Bedste tudefilm – Liste over lykkelige og sørgelige grædefilm

de bedste græde og tudefilm

Har du lyst til at græde lidt? så er det altid godt med en god tudefilm. Men hvorfor nøjes med en god tudefilm, når jeg her har lavet en liste over de bedste der får dig til at tude hver gang.

En tudefilm kan være glad og den kan være trist, men ultimativt er det en film der får tårerne til at løbe ned at kinderne eller som minimum væder øjenene lidt, det afhænger nok også lidt af hvem man er som person og hvilke græde film det er man ser. Her under kan de se en oversigt over de 10 græde film/tude film vi gennemgår i listen herunder.

 1. The Notebook
 2. En flænge i himlen/The fault in Our Stars
 3. P.S i love you
 4. Peal Harbor
 5. My Sister's Keeper
 6. Marley and Me
 7. The Linda McCartney Story
 8. Farven lilla
 9. A Walk to Remenber
 10. My Girl
 11. Samme dag næste år/One Day

1. The Notebook

Genre: Drama, Romantik

Skuespillere: Ryan Gosling, Rachel McAdams, Gena Rowlands, James Garner

IMDB rating: 7,8/10

Om The Notebook: En ung fattig dog lidenskabelig mand, falder for en ung rig kvinde. Den klassiske forbudte kærlighed, to unge mennesker forelsker sig hen over en summer, dog ikke uden problemer, deres forhold mærker hurtigt de sociale forskelle mellem dem. Det ender med at deres forhold bliver pludseligt afbrudt, men hvad betyder det for deres fremtid, mødes de mon igen?

Se trailer til The Notebook

2. En flænge i himlen/The fault in Our Stars

Genre: Drama, Romantik

Skuespillere: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff

IMDB rating: 7,7/10

Om En flænge i himlen: En ung pige (Hazel) der stort set hele sit liv har kæmpet med cancer, bliver på hendes mors anbefaling tilmeldt en cancer støttegruppe. Det er ikke lige noget der falder i hendes smag, men hun ender med at møde den unge flotte fyr Agustus. Sammen begynder de en livsbekræftende rejse til Amsterdam, hvor de opsøger en forfatter der har gjort stort indtryk på Hazel. Det er på samme tid en glædelig og sørgelig film om en pige der dør af kræft.

Se trailer til En flænge i himlen

3. P.S i love you

Genre: Kommedie, Drama, Romantik

Skuespillere: Hilary Swank, Gerard Butler, Harry Connick Jr.

IMDB rating: 7,0/10

Om P.S. i love you: En alt for ung enke, opdager pludseligt at hendes afdøde mand har efterladt hende 10 breve, der skal lette sorgen og hjælpe hende med at komme videre med sit liv.

Se trailer til P.S I love you

4. Pearl Harbor

Genre: Aktion, Drama, Historie

Skuespillere: Ben Affleck, Kate Beckinsale, Josh Hartnett

IMDB rating: 6,2/10

Om Peal Harbor: En historie om krig og kærlighed. To Barndomsvenner bliver piloter for flyvevåbnet, her møder de den unge sygeplejerske Evelyn. Rafe den ene af de to venner falder med det samme for den unge pige. Krigen skiller de to ad, Evelyn bliver sendt til Pearl Harbor, hvor der pludselig en morgen kommer et luftangreb, det som vi i dag kender som 'Pearl Harbor'.

Se trailer til Pearl Harbor

5. My Sister's Keeper

Genre: Drama, Familie

Skuespillere: Cameran Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin

IMDB rating: 7,4/10

Om My Sister's Keeper: Den elleveårige Anna Fitzgerald, har hele sit liv været medicinsk doner for sin søster der lider af cancer. Anna opsøger en berømt advokat, da hun ønsker medicinsk frigørelse fra sin mor Sara, der ønsker at Anna skal donere sin nyre. Anna fortæller hele hendes historie til denne advokat,  om hvordan hun er undfanget ved in vitro befrygtning, for at skulle være doner for sin ældre cancerramte søster. Historien får advokaten til at tage hendes sag pro bono, Sara, Annas mor beslutter at gå i retten for at tvinge Anna til at hjælpe sin søster.

