Gamle danske film

Bedste Netflix film

De gamle danske film er klassikere for mange, de er også med en generation af skuespillere der satte standarden højt allerede den gang og derfor har været med til at forme den danske filmindustri og gjort den så verdenskendt som den er i dag, hvor flere kendte danske skuespillere er meget efterspurgte i udlandet.

Familiehygge med gamle danske film online

Heldigvis kan du ikke kun købe de gamle danske film på DVD, de kan nemlig ses online på Dansk Film Skat som er en streamingtjeneste for ældre danske film. Alle kan abonnere på denne streamingtjeneste til en rimelig pris og se nogle af de gamle kendte danske film.

Det siger sig selv at et stort udvalg af de gamle film er med Dirch Passer, da han har medvirket i intet mindre end 90 danske film i større eller mindre roller. Men blandt de danske klassikere er også film som Olsen-Banden, Far til fire og Min søster børn. Der gemmer sig altså masser af godter når man dykker ned i det gamle danske film arkiv, og de fleste film er stadig fremragende til familiehygge den dag i dag.

Liste over gode gamle film fra Danmark

Det kan være svært at vide hvor man skal starte eller hoppe ned det danske filmunivers. Der er så mange gamle film, men der er klart nogle af dem der er mere ikoniske end andre og som du absolut skal se. Disse film er med skuespillere vi alle sammen kender den dag i dag, hvad end de stadig lever eller ej, fordi de har sat sådan et stort aftryk på filmbranchen.

Derfor hjælper vi dig lidt på vej her, med en liste over nogle af de bedste gamle danske film der er lavet ud fra hvilke film der er mest kendte og de skuespillere der er med i dem. Måske har du set nogle af dem før, men de er et gensyn værd, og dem du ikke har set bør du sætte dig ned og se i aften.

Baronessen fra benzintanken

Præmiere: 1960

Skuespillere: Dirch Passer, Ghita Nørby, Ove Sprogøe, Maria Garland

IMDB rating: 7,1/10

En ung kvinde tager det store spring fra sit eget, meget uformelle miljø, til en fornem og fin verden, der holder på en svunden tids formalia, og styres af en bestemt, usentimental gammel dame der er stolt af sin slægt.

Baronessen fra benzintanken trailer

Se traileren til et af Danmarks ældre og mest populære lystspil, som der blev lave massevis af på denne tid. Med kendte personligheder som Ghita Nørby (i en meget ung alder) og ikke mindst afdøde Dirch Passer.

Se også:

Frøken Nitouche

Præmiere: 1963

Skuespillere: Dirch Passer, Lone Hertz, Malene Schwartz, Ove Sprogøe, Ebbe Langberg

IMDB rating: 5,9/10

Hr. Celestin er organist i et kloster for unge piger, og har et helt særligt forhold til den flittige elev Charlotte Borg, som alle holder af. Men Hr. Celestin lever et dobbeltliv, foruden sit liv som organist er han om aftenen operettekomponist, Hr. Floridor.

Da priorinden meddeler Charlotte, at hendes forældre ønsker hende hjem fordi de har fundet en værdig ægtemand, eksorteres hun af Hr. Celestin til København. Der er bare lige det ved det, at Hr. Floridor har premiere på sin nye oprette selvsamme aften.

Se også:

Frøken Nitouche trailer

Se en forsmag på Dirch Passer overfor Lone Hertz i dette herlige danske drama.

Mød mig på Cassiopeia

Præmiere: 1951

Skuespillere: Poul Reichhardt, Bodil Kjer, Lily Broberg

IMDB rating: 6,9/10

Bodil Kjer spiller musikkens yndefulde polyhymnia, mens Hans Kurt er en komponist gift med primadonnaen Lily Broberg. Men da der er opstået ægteskabelige forviklinger og hun er begyndt at sværme for den charmerende flyverløjtnant Poul Reichhardt, plages han af jalousi og kan ikke få de manglende numre til en ny operette færdig.

Mød mig på Cassiopeia trailer

En af de ældste danske film på listen her, og den er da også i sort/hvid, som du kan se i traileren. En meget romantisk film.

Sommer i Tyrol

Præmiere: 1964

Skuespillere: Dirch Passer, Gunnar Bigum, Susse Wold, Gyda Hansen, Karl Stegger, Ove Sprogøe, Lone Hertz

IMDB rating: 6,8/10

I alperne i Østrig er der skruet helt op for romantikken. Leopold der er tjener er forelsket i Josepha der er kromutter, som har lagt sig lun på fabrikanten Sigismund, som lægger an på alt og alle. Lene og Klara hopper med på vognen, og ser sig også lune på fabrikanten. Det gør det hele, en lille smule indviklet.

