Twilight film

twilight filmene

Twilight var fra midten af 00'erne hvor den første bog udkom og frem til midt 2010'erne hvor alle bøgerne var blevet filmatiseret, en af de mest populære ungdomsserie både i bog-verdenen og film-verdenen. Det står stadig som en stærk serie om kærlighed og ungdomsproblemer, krydret med et godt eventyrligt tvist med varulve og vampyrer. På trods af de dårlige IMDb-anmeldelser så er det altså en filmserie du roligt kan sætte dig og se, hvis du er til ovenstående genre. Her kan du læse om filmene og se rækkefølge på dem.

Twilight film rækkefølge

Twilight sagaen film serie

Twilight er en film baseret på en bogserie bestående af 4 bøger. Filmserien er dog delt op i 5 film, da den sidste af filmene er lavet i 2 dele. Rækkefølgen på filmene er den samme som på bøgerne og du kan læse om hvert enkelt film i den rigtige rækkefølge herunder. Men er du bare kommet til siden for overblikket over rækkefølgen på Twilight-filmene, så får du den her i en forsimplet liste:

  1. Twilight
  2. The Twilight Saga: New Moon
  3. The Twilight Saga: Eclipse
  4. The Twilight Saga: Breaking Dawn - del 1
  5. The Twilight Saga: Breaking Dawn - del 2

Twilight

IMDb-rating: 5,2

Præmiere: 2008

Medvirkende: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke mf.

Den første film hedder ulig de andre bare Twilight, men der kan også blive refereret til den som Twilight 1. Da den blev lavet blev den lavet med relativt ukendte ungdomsskuepillere, som senere hen er blevet store stjerner og også efterfølgende har medvirket i store filmsuccesser.

I filmen møder vi for første gang Bella Swan og Edward, som gennem hele trilogien har de bærende roller. Bella skal flytte fra sin mor i de sydlige og varme stater til sin far nordpå i USA, hvor der er koldt, trist og sne. Det er bestemt ikke noget hun ønsker sig og hendes far og hende har et noget anspændt forhold efter ikke at have levet sammen i mange år. Det hele ændre sig dog for Bella da hun møder Jacob og Edward, som gør at hun får lyst til at blive der. Det bliver starten på en introduktion til en helt ny verden med varulve og vampyrer.

Twilight 1 trailer

Få en lille smagprøve på det der sker i den første film i traileren til den herunder.

The Twilight Saga: New Moon

IMDb-rating: 4,7

Præmiere: 2009

Medvirkende: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner mf.

Film nummer 2 er baseret på bog nummer 2 og det kun den fjerde bog der er delt op i to film. Hvor man i den første film fik en stille og rolig intro til universet og hvad det egentlig handler om, så tager det lidt mere fart i denne film og handler knap så meget om pigen Bella, men mere om hende og universet med vampyrer.

Edward er nødt til at forlade Bella efter han nær fik hende dræbt i slutningen af sidste film. Det efterlader et hul i Bellas hverdag og hjerte, som hun forsøger at udfylde med hendes gode ven Jacob. De ses hver dag og bliver tættere og tætter venner.

Twilight 2 trailer

Nu er du inde i universet og den romantiske og forsigtige start på første film, udvikler sig til mere dystre udsigter i denne film, se selv i traileren en lille smagsprøve.

The Twilight Saga: Eclipse

IMDb-rating:

Præmiere: 2010

Medvirkende: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner mf.

Nu er universet for alvor full-blown og vi kender til både varulve og vampyrer og den fejde der er imellem dem. Det skaber splid i Bellas liv som på den ene side af sit livs kærlighed i Edward og på den anden side sin bedste ven i Jacob, og kan man være foruden nogen af dem?

I Seattle foregår der samtidig mystiske mord, som tilsyndeladende er en vampyr der er på spil. Det er op til Edward og hans familie at finde en løsning på problemet. Det er en gammel kendning der er ude på hævn over familien Cullen.

Twilight 3 trailer

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Del 1

IMDb-rating: 4,9

Præmiere: 2011

Medvirkende: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner mf.

Denne film starter med at man ser Bella og Edward fejre deres bryllup og kærligheden til hinanden. Deres kærlighed er dog ikke slut med at skabe problemer og livsfarlige situationer. Kort efter brylluppet finder de nemlig ud af at Bella er gravid, men med en mutation af et menneske og en vampyr. Det er livstruende for hende da barnet vokser unormalt hurtigt og familien Cullen frygter at det er et udødeligt væsen. De gør alt hvad de kan for at hun skal overleve processen og hendes barn kommer til verden på en god måde.

Twilight 4 trailer

Få en forsmag på de dramatiske begivenheder der er starten på slutningen af Twilight Sagaen, og som kun tager til i løbet af den sidste dramatiske film - Breaking Dawn - Del 2.

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Del 2

IMDb-rating: 5,5

Præmiere: 2012

Medvirkende: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner mf.

Nu har Bella endelig fået opfyldt sit ønske om at blive til en vampyr og samtidig har hun klaret skærende med den hårde og livsfarlige graviditet. Hun er i fær med at lære at bruge sine evner som vampyr og samtidig finde sig tilpas i rollen som mor. Nogle fortæller dog vampyrstaten at barnet har vampyrevner og det er ulovligt at forvandle et barn, hvorfor både barnet og Bella står til dødsstraf.

Familien giver dog ikke op så let og begynder at samle vampyrklaner der vil støtte og beskytte dem, og samtidig kommer der hjælp fra uventet side.

Twilight 5 trailer

Tag et smugkig på begivenhederne i denne film, som har en actionfyld afslutning der er længe ventet.

De medvirkende skuespillere og deres roller

For mange af de medvirkende i Twilight var film-serien deres gennembrud på det store lærred. Især for hovedrollerne har det efterfølgende givet dem flere store roller i Hollywood film, men også birollerne er set med hovedroller i større film efterfølgende. Herunder kan de se hvilke skuespillere der medvirkede i Twilight og hvilken rolle de spillede.

Twilight FAQ

Hvad er Twilight soundtracket?

Hvad er aldergrænsen for Twilight filmene?