Sjove danske film – 12 bedste danske komedier

sjove danske film

Der er ikke noget som vores egen danske humor, og hvilken bedre måde at opleve humoren på end gennem nogle af de mest klassiske sjove film gennem tiden. Denne liste indeholder kun danske film, og det er efter min mening 10 af de sjoveste danske film nogensinde.

Generelt er vi ret gode til at lave film i Danmark og er da også ved flere store lejligheder blevet anerkendt for det, både på intruktør-siden og skuespiller-siden. For at hylde de danske film har vi lavet en anden liste over de bedste danske film, som du med fordel også kan tage et smut forbi.

Bedste danske komediefilm

Der er rigtig mange sjove danske komediefilm, det er nogle af dem der er flest af og vi elsker dem fordi det er med vores egen dejlige humor. Præcis hvilke der er de bedste er svært at afgøre, men i denne liste finder du 12 forskellige danske komedier som alle kandiderer til at få prisen som en af de bedste. Blandt mine egne favoritter på denne liste er Blinkende Lygter og De Grønne Slagtere som er lidt i samme genre og med nogle af de samme skuespillere.

Har du selv forslag til film vi har overset på denne liste, så må du meget gerne skrive en kommentar med de film nederst på siden her. Før vi går til listen over de bedste danske komedier gennem tiden, kan du lige få nogle aktuelle anbefalinger af sjove danske fim du kan se på Netflix og Viaplay.

5 sjove danske film på Viaplay

  1. De Frivillige
  2. Klovn The Movie og Klovn Forever
  3. Alle for En og Alle for To og Alle for Tre
  4. I Kina spiser de hunde
  5. Terkel i Knibe

5 sjove danske film på Netflix

  1. Lotto
  2. Swinger
  3. En enkelt til Korsør
  4. Camping
  5. Dræberne fra Nibe

Nu til listen, som starter lige herunder med den første film. Listen er i uprioriteret rækkefølge.

Selvhenter

Skuespillere: Emil Millang og Magnus Millang
IMDb rating: 6,0
Om Selvhenter: Filmen handler om de to brødre hvis far dør og det bringer dem sammen på ny. Problemet ved farens død er at han var i Spanien da han døde, så brødrende er nødt til at tage rejsen derned. De finder hurtigt ud af at begravelsen kommer til at koste dem 10.000 euro og det gider broderen Magnus ikke at betale, han føler det er afpresning. Derfor beslutter de at stikke af med farens lig i en lille Smartcar og køre hele vejen til Danmark for at begrave ham der. Turen bliver dog ikke så ukompliceret som de begge havde håbet på.

Stream gratis på C MORE

Se traileren til Selvhenter

Det er en sjov dansk, totalt urealistisk film, som giver masser af gode grin. Se hele den originale trailer til filmen herunder.

De frivillige

Skuespillere: Jacob Lohmann, Søren Malling, Christoffer Læssø og Anders Matthesen.

IMDb rating: 6,0

Om De frivillige: Det er en film der foregår i et dansk fængsel, hvor en pædofilanklaget leder et kor på isolationsgangen med hård hånd. Da finansmanden Marcus bliver indsat kommer han i koret og der bliver nu en intern kamp i fængslet om at være korets leder. En meget sort humoristisk fortælling om ligegyldigheder de indsatte her i filmen går op i.

Stream gratis på C MORE

Se traileren til De frivillige

Anders Matthesen har tidligere været med til at lave sjove danske film og her briliere han endnu engang sammen med resten af filmholdet. Se traileren til filmen herunder.

De Grønne Slagtere

Genre: Komedie, Drama

Skuespillere: Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Line Kruse

IMDB rating: 7,3/10

Om De grønne slagtere: To gode venner bliver trætte af deres chef, og beslutter sig for at købe en gammel slagterbutik for at renovere den og åbne deres egen butik. Da elektrikeren en dag kommer forbi for at fikse lyset i fryseren, bliver han lukket inde natten over. For at skjule liget, bliver det solgt som marineret 'kylling', dette resultere i at deres forretning stiger i popularitet, men hvad sker der når de løber tør for deres såkaldt 'kylling'?

Se traileren til De Grønne Slagtere

Gamle mænd i nye biler

Genre: Aktion, Komedie, Krimi

Skuespillere: Kim Bodnia, Torkel Petersson, Tomas Villum Jensen

IMDB rating: 6,8/10

Om Gamle mænd i nye biler: Kort efter at Harald bliver løsladt fra fængslet, bliver han mindet om en gæld han har der skal betales med det samme. derudover opdager han at hans plejefar er dødeligt syg, og hand sidste ønske er at Harald skal finde hans biologiske søn Ludvig. Ludvig sidder fængslet i Sverige, derfor beslutter Harald sammen med to af hans venner at befri Ludvig. Siden finder de ud af at faren har brug for en lever transplantation, hvorfor de to sønner beslutter sig for at begå et bankrøveri

Gamle Mænd i Nye Biler trailer

Klovn The Movie

Genre: Komedie

Skuespillere: Frank Hvam, Casper Christensen

IMDB rating: 7,2/10

Om Klovn The movie: Denne film er bygger på den danske tv-serie Klovn, og er pinlig som aldrig før. Denne gang skal Frank og Casper på kanotur sammen, og som alle deres andre ture sammen indeholder denne tur selvfølgelig også bordelbesøg og joint. Men denne gang skal Mias nevø, Bo, pludselig også med, de ændre planerne radikalt for Casper og Frank. Dette er blot en af nu tre klovn film, hvor de andre må siges at være på samme niveau.

