Mulan film 2020 – Premieredato i Danmark

22 år efter Mulan tegnefilmen havde præmiere i biografer verden over (og i vore hjerter), for Disneys live action udgave af Mulan præmiere. En premiere der er blevet udskudt flere gange på grund af Corona og derfor har være længe ventet blandt alle Disney fans. Det er en film har fået masser af opmærksomhed i pressen på godt og ondt, men er man vokset op med tegneserie filmen om Mulan så er det med glæde at du nu snart kan se den nyfortolkede udgave.

Inden man glæder sig alt for meget over den nye Mulan film er det vigtigt at understrege at det er en nyfortolkning. Det betyder også at den ikke følger tegnefilmens tidslinje helt præcist og der er ændringer i tema og karakterer til tider. Nogle af de største elementer du skal være klar på er blevet udeladt er alle sangene og den komiske drage Mushu.

Disneys Mulan biograf premiere

Den oprindelige premiere for Mulan var sat til XX i de danske biografer, men ligesom så meget andet kunne det ikke lade sig gøre på grund af den verdens omspændende økonomi. Derfor blev datoen udskudt, for til sidst helt at blive droppet. Derfor er der IKKE nogen biograf premiere på Mulan filmen i 2020.

Vi kan derimod glæde os over at filmen får direkte premiere på Disney+ som kom til Danmark tilbage den 15. septemper i år. Her får den altså eksklusiv præmiere og du skal derfor have et Disney Plus abonnement for at kunne streame den. Det koster 59 kr. om måneden eller 589 kr. om året.

Disney filmen Mulan får præmiere i Danmark d. 4. december 2020 på streamingtjenesten Disney+.

Prøv Disney+ i dag

Se traileren til Mulan 2020

Det bliver intet mindre end et brag af en film når du første gang skal se Mulan derhjemme, men sørg nu for at hav en god skærmstørrelse og noget god lyd, for som du kan se i traileren herunder er der lagt op til en masse action og flotte visuelle effekter. Se traileren og få en forsmag på hvad der venter.

Handlingen i Mulan

Hvis du ikke allerede kender handlingen i Mulan eller måske er der gået små 20 år siden du så filmen sidst og er derfor lidt rusten på handlingen i filmen, så kommer her en lille opridsning af den.

Mulan er en fortælling fra det gamle Kina, der handler om en vild og eventyrlysten pige der til dels er en skuffelse for sin familie. I tiden er Kina under angreb fra nordlændinge og kejseren beder alle familier om at sende en mand til at hjælpe i kampen mod dem. Da Mulan er en af 2 søstre må hendes aldrene far melde sig til tjeneste selvom han har et dårligt ben og er for svag.

Mulan vælger at træde i hans sted og forvandler sig til en mand af udseende. Det bliver en kamp for hende at vise sit værd, men i sidste ende lykkes det hende at klare de forhindringer der er i træningslejren. Det bliver Mulan og hendes kammerater der i sidste ende må redde kejseren fra de angribende fra nord. Det er en kamp for liv og død og om at vende tilbage til familien med ære og stolthed.

Mulan tegnefilm

Mulan er oprindeligt en Disney klassiker fra 1998. Det er den 36. Disney klassiker og bare det at den er blevet kategoriseret som det, siger noget om kvaliteten af historien og produktionen for alle Disney klassikere er stadig favoritter den dag i dag blandt både børn og voksne. Mulan var også sådan en stor succes at man besluttede sig for at lave en 2'er 7 år efter den oprindelige klassiker. 2'eren fik dog ikke samme succes og er ej heller en Disney klassiker.

Mulan - 1998 (Disney klassiker #36)

Mulan 1998 trailer

Mulan 2 - 2005

Mulan 2 trailer

Mulan 3 - 2007 (aflyst)

Der var faktisk planlagt en Mulan 3 til at komme blot 2 år efter Mulan 2 fik premiere, men det skete aldrig. Det skyldtes nok primært at Mulan 2 var en stor fiasko og der blev taget rigtig dårligt imod den blandt kritikkerne. Jeg kan også selv huske at jeg var meget skuffet over 2'eren og Mulan var en af mine absolutte favorit Disney film da jeg voksede op som barn, så det var ærgerligt at det ikke kunne gøres bedre.

Plottet i Mulan 3 skulle være foregået en kort rum tid på et par måneder efter slutningen på Mulan 2 finder sted. Her skulle Mulan møde en kinesisk pige hvis far er taget til fange af Japanerne og herfra hjælpe hende med at befri ham. Hvor vidt den historie nogensinde bliver til noget ved vi ikke, men dengang var produktionen gået igang og måske det ufærdige materiale vil blive genoptaget en dag.

Relaterede indlæg kode

Måske du også kan lide...