Se trailer til My Sister's Keeper

6. Marley and Me

Genre: Kommedie, Drama, Familie

Skuespillere: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Eric Dane

IMDB rating: 7,1/10

Om Marley and Me: Efter John og Jennys bryllup flytter de til Florida, og beslutter at anskaffe sig en hund Marley. Familien for vigtige livs lektioner af deres frække men utroligt søde hund Marley.

Se trailer til Marley and Me

7. The Linda McCartney Story

Genre: Biografi, Drama, Musik

Skuespillere: Elizabeth Mitchell, Gary Bakewell, David Lewis

IMDB rating: 6,1/10

Om The Linda McCartney Story: En Dramatiseret udgave af historien om fotografen Linda og den berømte musiker Paul McCartney. Historien følger Linda og hendes med med Paul McCartney, deres ægteskab og hvad der følger efter..

Se trailer til The Linda McCartney Story

8. Farven lilla

Genre: Drama

Skuespillere: Danny Glover, Whoopi Goldberg, Oprah Winfrey

IMDB rating: 7,8/10

Om Farven lilla: En sort ung kvinde kæmper med at finde sin identitet, efter hun gennem flere årtier har lidt under misbrug af sin far og andre mænd.

Se trailer til Farven lilla

9. A Walk to Remember

Genre: Drama, Romantik

Skuespillere: Mandy Moore, Shane West, Peter Coyote

IMDB rating: 7,4/10

Om A Walk to Remember: En historie om to unge studerende, der ved en tilfældighed mødes og forelsker sig. Jamie er præstens datter og er meget ambitiøs, Landon er det modsatte af Jamie, han har ingen planer for fremtiden og ingen ambitioner. Da en prank går galt, ender Landon med at skulle udføre samfundstjeneste for skolen, hvor Jamie ambitiøs som hun er selvfølgelig også hjælper til frivilligt. Landon har brug for Jamies hjælp, og en romance mellem de to opstår. En hjerteskærende hemmelighed, sætter deres forhold på prøve, og de to unge indser betydningen af kærlighed og skæbne.

Se trailer til A Walk to Remember

11. Samme dag næste år/One Day

Genre: Drama, Romantik

Skuespillere: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson

IMDB rating: 7,0/10

Om Samme dag næste år: På natten til deres universitetseksamen møder Dexter og Emma hinanden, og de tilbrunger natten sammen. Herfra ser vi dem hvert år den netop samme dag - 15. juni. Emma er ambitiøs, med succes kommer ikke nemt til hende. Modsat for Dexter, der kommer både damer og succes nemt. Gennem årerne vokser Emma og Dexter fra hinanden, men da deres liv tager en drejning, opdager de at de måske alligevel hører sammen.

Se trailer til Samme dag næste år

Jeg håber du er klar til at tude, for disse film ovenfor vil men garanti få tårerne frem i dine øjne. Jeg håber der er en eller flere der har fanget din opmærksomhed, og hvis ikke disse film kan få dig til at tude er der intet der kan. Find lommetørklæderne frem, en portion popcorn og så er det ellers bare at trykke play og forberede dig på at tårerne vil vælte ud.

Sørgelige og triste film

Tudefilm eller grædefilm om man vil, kan være meget sørgelige og triste film. Vi anbefaler derfor at du læse om handlingen i filmen og evt. skal du overveje at spoile filmen inden du ser den, hvis du har meget svært ved at håndtere sørgelige historier og triste skæbner, for det er der nogle af disse film der handler om.

En tudefilm kan også være lykkelig og have en lykkelig slutning, men være sørgelig eller have triste scener undervejs i filmen, som får dig til at græde. Det kan også bære være glæden eller lykken som filmen indeholder eller slutter med der får tårerne til at trille ned af kinderne.

Der findes altså mange forskellige typer af græde film og det er ikke sikkert du er til dem alle.