være. Det er også i denne film at Midgårds skæbne afgøres, om det skal falde i hænderne på de onde eller de gode skal sejre og en gang for alle slå ondskaben væk.

Ringenes Herre 3 trailer

Den sidste Ringenes Herre film er også den længste og har en del flere krigsscener end de to første, men det er også her kampen afgøres og spændingen bygge op gennem traileren.

Hobbitten filmene i rækkefølge

Det kan være at du ved Hobbitten i virkeligheden kommer før Ringenes Herre både som bog og historisk, men i tilfældet med Ringenes Herre filmene er der ingen grund til at se Hobbitten filmene først. Ringenes Herre på film er lavet så du forstår historien uden at se Hobbitten, ligeledes kan du se Hobbitten uden af se Ringenes Herre først, selvom det nu vil give mest mening efter som de er lavet først.

Hobbitten film-serien består også af 3 film, selvom det kun er 1 bog. De 3 film er lavet af samme instruktør og med nogle af de samme skuespillere, men serien er lavet mange år efter. Herunder kan du se titel og rækkefølge på de tre Hobbitten film.

Rækkefølgen på Hobbitten filmene:

 1. Hobbitten: En Uventet Rejse
 2. Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark
 3. Hobbitten: Femhæreslaget

Medvirkende skuespillere

Der er rigtig rigtig rigtig mange involveret i produktionen af Ringenes Herre og en stor del er skuespillere, men der er også rigtig rigtig mange skuespillere med i filmene, så listen over dem ville blive utroligt lang. Her er en liste over de største og vigtigste roller/skuespillere i filmene.

 • Viggo Mortensen
 • Orlando Bloom
 • Ian McKellan
 • Elijah Wood

Spørgsmål om filmene

Hvad er længden på Ringenes Herre filmene?

Ringenes Herre findes i to udgaver, den der blev vist i biograferne og så en extended edition. Det er klart at det også betyder den findes i to forskellige længder.

Den samlede længde på Ringenes Herre den originale udgave: 558 min. (9 timer 18 minutter)

Film 1 længde: 178 min. (2 timer 58 minutter)
Film 2 længde: 179 min. (2 timer 59 minutter)
Film 3 længde: 201 min. (3 timer 21 minutter)

Den samlede længde på Ringenes Herre Extended Edition er: 698 min. (11 timer 38 minutter)

Film 1 længde: 219 min. (3 timer 39 minutter)
Film 2 længde: 226 min. (3 timer 46 minutter)
Film 3 længde: 253 min. (4 timer 13 minutter)

Hvad er anderledes ved extended edition?

Extended Edition er først en udgave der bliver udgivet senere end den oprindelige film. I en Extended Edition er der en del flere scener med, som tidligere har været klippet ud. Det betyder også at filmene er længere, som du også kan se herover, men til gengæld får man måske også nogle ekstra informationer med som man ikke havde før.

Hvad er aldersgrænsen for at se Ringenes Herre?

Alle film er underlagt en aldersgrænse, en af dem

Kan jeg se Ringenes Herre på Netflix?

Ja, det kan du, nogle gang i hvert fald. Udvalget af film på streamingtjenester er evigt foranderligt og det betyder jeg ikke med sikkerhed kan skrive her om ud kan se Ringenes Herre filmene på Netflix. Jeg ved dog at de ofte har været på Netflix og så forsvinder i en periode for at vende tilbage igen. Mit bud vil være at du som minimum kan finde dem 1 gang om året på Netflix, men det afhænger af om Netflix har købt rettighederne til dem eller ej.

Hvornår vises Ringenes Herre på TV? i julen?

Ligesom med Netflix er det umuligt at sige hvornår Ringenes Herre bliver vist på TV, da det igen afhænger af om en TV-kanal køber rettighederne til at vise filmene. Et godt bud på hvornår du kan se Ringenes Herre i TV er i julen, påsken, efterårsferien eller lignende periode, hvor folk er hjemme og har tid til at se film og prioritere hygge.