Spiderman film

Bedste Netflix film

Spider-man filmene er der efterhånden blevet lavet en del af over de sidste årtier. Faktisk er der hele 3 generationer i Spiderman filmserien, hvor det altså er 3 forskellige skuespillere der har rollen som edderkoppemanden. Derfor kan det også være lidt forvirrende hvad rækkefølgen er og hvad sammenhængen i de mange Spiderman film er, men her kan du se rækkefølgen og læse lidt mere om de enkelte film i serien.

Spider-man film rækkefølge

 1. Spider-Man (2002)
 2. Spider-Man 2 (2004)
 3. Spider-Man 3 (2007)
 4. The Amazing Spider-Man (2012)
 5. The Amazing Spider-Man 2 (2014)
 6. Spider-Man: Homecoming (2017)
 7. Spider-Man: Far From Home (2019)
 8. Spider-Man: No Way Home (2021)

Lige nu kan du se alle de nyeste Spider-Man film med Tom Holland som Spider-Man på Viaplay som du kan prøve gratis i 7 dage. Du kan se de gamle Spider-Man film med Tobey Maguire og Andrew Garfield på HBO MAX.

Se de nye Spider-Man film (1 uge gratis)
Se de gamle Spider-Man film på HBO MAX

Der er flere karakterer der oprindeligt debuterer i Spider-Man filmene, men som nu får deres helt egne film. Det drejer sig om nogle af de skurke som Spider-Man møder i de originale tegneserier og som også har medvirket i nogle film. Der er allerede udkommet en film om Spiderman skurken Venom og der er en Venom 2 på vej, men der er også en film om Morbious på vej.

Spiderman skuespillere

I de 8 Spiderman film der er lavet indtil videre, har der været 3 forskellige skuespillere i rollen som Peter Parker aka. Spider-Man. Det er ikke utænkeligt at der vil komme nye skuespillere i rollen som Spider-Man i fremtiden, men for nu er rollen til 3. generation af filmene besat.

 1. Tobey Maguire (medvirkede i 3 film fra 2002-2007)
 2. Andrew Garfield (medvirkede i 2 film fra 2012-2014)
 3. Tom Holland (medvirkende i 2 film indtil videre)

Spiderman-filmserien

Herunder kan de læse om og se traileren til alle Spider-Man film nævnt i listen herover.

Den første Spider-Man film

Præmiere: 2002

Skuespillere: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Willem Dafoe

IMDB rating: 7,3/10

Den første Spider-Man film er helt tilbage fra 2002 og med Tobey Maguire i hovedrollen som Peter Parker/Spider-Man. Det er historien om hvordan Peter Parker bliver til Spider-Man og dermed til den superhelt vi alle kender ham som.

Filmen omhandler Peter Parker som er en ung lidt nørdet dreng. Peter bor med sin onkel og tante, da han som lille dreng mistede sine forældre. Hans liv er ikke som han ønsker det, han bliver dagligt mobbet og er ulykkeligt forelsket i den populære pige Mary Jane Watson. Men en dag på en skoleudflugt til at laboratorie, bliver han bidt af en eddekop der ændre hans liv for evigt. Bidet giver ham superkræfter som, super styrke, super syn og evnen til at kravle på lodrette vægge. Men det bliver ikke nemt for ham, for med hans nye alter ego Spider-man, får han hurtigt en fjende the Green Goblin. I sidste ende må de i en kamp om døden.

Den første Spider-Man trailer

Spider-Man 2

Præmiere: 2004

Skuespillere: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molino

IMDB rating: 7,3/10

I den anden Spider-Man film i første generation af skuespillere, møder Spiderman Doc Ock el. Dr. Otto Octavius. Det er skurken med de mange fangearme  der også er en fremragende, men mere eller mindre vanvittig videnskabsmand.

Peter Parker lever fortsat et liv hvor han bekæmper fjender til dagligt, men hans liv falder langsomt fra hinanden. Den pige han er forelsker i Mary Jane er forlovet med en anden mand, og ved siden af at være Spider-man, kan han ikke holde på sine hverdags jobs. Peter Parker beslutter derfor at ligge Spider-man på hylden, for at leve et almindeligt liv. Det går dog hurtigt en anden vej for Peter, da en videnskabsmand Dr. Otto Octavius efter et fejlende forsøg bliver forvandlet til den onde Doctor Octopus. Nu må Peter tilbage til at være Spider-man for at bekæmpe denne nye fjende.

Spider-Man 2 trailer

Spider-Man 3

Præmiere: 2007

Skuespillere: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Thomas Haden Church, Topher Grace

IMDB rating: 6,2/10

I den tredje og sidste Spiderman film med Tobey Maguire i rollen som Spiderman, bliver han sat overfor hidtil ulig udfordringer. Han skal selv kæmpe med en gift der tager over ham, en sort gift bedre kendt som Venom. Derudover finder han ud af hvem der dræbte sin onkel, men den selvsamme person viser sig at være en superskurk, og som om det ikke skulle være nok så vender hans bedste ven tilbage som Goblin for at tage hævn over Spiderman.

