Science Fiction film

Der er nu intet som en god science fiction film der kan sætte samfund og tid lidt i perspektiv, i en god mix af special effects og masser af uventede hændelser. Hvis du er sci-fi fan, så kig med i listen længere nede, hvor vi giver vores bud på 10 science fiction film du bestemt ikke vil gå glip af.

Hvad er det nu lige science fiction film er?

Klassiske science fiction film bygger stort set altid på temaer som fremtidssamfund, tidsrejser, rummet, liv i rummet, kunstig intelligens, jordens undergang og lignende.

Tit og ofte har science fiction film en meget klar kritik af samfundet, og viser ekstremerne af hvad en bestemt opførsel eller teknologi kan medføre. Som f.eks. i I Am Legend hvor en tilsyneladende effektiv kur mod kræft resulterede i, at hele menneskeheden blev udryddet da kuren efterfølgende omdannede dem til umenneskelige monstre.

I en film som I, Robot ser vi ligeledes et fremtidsscenarie af hvordan verden ser ud, hvis robotter overtager alle funktioner i samfundet. Det er ikke altid sci-fi filmene er noget nær realistiske, men de præsenterer spændende vinkler på samfundet vi lever i, oftest i en særdeles action packed udgave.

Liste over gode sci-fi film

Vi har fundet 10 rigtig gode science fiction film fra det sidste årti, som vi mener der er værd at se. Så er du en sci-fi freak som os, så sørg lige for at få ryddet kalenderen for resten af dagen eller aftenen – for nu skal der ses film!

Looper

Premiere: 4. oktober 2012
Genre: Action, Krimi, Sci-Fi
Varighed: 1 t. 59 min.
Skuespillere: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt

I år 2074 bliver man sendt tilbage til fortiden, når mafiaen gerne vil slippe af med en. Her venter en mand, ligesom Joe, med et våben. En dag lærer Joe, at mafiaen vil lukke “the loop” ved at sende Joe’s fremtidige jeg tilbage for at myrde ham.

Se trailer for Looper:

Pacific Rim

Premiere: 1. august 2013
Genre: Action, Adventure, Sci-Fi
Varighed: 2 t. 12 min.
Skuespillere: Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi

I en krig mellem mennesket og enorme havmonstre, er en tidligere pilot og en praktikant gået sammen for at styre en gigantisk kamprobot i et desperat forsøg på at redde verden fra den totale undergang.

Se trailer for Pacific Rim:

Serenity

Premiere: 25. november 2005
Genre: Action, Adventure, Sci-Fi
Varighed: 1 t. 59 min.
Skuespillere: Nathan Fillion, Gina Torres, Chiwetel Ejiofor

Besætningen på rumskibet Serenity forsøger at overleve en koldblodig snigmorder, som er blevet sendt afsted for at generobre en flygtning, der er telepatisk.

Se trailer for Serenity:

Real Steel

Premiere: 5. januar 2012
Genre: Action, Drama, Sci-Fi
Varighed: 2 t. 7 min.
Skuespillere: Hugh Jackman, Evangeline Lilly, Dakota Goyo

I fremtiden hvor robot boksning er en top sport, føler en promoter han har fundet en bokse champion i en kasseret robot. Imens han drømmer om at make it big finder han ud af, at han har en 11-årig søn, der gerne vil lære ham at kende.

Se trailer for Real Steel:

Watchmen

Premiere: 20. marts 2009
Genre: Action, Mysterie, Sci-Fi
Varighed: 2 t. 42 min.
Skuespillere: Jackie Earle Haley, Patrick Wilson, Carla Gugino

I et alternativt år 1985, hvor tidligere superhelte eksisterer, bliver mordet på en kollega til Rorschach starten på hvad der kunne ændre verdenshistorien som vi kender den.

Se trailer for Watchmen:

Cloud Atlas

Premiere: 14. marts 2013
Genre: Drama, Sci-Fi
Varighed: 2 t. 52 min.
Skuespillere: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant

6 forskellige historier der spænder over flere århundreder væves sammen i Cloud Atlas, og tager dig med på en rejse med alt lige fra en skæbnesvanger sejltur over Stillehavet, til fremtidens Korea hvor menneskekloner er slaver og mordmysterier i USA i 1970’erne.

Se trailer for Cloud Atlas:

Elysium

Premiere: 15. august 2013
Genre: Action, Drama, Sci-Fi
Varighed: 1 t. 49 min.
Skuespillere: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley

I år 2154 bor de rige mennesker i en frodig og smuk menneskeskabt rumstation, mens resten af menneskeheden skal overleve på jorden der er så godt som ødelagt. En mand påtager sig en mission, der kan skabe lighed mellem de polariserede verdener.

Se trailer for Elysium:

Source Code

Premiere: 16. juni 2011
Genre: Mysterie, Sci-Fi, Thriller
Varighed: 1 t. 33 min.
Skuespillere: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga

En soldat vågner op i en anden mands krop og opdager, at han er en del af et eksperimentelt regeringsprogram der skal finde manden der bombede et tog. En mission han har intet mindre end 8 minutter til at klare.

Se trailer for Source Code:

Limitless

Premiere: 21. april 2011
Genre: Mystery, Sci-Fi, Thriller
Varighed: 1 t. 45 min.
Skuespillere: Bradley Cooper, Anna Friel, Abbie Cornish

En mystisk pille giver brugeren mulighed for at udnytte hele 100% af hjernens funktioner, og det bliver en knap så succesfuld forfatters vej ud af middelmådighed. Pludselig er han, takket være pillen, en finansiel guru – men det kommer ikke uden problemer. Og hvad skal han gøre, når der ikke er flere piller?

Se trailer for Limitless:

In Time

Premiere: 1. december 2011
Genre: Action, Sci-Fi, Thriller
Varighed: 1 t. 49 min.
Skuespillere: Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy

I et fremtidssamfund hvor folk holder op med at ældes når de fylder 25, men derefter er skabt til kun at kunne leve ét år – bliver det at kunne købe sig mere tid alfa omega. Will Salas bliver anklaget for mord han ikke har begået, der har givet ham umenneskeligt meget tid, og flygter sammen med et gidsel der bliver en vigtig brik i kampen mod systemet.

Se trailer for In Time:

Måske du også kan lide...