Oscar vindende film

Bedste Netflix film

Orker du ikke selv at skulle tage stilling til, om en film er værd at se? Så kan du spare dig selv for research-arbejdet og blot gå efter de film der allerede har høstet den højeste form for anerkendelse en film kan – nemlig de Oscar vindende film.

Hvert år samles verdens største stjerner og fag-talenter inden for filmens verden, til det største show af dem alle: Oscar aftenen.

Der bliver bedømt kjoler, hørt takketaler og uddelt priser til alt fra bedste biroller til mandlige hovedroller, lydeffekter, udenlandske film m.m, og selvfølgelig den vi er mest interesseret i, nemlig årets bedste film.

Vi har samlet 20 af de absolut bedste Oscar vindende film fra den nyeste i 2016 og helt tilbage til 1960’erne. Vi garanterer at der er god underholdning spredt ud på en lang række forskellige nicher og interesser – så mon ikke der er en film der kan lokke dig?

Spotlight

Genre: Biografi, Krimi, Drama

Skuespillere: Mark Ruffalo, John Slattery, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber

IMDB rating: 8,1/10

I 2001 ansættes en ny chefredaktør på dagbladet Boston Globe. Han sætter sit researchteam til at følge på et rygte om at katolske præster har misbrugt børn i årevis. På trods af mange forhindringer øges bevismængden, og problemet viser sig at være verdensomspændende.

Se Spotlight traileren

Birdman

Genre: Komedie, Drama, Romantik

Skuespillere: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton

IMDB rating: 7,7/10

Riggan Thomson er en afdanket filmstjerne der hjemsøges af superheltefiguren han spillede 20 år tidligere, nemlig Birdman. Han forsøger at gøre et comeback på Broadway, men ved premieren stjæler skuespilleren Mike hans rampelys. Situationen bliver ikke bedre da Riggan finder ud af, at hans datter er kærester med Mike.

Se Birdman traileren

12 Years a Slave

Genre: Biografi, Drama, Historie

Skuespillere: Chiwetel Ejiofor, Michael K. Williams, Michael Fassbender

IMDB rating: 8,1/10

Violinisten bor i New York, og er en fri og velfungerende mand med familie og job. Han inviteres med på en musikturne til Washington, hvor han bliver kidnappet og solgt til slaveri i Sydstaterne hvor han de næste 12 år kæmper for at komme hjem til sin familie igen.

Se 12 Years a Slave traileren

Operation Argo

Genre: Biografi, Drama, Historie

Skuespillere: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman

IMDB rating: 7,7/10

CIA skal redde 6 amerikanere ud af Tehran i 1980, der alle arbejdede på den amerikanske ambassade som blev invaderet af Iranske revolutionære der tog amerikanere til fange. Det bliver en farlig mission hvor amerikanerne skal forestille at være et filmhold, der leder efter lokationer til en ny science fiction film.

Se Operation Argo traileren

Kongens store tale

Genre: Biografi, Drama

Skuespillere: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham

IMDB rating: 8,0/10

Kong George VI kom uvilligt til tronen efter sin fars død, og måtte kæmpe sig igennem sit enorme taleproblem ved hjælp af en taleterapeut der reddede ikke bare ham, men måske også monarkiet.

Se traileren til Kongens Store Tale

The Hurt Locker

Genre: Thriller, Drama

Skuespillere: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Ralph Fiennes

IMDB rating: 7,6/10

At være sprængningsekspert i Bagdads stegende hede kræver en helt særlig mand, og i Bravo-kompagniets EOD-enhed arbejder amerikanske soldater dagligt for at fjerne bomberne så befolkningen og dem selv kan færdes frit. Med kun 39 dages tjeneste tilbage får Sandborn og Eldridge en ny chef, og han er lidt for vild med risikoen der kommer med jobbet.

Se traileren til The Hurt Locker

Slumdog Millionaire

Genre: Drama, Romantik

Skuespillere: Dev Patel, Freida Pinto, Saurabh Shukla

IMDB rating: 8,0/10

En indisk teenager der er vokset op i Mumbai’s slum, bliver hevet ind som deltager i “Hvem vil være millionær”. Men da han klarer sig overraskende godt bliver han mistænkt for snyd, og under hans forhør får vi fortællinger fra hans livshistorie der gav ham svarene på spillets spørgsmål.

Se traileren til Slumdog Millionaire

Crash

Genre: Krimi, Drama, Thriller

Skuespillere: Don Cheadle, Matt Dillon, Sandra Bullock, Thandie Newton

IMDB rating: 6,4/10

I det multietniske LA krydses en lang række forskellige menneskers skæbner hinanden på mindre end to døgn. Den sorte politibetjent kæmper med sin dopede mor og kriminelle bror, mens en ung politibetjent ikke magter sin racistiske makker, som tænker meget på sin syge far. I filmen møder vi også en iransk immigrant, en låsesmed fra Iran samt en filminstruktør.

Se traileren til Crash

Million Dollar Baby

Genre: Drama, Sport

Skuespillere: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman

IMDB rating: 8,1/10

Den fallerede bokser Frankie Dunn har ikke med succes som træner, men en dag møder Maggie på 31 år op, og beder ham om at hjælpe hende med at bokse sig til toppen. Frankie er ikke vild med ideen, men Maggie er drevet af et ønske om at komme ud af fattigdommen og giver ikke op så let.