Klovn The Movie trailer

I Kina spiser de hunde

Genre: Aktion, Komedie, Krimi

Skuespillere: Kim Bodnia, Dejan Cukic, Nikalaj Lie Kaas

Om I Kina spiser de hunde: Arvid er en halv kedelig bankrådgiver med problemer i parforholden, der pludseligt kommer i en lidt indviklet situation. Ved et tilfælde kommer Arvid en dag til at stoppe et bankrøveri, og det sætter ham i nogle moralske dilemmaer om hvad han mener er rigtigt og forkert.

I Kina Spiser de Hunde trailer

Blinkende Lygter

Genre: Aktion, Komedie, Krimi

Skuespillere: Søren Pilmark, Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen

IMDB rating: 7,7/10

Om Blinkende Lygter: Men en kuffert fyldt med 4 millioner kroner og en sports taske fyldt med våben, søger de 4 barndomvenner en bedre tilværelse med Barcelona. Men pengene er stjålet, den ene af de fire venner lider med et skudsår i maven, og flugtbilen bryder sammen allerede i Jylland, derfor må de 4 venner søge i skjul i en forfalden kro midt ude i ingenting. Der er bare et problem, de har utroligt svært ved at holde lav profil.

Trailer til Blinkende Lygter

Blå mænd

Genre: Komedie

Skuespillere: Thure Lindhardt, Sidse Babett Knudsen, Mick Øgendahl

IMDB rating: 5,8/10

Om Blå mænd: Den succesfulde Jesper har det hele, en smuk kæreste, et veletableret hjem, et job han er god til, alt virker nærmest perfekt. Men kun en lille fejl skal ændre på dette, da Jesper bliver dømt til samfundstjeneste på den lokale genbrugsstation. Her bliver han en del af fællesskabet, og møder de to specielle persinligheder Dion og Lotte.

Se trailer til Blå Mænd

Klassefesten

Genre: Komedie

Skuespillere: Nicolaj Kopernikus, Anders W. Berthelsen, Troels Lyby

IMDB rating: 5,9/10

Om Klassefesten: Tre gymnasievenner bliver inviteret til det obligatoriske 25 års jubilæum, Niels og Andreas her egentlig slet ikke lyst til at deltage, men Thomas har en helt anden holdning og har arrangeret den perfekte drengerøvs-weekend. Men spørgsmålet er hvordan kommer de igennem nattelivet i Københavns gader og når de overhovedet frem til jubilæums-festen?

Her er traileren til Klassefesten

Italiensk for begyndere

Genre: Komedie, Drama, Romantik

Skuespillere: Anders W. Berthelsen, Ann Eleonora Jørgensen

IMDB rating: 7,0/10

Om Italiensk for begyndere: 6 singler melder dig til et aftenskolekursus i italiensk for begyndere, her begynder stemningen hurtigt at brede sig til forviklinger der byder på glæde i form af latter og følelser. De beslutter sig sammen for impulsivt at tage en studietur til Italien, her opdager de at lykken er tættere på dem end de tror.

Italiensk for begyndere traileren

Oh happy day

Genre: Kommedie, Drama

Skuespillere: Lotte Andersen, Malik Yoba, Ditte Gråbøl

IMDB rating: 5,6/10

Om Oh happy day: Hannah er gift, mor til en teenage dreng og synger i det lokale kirkekor. En dag meddeler korlederen at han må rejse. Hannahs veninde Grethe prøver at overtale Hannah til at overtage koret, da alternativet er den meget konservative Kisser. Efter Grethe og Hannah har været til en rigtig gospel koncert, cykler Hannah hjem uden lygter på, og ender med at køre ud foran gospelkorets bus. Der sker ikke Hannah noget, men gospel korets leder Jackson, kommer til skade og må ikke flyve hjem. Da vælger Hannah og Grethe at opsøge Jackson på hospitalet, for at bede om hans hjælp til kirkekoret.

Se trailer til Oh Happy Day

Adams æbler

Genre: Kommedie, Krimi, Drama

Skuespillere: Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Nicolas Bro

IMDB rating: 7,8/10

Om Adams æbler: Ivan er en moderne mand, og som præst ser han det som sin fineste opgave at hjælpe de svageste i samfundet. Han tager med åbne arme imod ny-nazisten Adam, der er dømt til 12-ugers samfundstjeneste. Adam flytter ind i Ivans lidt verdensfjerne kollektiv, der i forvejen opholder en række andre specielle karakterer. Denne sammenkomst venter afsløringer, øretæver og uro i paradis.

Se trailer til Adams Æbler

Ovenfor har jeg listet nogle af de danske film jeg synes er allerbedst. Der er både noget der vil få dig til at grine din røv i laser, noget der kan få dig helt ud på enden af stolekanten, noget der kan få tårerne til at trille og ikke mindst er der kærlighed som vi alle kan relatere til. Jeg håber du finder nogle af disse film interessante, der er i hvert fald listet noget for en hver smag.