12 gode katastrofefilm du bør se

Bedste Netflix film

Vi kender vist alle til det chok og forfærdelse man føler efter at have hørt om endnu en katastrofe der har ramt et sted i verden, og i disse tider kan det af og til føles som om nye katastrofer indtræffer på daglig basis. Lige nu lever vi midt i en sådan katastrofe i form af et pandemi udbrud af Covid-19, en katastrofe der også er forudset i en epidemi film der hedder Contagion.

Hvor forfærdeligt disse katastrofer, både naturskabte og menneskeskabte kan være, så er det alligevel i disse hændelser der spirer fantastiske fortællinger op, som bliver til storslåede film der både fænger og forfærder på samme tid. Men katastrofefilm kan også være lavet ud fra en forudsigelse om hvad der kan ske i verden ligesom filmene 2012 og The Day After Tomorrow.

Film om naturkatastrofer, jordens undergang og pandemier

Katastrofefilm hedder de, de film hvor verden er gået amok, naturen raser og alt håb er svundet ind – og til filmelskerens fornøjelse kan vi fortælle, at der efterhånden er lavet en hel del af dem. Temaerne spænder over alt fra rigtige hændelser til fiktive fremtidsforudsigelser, og indebærer derfor alt fra tornadoer til jordskælv, kometer, istid, vulkaner og epidemier af alskens arter. Drama er der nok af, og hvis du kan klare mosten så er der masser af god underholdning til dig, i de 12 katastrofefilm vi har udvalgt på filmlisten herunder.

Armageddon

Genre: Action, Adventure, Sci-Fi

Skuespillere: Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Ben Affleck

IMDB rating: 6,7/10

Jorden bliver bombarderet af små stykker fra kometer, og resultatet er store ødelæggelser. Men det er blot en varsel om hvad der er på vej; en komet af kæmpe størrelse, der truer med at ødelægge hele jorden. Boreeksperten Harry bliver sendt op til kometen for at sprænge den i stykker med en strategisk placeret atomsprængladning, men vil det lykkes dem at stoppe kometen?

Armageddon trailer

Allerede i traileren fornemmer hvor katastrofalt det hele kan ende, og dette er bestemt en film der spiller på hvad der kan ske i fremtiden, men som er meget fiktiv da det endnu ikke er et problem vi har stået overfor så længe vi kan huske tilbage.

Twister

Genre: Action, Adventure, Drama

Skuespillere: Helen Hunt, Bill Paxton, Cary Elwes

IMDB rating: 6,4/10

For Jo er tornadoer hendes job, hun er nemlig tornadojæger på USA’s østkyst. Hun opsamler data og fotograferer tornadoer i selskab med videnskabsfolk og indtil for nylig hendes mand Bill, som dog har droppet hende på grund af hendes besættelse med tornadoer. En test fra et særligt måleapparat får dog Bill til at tage af sted med Jo en sidste gang.

Twister trailer

Se de vilde tornadoer de jagter igennem filmen, i denne originale trailer til filmen Twister.

The Day After Tomorrow

Genre: Action, Adventure, Sci-Fi

Skuespillere: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum

IMDB rating: 6,4/10

Snestorme i New Dehli, hagl af håndboldsstørelse i Japan, og New York der fryser til is på en eftermiddag. Sådan ser fremtiden ud, og midt i det kaos miljøet skaber tager klimaeksperten Jack Hall til New York for at finde sin søn – og skal samtidig redde jorden fra den næste istid.

The Day After Tomorrow trailer

Hvad gør vi hvis der kommer en ny istid. I denne trailer kan du se hvordan tre superstorme sætte jorden tilbage til istiden.

Contagion

Genre: Drama, Sci-Fi, Thriller

Skuespillere: Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law

IMDB rating: 6,7/10

Beth rejser hjem til Minneapolis fra Hong Kong, og med sig har hun i kroppen en ukendt og ekstremt smittefarlig virus. Efter to dage er hun og sønnen i familien død – og i Tokyo, Chicago og London falder folk døde om. Pandemien spreder sig som en steppebrand, og researchere kæmper for at finde en modgift.