Sommer i Tyrol trailer

Stort filmprojekt i de Østrigske alper med denne tids største skuespillere, i hvert fald en stor håndfuld af dem.

Flintesønnerne

Præmiere: 1956

Skuespillere: Poul Reichhardt, Peter Malberg, Ib Mossin, Ebbe Langberg

IMDB rating: 7,1/10

Den gamle stædige Kresten Flint lever helt afsondret og betragtes med mistro og ænstelse af den omkringboende befolkning. Der synes at hvile en hemmelig forbandelse over gården, siden Krestens bror omkom ved en gådefuld ulykke, og man ved på egnen, at Krestens datter Else ikke er normal. En dag kommer der en ung landmand – Jesper Poulsen – op på Flintegården for at fri til Else. Kresten Flint møder ham med største mistro, men da datteren vil have ham, kommer der et bryllup i stand.

Flintesønnerne trailer

Trailer beskrivelse

Charles Tante

Præmiere: 1959

Skuespillere: Dirch Passer, Ove Sprogøe, Ebbe Langberg, Ghita Nørby, Susse Wold, Annie Birgit Garde, Holger Juul Hansen

IMDB rating: 7,1/10

Tre unge jurastuderende fejrer deres eksamen og er klar til at lufte huen. Charles og Peter har hver en pige ventende på landet, men Charles får besøg af sin brasilianske tante, som er taget på tour Europa og gerne vil se ham, og har derfor lidt et problem.

De overtaler deres ven Ditlev til at tage imod Charles’ tante, men da tanten melder afbud i sidste øjeblik overtaler Peter og Charles Ditlev til, at han kan spille Charles’ tante, som en anstandsdame når de har pigerne på besøg.

Charles Tante trailer

Trailer beskrivelse

Ditte Menneskebarn

Præmiere: 1946

Skuespillere: Tove Maës, Karl Jørgensen

IMDB rating: 7,1/10

Dramaet handler om den unge Ditte, der bor hos sine bedsteforældre, der er fattige fiskere. Efter bedstefaren dør, bliver Ditte den eneste, der kan hjælpe i det lille hjem, og snart må hun bære en husmors ansvar på sine skuldre.

Ditte Menneskebarn trailer

Trailer beskrivelse

Kampen om Næsbygaard

Præmiere: 1964

Skuespillere: Poul Reichhardt, Asbjørn Andersen, Karen Berg

IMDB rating: 7,1/10

I en af Danmarks mest naturskønne egne ligger godset Næsbygaard. Det ejes af godsejer Martin Kaas, en ensom og bitter mand, hvis eneste datter Louise er rejst fra ham 15 år tidligere, fordi han satte sig imod hendes ægteskab med en italiensk artist. Hans søster, fru Helene, styrer huset for ham. Hun er enke og har en søn, Torben, der tilsyneladende studerer jura i København, men i virkeligheden lever højt på det tilskud, som hans onkel, godsejer Kaas, forstrækker ham med.

Kampen om Næsbygaard trailer

Trailer beskrivelse

De røde heste

Præmiere: 1968

Skuespillere: Poul Reichhardt, Tove Maës

IMDB rating: 6,1/10

Ole Offor er lige blevet færdig som landmand, og bliver sendt af sin far til en hans venner der ligger for døden for at redde gården. Den bliver bevidst kørt i sænk af den onde stedmor og hendes medsammensvorne, ridemesteren Willers. Men på gården er datteren Bente, og sammen må hun og Ole Offor redde gården.

De Røde Heste trailer

Herunder kan du se traileren til en originale film De Røde Heste fra 1950. Der blev senere lavet en genindspilning af filmen i 1968 med Poul Reichhardt også bare som Hans Offor og Kjeld Nørgaard som Ole Offor, den trailer kan du også finde på youtube. Genindspilningen ses dog generelt som dårligere selvom den er i farve, og den har da også kun en IMDb-score på 4,6.

Vagabonderne på Bakkegården

Præmiere: 1958

Skuespillere: Poul Reichhardt, Christian Arhoff, Ib Mossin, Astrid Villaume

IMDB rating: 7,1/10

Det er i Jylland, en tidlig sommermorgen. En vagabond vågner i en høstak, han er en yngre, kraftig mand med et par leende grå øjne under det sortkrøllede hår. Han hedder Martin, og han kunne godt se ud som om, han var af taterslægt. Han er rig, ikke på penge, men på humor og livsglæde. Han synger sig frem for et måltid mad og en lo til at sove i.

Vagabonderne på Bakkegården trailer

Se hvordan en glad vagabond hutler sig gennem liver med sange og et smil. En film vi godt kunne lære noget af i denne tids travlhed og stress.

Kan man se gamle danske film i biografen?

Kan man se gamle danske film på Netflix?

Måske du også kan lide...