Peter Parker har fået styr på sit liv, han formår både at være Spider-man og have et liv sammen med sin kæreste Mary Jane. Men der kommer hurtigt udfordringer for Peter, hans gamle ven Harry Osborn er ude på hævn og genoptager hans fars gamle person som the new Goblin. Samtidig med dette er Peter ude efter at fange morderen til sin onkel, der imidlertid har forvandlet sig til the Sandman. Da alt ser håbløst ud, forvandler Peters Spider-man dragt sig pludseligt fra at være rød og blå, til en mørk sort farve. Dette forstærker hans kræfter, men det frembringer også en meget mørk side af Peter. Nu må Peter i kamp mod sine fjender, men også mod sig selv for at befri ham fra det mørke.

Spider-Man 3 trailer

The Amazing Spider-Man

Præmiere: 2012

Skuespillere: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans

IMDB rating: 6,9/10

Her starter historien om Peter Parker forfra og han bliver i starten af filmen bidt af en genetisk modificeret edderkop, der så gør ham til Spiderman og giver ham de evner Spiderman har. Til at starte med er hans nye evner en leg for ham og han prøver dem af på lidt af hvert, men da byen går i frygt grundet en reptil beslutter hans sig for at redde byen fra superskurken kendt som The Lizard.

The Amazing Spider-Man trailer

The Amazing Spider-Man 2

Præmiere: 2014

Skuespillere: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan,

IMDB rating: 6,6/10

I denne film må Spiderman endnu engang redde skærende byen fra to superskurke i form af Green Goblin og Electro der sammen har indtaget New York City.

The Amazing Spider-Man 2 trailer

Spider-Man: Homecoming

Præmiere: 2017

Skuespillere: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr.

IMDB rating: 7,4/10

Indtil denne film har det være Sony alene der har haft rettighederne og derfor produceret alle Spiderman-filmene, men Spider-Man: Homecoming er et produkt af Marvel Studios der har lavet en aftale med Sony om at kunne bruge Spiderman i Marvel Cinematic Universe, hvilket også betyder at han bliver introduceret i Avengers filmene senere hen. Vil du nyde den fulde oplevelse af MCU, kan du læse hvordan Spider-Man filmene med Tom Holland indgår i den stor Marvel film rækkefølge.

Allerede i denne film får vi en forsmag på Spider-Mans intro ind i MCU da Tony Stark aka. Iron Man er en del af filmene. Tony Stark hjælper Peter Parker med nyt udstyr og i sidste ende hjælper han ham til at blive en rigtig superhelt og viser ham hvad der skal til.

Se traileren for Spider-Man: Homecoming

Spider-Man: Far From Home

Præmiere: 2019

Skuespillere: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal

IMDB rating: 7,5/10

Spider-Man bliver opsøgt af Nick Fury og bliver bedt om at tage med en ny superhelt, Mysterio, til et multivers eller en alternativ virkelighed for at rette op på tingene.

Se traileren for Spider-Man: Far From Home

Spider-Man: Homesick

Præmiere: 2021

Skuespillere: Tom Holland, Benedict Cumberbatch, Jamie Foxx

IMDB rating: Ukendt/10

Vi venter stadig på at den 3. film i Marvel Cinematic Universe får præmiere i 2021. Ud fra rollelisten er det dog klart at Tom Holland fortsat er Spider-Man og Doctor Strange og Electro gør ham selskab i filmen.

Se traileren for Spider-Man: Homesick

Andre film fra Spiderman universet

Spiderman startede med at handle kun om Spiderman, men som tegneserien udviklede sig fik mange af de øvrige karakterer større roller og dem der især er blevet populære er de mange superskurke der medvirker i Spiderman universet. Enhver superhelt har minimum en superskurk, men Spiderman har mange superskurke og nogle af dem er der blevet lavet separate film om.

Venom film

Venom er nok en af de mest kendte Spiderman skurke, også kendt som den sorte Spiderman. Venom ses for første gang i film nummer tre af de første Spider-Man film med Tobey Mcguire i hovedrollen som Spiderman. Sidenhen har Venom fået lavet ikke bare film, men 2 film om den sorte Spiderman spillet af Tom Hardy.

Venom film rækkefølge:

 • Venom (2018)
 • Venom: Let There Be Carnage (2021)
 • Venom 3 (ukendt dato)

Det er som du kan se i listen herover annonceret er der vil komme en Venom 3. Der er ikke kommet yderligere information om filmen, andet end at Tom Hardy fortsat vil bære rollen som Venom.

Morbius film

Den nyeste film fra Spiderman universet er Morbius, der havde præmiere i 2022.

Spider-Man film for børn

Der er sideløbende med de ovenstående Spiderman film udgivet en række Spiderman film for børn. De er lavet som tegnefilm og henvender sig derfor primært til et yngre publikum, men som hardcore Spiderman-fan er det selvfølgelig nogle film man sagtens kan se alligevel, for hverken historien eller humoren fejler noget i disse film.

Måske du også kan lide...