Film der minder om ‘De Urørlige’

de urørlige lignende film

Filmen de urørlige har vundet flere internationale priser, og med rette for det er en fantastisk fortælling der er fantastisk filmatiseret. Filmen er også autentisk og altså baseret på en sand historie, hvilket kun gør den endnu bedre. Oprindeligt er de urørlige en bog udgivet af Philippe Pozzo di Borgo der er manden i kørestolen, som selvbiografi.

Det er ikke så mærkeligt at du har lyst til at se lignende film. De urørlige er oprindeligt en fransk film, og du kan måske finde lignende film i vores artikel med nogle af de bedste franske film, da film fra bestemte lande ofte bliver lavet i mere eller mindre samme stil og derfor minder om hinanden. Hvis ikke du finder noget der, så har vi her 3 gode film der minder om 'De urørlige'.

Samba - Samme instruktør og skuespiller

Et godt sted at starte hvis du vil se en film meget i samme stil som denne, er med filmen Samba. Samba har samme hovedrolleindehaver i Omar Sy der gør et fantastisk arbejde igen. Derudover er holdet bag filmen næsten også det samme, i hvert fald er det samme producent og instruktør. Ligesom i de urørlige handler denne film også i høj grad om to usandsynlige skæbner der skaber et helt unikt bånd og hjælper hinanden videre i livet.

Handlingen tager udgangspunkt i et emne der fylder meget i Frankrig, der er et lang med meget illegal arbejdskraft. I denne film er det Samba fra Senegal der arbejder illegalt i Paris. Han møder en immigrationsarbejder, Alice, som hjælper ham til at blive integreret ordentlig i samfundet. Der opstår et helt unikt venskab mellem dem og på den anden side hjælper Samba og Alice efter hun har været stress ramt.

Se traileren til Samba

Green Book - 2 uvenner bliver venner

Green Book er endnu en nyere film, dog ikke fransk, som har mange ligheder med De urørlige-fortællingen. Den handler om en afroamerikansk klaverspiller, der er så dygtig at han selv er eftertragtet i de sydlige amerikanske stater der på dette tidpunkt stadig ser meget ned på de sorte. Til touren skal han bruge en chauffør til at køre ham fra sted til sted, og det er ikke ligefrem fordi de starter ud med at være pot og pande.

Til gengæld udvikler deres venskab sig over tid, og den lange turné gør at de lære hinanden at kende og bringer dem tættere og tættere sammen. Meget lig De urørlige handler filmen om et venskab der udvikler sig fra at være små-fjendtligt til at nære sympati for hinanden.

Se traileren til Green Book

A Good Year - Vildfaren mand finder vej

I denne film arver en succesfuld børsmægler en vinslot i Frankrig fra hans afdøde onkel. Som barn tilbragte han somrene dernede og da han tager ned for at få vinslottet ad vejen i en hurtig handel begynder mange af de gamle minder at dukke op. Det ender med han komme forsent til flyet tilbage til London og bliver dernede i længere tid.

På samme måde som De Urørlige handler om en mand der har "lost his way" gør A Good Year også det. Han finder i hvert fald ud af at han måske ikke har valgt den rigtige vej i livet og overvejer hvilken vej han skal gå fremover.

Se traileren til A Good Year

En af disse film bør falde i din smag hvis du kan lide De Urørlige, faktisk bør de alle 3 falde i din smag. Har du andre forslag til lignende film, så må du meget gerne smide en kommentar herunder med titlen på filmen du synes minder om De Urørlige.

Måske du også kan lide...