Wolverine film

Bedste Netflix film

Wolverine er en mutant fra Marvels X-Men univers og der er lavet flere film der udelukkende handler om denne karakter. Wolverine optræder også i flere af X-Men filmene hvor han ligeledes har en bærende rolle.

I denne artikel ser vi udelukkende nærmere på de film der er lavet om Wolverine eller Logan, som er hans navn, og altså ikke de X-Men film han også medvirker i. For god ordens skyld får du dog lige listen over X-Men film som Wolverine spillet af Hugh Jackman:

  • X-Men (den første film)
  • X-Men 2
  • X-Men: The Last Stand
  • X-Men: Days of Future Past

Ovenstående fire X-Men film medvirker Wolverine/Logan også i, udover dem er der to X-Men film mere som Wolverine ikke er med i.

Wolverine film rækkefølge

Der er lavet 3 film om Wolverine aka. Logan, der fortæller om forskellige episoder i hans lange historie, og giver et billede af hvorfor han er som han er og hvordan han er blevet sådan. Herunder kan du se de 3 Wolverine film i rækkefølge:

  1. X-Men Origins: Wolverine (2009)
  2. The Wolverine (2013)
  3. Logan (2017)

Den første Wolverine film foregår i 1970'erne, mens de 2 sidste Wolverine film foregår i 2010'erne. Derfor er udgivelsesrækkefølgen også den kronologiske rækkefølge at se disse film i.

X-Men Origins: Wolverine

Skuespillere: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Danny Huston, Will.i.am, Ryan Reynolds

IMDB rating: 6,6/10

Gennem de 3 første X-Men film har Wolverines historie altid været lidt vag og meget mystisk. I denne film får vi endelig svar på hvordan Wolverine er blevet til den han er, hvor gammel han egentlig er, og hvor meget han faktisk har oplevet af forfærdelige ting igennem sit liv.

Se X-Men Origins: Wolverine traileren

Traileren til X-Men Origins fortæller lidt om hvad det er vi finder ud af i filmen, men ellers er det et stort og fedt samsurium af actionfyldte scener med de forskellige mutanter der er med i filmen.

The Wolverine

Skuespillere: Hugh Jackman, Tao Okamoto, Rila Fukushima, Hiroyuki Sanada, Svetlana Khodchenkova

IMDB rating: 6,7/10

Nu er vi længere fremme i tiden, i en tid der finder sted efter de 3 første X-Men film og hvor Logan aka. Wolverine er lidt på vildspor. Men han bliver "fundet" og får et tilbud om at blive dødelig igen, et ønske han har efter alle de rædsler han har oplevet gennem tiden.

Som du kan se på rollelisten har filmen mange asiatiske navne og skuespillere, og det skyldes at filmen foregår i Japan.

Se The Wolverine 2 traileren

Se traileren til den actionfyldte Wolverine 2.

Logan

Skuespillere: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen, Boyd Holbrook, Stephen Merchant

IMDB rating: 8,1/10

Ser man på IMDb-scoren er denne 3. Wolverine film under navnet Logan den klart bedste. Det er jeg enig i, da den har en helt anden og mere kraftfyldt historie, som er knapt så actionpræget som de andre. Derudover er den super flot lavet, med flotte scener og autentiske kampscener.

Logan foregår i året 2029, vi er altså et stykke inde i fremtiden hvor mutanterne er blevet jagtet og slået ihjel af menneskene, og dem der er tilbage skjuler sig for ikke også at blive destrueret. De tilbageværende må kæmpe for overlevelse og blandt dem er - ikke overraskende - Wolverine, men også Charles Xavier. I filmen finder de en ung mutant, som de forsøger at redde og hjælpe, da hun er særlig.

Se Logan (Wolverine 3) traileren

Trailerne har en helt anden ro over sig end de øvrige film om Wolverine har. Der er stadig masser af action i både film og trailer, så bare rolig du får ikke en Wolverine film uden action.

Hvis jeg skulle vælge blandt alle X-Men filmene, så ville jeg klart kategorisere de 3 Wolverine film i top af listen over de bedste X-Men film. Hugh Jackman gør det formidabelt som Wolverine, men hele historien i disse 3 film er også bare rigtig god.

Måske du også kan lide...