Western film

Her er en liste over 10 af de bedste western film, med en kort beskrivelse af handlingen.

Top 10 bedste Western film nogensinde

Herunder kan du se den forkortet liste over de 10 bedste western film, men efter listen kan du også læse om handlingen i hver film og spore dig yderligere ind på hvilken western film du måske vil synes bedst om.

  1. The Good, The Bad and The Ugly
  2. Unforgiven
  3. True Grit
  4. The Outlaw Josey Wales
  5. High Noon
  6. The Wild Bunch
  7. Butch Cassidy and the Sundance Kid
  8. The Man Who Shot Liberty Valance
  9. Shane
  10. Once Upon a Time in the West

The Good, The Bad and The Ugly (1966)

I denne klassiske western film følger vi de tre hovedpersoner Blondie (The Good), Angel Eyes (The Bad) og Tuco (The Ugly), mens de jagter en stor skat i den amerikanske vesten under den amerikanske borgerkrig.

Unforgiven (1992)

I denne film spiller Clint Eastwood en tidligere skarpskytte, der tvinges til at tage op sin pistol igen for at tjene penge til sin familie. Han samarbejder med to andre mænd for at dræbe to cowboys, der har tævet en prostitueret, men tingene tager en drejning, da de kommer til byen Big Whiskey.

True Grit (1969)

I denne film spiller John Wayne en hårdfør sherif, der hjælper en ung pige med at hente sin fars morder til retfærdighed. Sammen rejser de gennem den vilde vesten og møder mange farlige fjender undervejs.

The Outlaw Josey Wales (1976)

I denne film spiller Clint Eastwood en tidligere farmer, der bliver tvunget til at blive en lovløs efter at hans familie bliver dræbt af en gruppe Union-soldater. Han rejser gennem den amerikanske vesten for at få hævn og finde fred.

High Noon (1952)

I denne film spiller Gary Cooper en sherif, der står alene mod en gruppe lovløse, der vil tage hævn på ham. Han forsøger at få hjælp fra byens borgere, men ingen vil hjælpe ham, så han må stå alene mod fjenderne.

The Wild Bunch (1969)

I denne film følger vi en gruppe af gamle lovløse, der jagter en stor skat i den amerikanske vesten. De møder mange fjender og udfordringer undervejs, og tingene tager en drejning, da de beslutter sig for at tage en sidste stor kupforsøg.

Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)

I denne film følger vi de to hovedpersoner Butch Cassidy og Sundance Kid, mens de begår røverier og undslipper fra lawmen i den amerikanske vesten. Tingene tager en drejning, da de beslutter sig for at flygte til Bolivia.

The Man Who Shot Liberty Valance (1962)

I denne film spiller John Wayne en politiker, der fortæller sin historie om, hv

Shane (1953)

I denne film spiller Alan Ladd en gunfighter, der forsøger at opgive sit liv som en lovløs og starte forfra med sin kone og søn. Han bliver trukket ind i en konflikt mellem en gruppe bønder og en magtfuld rancher, og må træffe svære valg for at beskytte sin nye familie.

Once Upon a Time in the West (1968)

I denne film følger vi en gruppe personer, mens de kæmper om magten og besiddelsen af et jernbanespoor i den amerikanske vesten. Tingene tager en drejning, da en mystisk gunfighter dukker op og hjælper de svage mod de magtfulde.

Trailer overskrift

Trailer beskrivelse

Jeg håber, at denne liste har givet dig nogle gode filmforslag! Hvis du har nogen yderligere spørgsmål eller ønsker mere information om nogen af disse film, så lad mig gerne vide det.

Måske du også kan lide...