The Avengers film i rækkefølge

Bedste Netflix film

The Avengers er Marvels navn for den samlede gruppe af superhelte i deres univers - bedre kendt som Marvel Cinematic Universe. Det er her superheltene er blevet samlet i en stor gruppe, der er skabt til at bekæmpe de værste af de værste superskurke. Der er lavet utallige tegneserier om The Avengers, men i MCU er der kun lavet en håndfuld film om dem.

Alle Avengers film indgår i den større sammenhæng der er mellem Marvel-filmene og er i høj grad med til at kæde universet sammen. Det er et formidabelt univers, hvis man er til den slags, og Avengers filmene er prikken over i'et, krymlet på toppen af isen i denne sammenhæng.

Hvor mange Avengers film er der?

Der lavet 4 Avengers film og der er ikke udsigt til at der bliver lavet flere i første omgang. Den fjerde og sidste Avengers film ender bestemt også med afklaring og ikke en cliff-hanger.

Avengers filmene indgår i MCU hvor der er mere end 20 film, og flere i produktion, med dine yndlingssuperhelte.

Avengers film kronologisk rækkefølge

Der er i alt lavet 4 Avengers film og filmserien er afsluttet med den fjerde film. The Avengers er dog ikke endegyldigt lagt på hylden, men hvis de kommer på det store lærred igen, så er det med nye karakterer, nye superhelte på holdet - de gamle er gået på pension. Herunder kan du se rækkefølgen på Avengers filmene:

  1. The Avengers (2012)
  2. The Avengers: Age of Ultron (2015)
  3. The Avengers: Infinity War (2018)
  4. The Avengers: Endgame (2019)

Når du skal se de 4 Avengers film er der ikke nogen anden rækkefølge du skal se dem i end den listet herover. De er udgivet i kronologisk rækkefølge og tidslinjen kommer i hælene på hinanden. Der er dog andre Marvel film der foregår imellem Avengers filmene og er en del af historien og tidslinjen.

De 4 Avengers film indgår som sagt i en større sammenhæng, som du kan læse mere om i vores artikel om Marvel film rækkefølgen, hvor du også kan se hvordan de indgår i både den kronologiske rækkefølge og udgivelses rækkefølgen.

The Avengers - Den første Avengers film

År: 2012
Skuespillere: Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlet Johansson.
IMDb: 8,0

Da Loke broren til Thor, slutter sig til Chitairi hæren og bruger Tesseract kraften til at invadere jorden, vælger S.H.I.E.L.D agenten Nick Fury at starte projekt ‘The Avengers’, dette skal være en forsvars gruppe dannet af de bedste superhelte til at forsvare Jorden når der er brug for det. The Avengers må nu bekæmpe Loke og hans hær, hvis ikke jorden som de kender den skal forsvinde.

Se The Avengers 1 trailer

The Avengers: Endgame

År: 2015
Skuespillere: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo
IMDb: 7,3

Tony Stark får ideen om at udvikle et program der skal beskytte verdenen mod ondt. Han vælger at kalde dette program Ultron, men da programmet pludseligt udvikler sig til at være fjendtligt, må The Avengers sammen bekæmpe denne virtuelle fjende. Endnu engang med verdens største superhelte slå sig sammen for at redde jorden.

Se The Avengers 2 trailer

The Avengers: Infinity War

År: 2018
Skuespillere: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo
IMDb: 8,4

I denne Avengers film står verden overfor en fjender større end nogensinde før. Thanos den sindssyge titan begynder sin rejse mod at finde alle de seks mest magtfulde sten i hele universet, så han kan få opfyldt sit ønske om at styre hele universet. Nu står hele alt på spil, og the Avengers må samle alle deres kræfter for at bekæmpe denne Thanos.

Se The Avengers 3 trailer

The Avengers: Endgame

År: 2019
Skuespillere: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo
IMDb: 8,4

Avengers: Endgame fortsætter hvor Avengers: Infinity War sluttede. Universet ligger i ruiner efter Thanos effekter og næsten et halvt liv fjernet af Thanos, er alle Avengers medlemmerne spredt for sig. Men for at besejre Thanos og gøre om hvad Thanos har gjort, må Avengers og deres allieret igen finde sammen. De finder dog hurtigt ud at hvis de skal besejre Thanos, vil det ikke være uden ofre.

Se The Avengers 4 trailer

Avengers medvirkende skuespillere

  • Robert Downey Jr. spiller rollen som Iron Man
  • Chris Evans spiller rollen som Captain America
  • Mark Ruffalo spiller karakteren The Hulk
  • Chris Hemsworth spiller rollen som Thor
  • Scarlet Johansson spiller rollen som Black Widow

Måske du også kan lide...