Se Million Dollar Baby traileren

American Beauty

Genre: Drama, Romantik

Skuespillere: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch

IMDB rating: 8,3/10

Lester Burnham på 42 har et mystisk år: han siger op på arbejdet, flirter med datterens veninde, sætter sin kone på plads efter at have været undertrykt i år, køber drømmebilen og begynder at træne. Men det går ikke helt så let for Lester i jagten på skønheden i sin kedsommelige tilværelse.

Se traileren for American Beauty

Titanic

Genre: Drama, Romantik

Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

IMDB rating: 7,8/10

Verdens største krydstogtskib, og skibet der ikke kunne synke, får et hul i siden efter et sammenstød med et isbjerg, og synker i 1912. Ombord på skibet møder den velhavende og depressive Rose den fattige og frimodige Jack der viser hende en anden side af livet, alt imens de forsøger at undslippe katastrofen med livet i behold.

Se traileren til Titanic

Den Engelske Patient

Genre: Drama, Romantik, Krig

Skuespillere: Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe

IMDB rating: 7,4/10

Soldaten Laszlo de Almasy skydes under 2. verdenskrig ned under en ekspedition, og havner i Sahara. Uigenkendelig efter forbrændinger og med en manglende hukommelse plejer sygeplejersken Hana ham i Toscana, alt imens Laszlo kan fortælle sin sørgelige historie i kortvarige tilbageglimt.

Se traileren for Den Engelske Patient

Forrest Gump

Genre: Drama, Romantik

Skuespillere: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise

IMDB rating: 8,8/10

Forrest Gump er og har aldrig været særligt intelligent. Til gengæld griber han chancer, er ydmyg og kan løbe vældig hurtigt. De talenter sender ham ud på en fantastisk livsrejse hvor krig, maraton og fodbold bliver vigtige milepæle i hans liv.

Se Forrest Gump trailer

Danser med ulve

Genre: Adventure, Drama, Western

Skuespillere: Kevin Costner, Mary McDonnell, Graham Greene

IMDB rating: 8,0/10

Løjtnant John Dunbar har fået nok af den amerikanske borgerkrig og bliver forflyttet til det vildeste vesten. Her er prærien storslået, dyrene flotte og (næsten) alle indianerne flinke. Dunbar bliver tiltrukket at indianernes levevis, men da en gruppe soldater ankommer, trækker det op til alvorlige problemer, og løjnanten må vælge side.

Se trailer for Dances with wolves

The Last Emperor

Genre: Biografi, Drama, Historie

Skuespillere: John Lone, Joan Chen, Peter O’Toole

IMDB rating: 7,7/10

Aisin-Gioro Pu Yi bliver indsat som kejser i Kina før han har lært at gå, og da Kina bliver til en republik i 1912 bliver Aisin-Gioro Pu Yi taget til fange i sit eget palads. Da 2. verdenskrig bryder ud bliver Aisin-Gioro Pu Yi udnyttet af japanerne og tages herefter til fange af russerne.

Se The Last Emperor trailer

Gøgereden

Genre: Drama

Skuespillere: Jack Nicholson, Louise Fletcher, Michael Berryman

IMDB rating: 8,7/10

I forsøget på at slippe for det hårde arbejde i fængslet, overbeviser McMurphy sine vogtere om at han er sindssyg. Som konsekvens bliver han overført til et sindssygehospital, hvor livet er mere stille og meget mere deprimerende. McMurphy ser det hurtigt som sin personlige mission at gøre op med personalets formynderiske, forældede behandlingsmetoder og patienternes passive accept af tingenes sørgelig tilstand.

Se Gøgereden trailer

Patton

Genre: Biografi, Drama, Krig

Skuespillere: George C. Scott, Karl Malden, Stephen Young

IMDB rating: 7,9/10

George Patton er en berømt og berygtet pansergeneral under 2. verdenskrig. Filmen begynder ved Pattons karriere i Nordafrika, og fortsætter gennem den europæiske invasion og helt indtil det tredje rige kollapser.

Se Patton trailer

My Fair Lady

Genre: Drama, Musical, Familie

Skuespillere: Audrey Hepburn, Rex Harrison, Stanley Holloway

IMDB rating: 7,8/10

Da den forhutlede blomstersælger med cockney accent, Eliza Doolittle, tilfældigt møder den snobbede sprogprofessor Henry Higgins, indgår Higgins et væddemål med sin kollega om at han kan forvandle gadepigen til en rigtig dame. Vil det lykkes? Og kan Higgins undvære Eliza efter han har nået sit mål?

Se traileren til My Fair Lady

Ben-Hur

Genre: Adventure, Drama, Krig

Skuespillere: Charlton Heston, Jack Hawkins, Stephen Boyd

IMDB rating: 8,1/10

Den jødiske prins Ben-Hur udsættes under Jesu tid for falske anklager, og sendes til galejerne mens hans familie bliver fængslet. Under et søslag bliver kaptajnens liv reddet af Ben-Hur, og som en tak vælger han at adoptere ham. Ben-Hurs liv forvandler sig til det bedre, men han opgiver aldrig håbet om at finde sin familie og få hævn.

Se traileren til Ben-Hur

Gigi

Genre: Komedie, Musical, Romantik

Skuespillere: Leslie Caron, Maurice Chevalier, Louis Jourdan

IMDB rating: 6,7/10

Paris’ mest giftemodne ungkarl tilbyder Gigi alt hvad hjertet kan begære: et hjem, en bil, tjenere til at forsøde tilværelsen og det nyeste skrig fra modefronten. Men Gigi længes efter noget helt andet, nemlig noget som ikke kan købes for penge.

Se Gigi traileren

Måske du også kan lide...