Contagion trailer

Når en virus noget mere dødelig en coronavirus rammer verden, bliver det et kapløb mod tiden for at finde en vaccine. Se hvordan verden reagere på en pandemi i traileren.

The Impossible

Genre: Drama, Thriller

Skuespillere: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland

IMDB rating: 7,6/10

I julen 2004 holder forretningsmanden Henry, hans lægekone Maria og deres tre børn ferie i Thailand. Og her rammer tsunamien med 30 meter høj flodbølge der buldrer indover kysten. Vandet river Maria og den ældste søn med sig, mens faderen og familiens to yngste drenge leder efter dem i ruinerne.

The Impossible trailer

I denne trailer kan du se hvordan tsunamien i Thailand i 2004 er blevet filmatiseret. En familie bliver splittet af tsunamien og må forsøge at klare sig igennem den tragiske ulykke.

Deep Impact

Genre: Action, Drama, Sci-Fi

Skuespillere: Robert Duvall, Téa Leoni, Elijah Wood

IMDB rating: 6,2/10

En gigantisk komet er på vej mod jorden i rekordfart, og ved kollision vil den destruere alt liv på jorden. Uret tæller ned for menneskeheden, og alle forsøger at forberede sig på hændelsen. Da alle redningsaktioner slår fejl forsøger en lille gruppe af astronauter at trumfe deres idé igennem, med håb om at redde jorden fra dommedag.

Deep Impact trailer

Dante's Peak

Genre: Action, Adventure, Thriller

Skuespillere: Pierce Brosnan, Linda Hamilton, Jamie Renée Smith

IMDB rating: 5,9/10

En vulkanekspert sendes ud til en lille søvnig by der ligger tæt på en vulkan. Byrådet frygter for at skræmme investorer væk med rygter omkring vulkanen og hvorvidt den er aktiv, og de får derfor dysset sagen ned. I mellemtiden går vulkanen dog i udbrud, og eksperten har forelsket sig i byens kvindelig borgmester.

Dante's Peak trailer

Efterskælv

Genre: Drama

Skuespillere: Daoming Chen, Yi Lu, Fan Xu

IMDB rating: 7,5/10

I 1976 oplever byen Tangshan i Kina en af historiens største jordskælvskatastrofer, og her må en kinesisk mor tage sit livs sværeste beslutning. Hendes 7-årige datter og søn er fanget i ruiner fra jordskælvet, og kun den ene tvilling kan reddes. Moren vælger sønnen, og er de næste 30 år uviden om, at hendes datter på mirakuløs vis overlever. Først i 2008 genforenes den forladte datter med sin mor.

Efterskælv trailer

The Perfect Storm

Genre: Action, Adventure, Drama

Skuespillere: George Clooney, Mark Wahlberg, Diane Lane

IMDB rating: 6,4/10

Ude på det åbne hav befinder seks fiskere sig ombord på et skib, da deres værste mareridt bliver til virkelighed når hele tre rasende vejrsystemer kolliderer. Deres sammenstød skaber den mest ødelæggende orkan nogensinde set, og fiskerne når ikke at blive advaret om uvejret i tide.

The Perfect Storm trailer

Perfect Sense

Genre: Drama, Romance, Sci-Fi

Skuespillere: Ewan McGregor, Eva Green, Lauren Tempany

IMDB rating: 7,1/10

Midt i en epidemiorkans rasen klynger et nyforelsket kærestepar sig til hinanden. Videnskaben kan ikke forklare epidemien der fratager sanserne efter pludselige raserianfald. Det er svært for kæresteparret der forsøger at tilpasse sig, ligesom folk omkring dem gør.

Perfect Sense trailer

Children of Men

Genre: Drama, Sci-Fi, Thriller

Skuespillere: Julianne Moore, Clive Owen, Chiwetel Ejiofor

IMDB rating: 7,9/10

I fremtiden er menneskeheden blevet ramt af sterilitet, og jordens yngste borger dør i en alder af blot 18 år. Menneskehedens udryddelse er lige rundt om hjørnet, da bureaukraten og fredsaktivisten Theo indvilliger i at hjælpe en gravid kvinde der på mirakuløs vis dukker op – en kvinde som ikke alle ønsker skal overleve.

Children of Men trailer

Måske du også kan lide...