Amish film

Bedste Netflix film

Hvis du finder subkulturer, minoriteter og sekte interessant, så skal du overveje at dykke ned i Amish kulturen. Amish-folket lever i Amish samfund primært i USA og Canada, og de er mest kendt for, at være dem der ikke gør brug af moderne teknologi. De kører stadigvæk i hestevogne, høster marker manuelt og har hverken telefon, tv eller internet.

Amish-folket bestod oprindeligt af en gruppe af folk der udvandrede fra Schweiz og Sydtyskland i 1690’erne. Sproget de taler hedder også Pennsylvania Dutch og kan lyde en smule bekendt i vores nordiske ører.

Amish kulturen er relativt lukket for udefrakommende, og derfor er det også begrænset hvor mange film der er omkring emnet. Vi har i listen herunder fundet 5 Amish film, som vi mener du bør se. Hvis du vil læse mere om selve Amish kulturen, kan vi anbefale et smut forbi Religion.dk.

5 af de bedste Amish film

Selvom kun en af filmene herunder er en film baseret på virkelige hændelser, så er det spændende ved netop denne type film, at det altsammen tager udgangspunkt i en kultur, og de normer og værdier vi bliver præsenteret for er således autentiske. Det er en verden de fleste af os ved meget lidt om, og derfor kan det være enormt interessant at dykke ned i.

The Shunning

Genre: Drama

Skuespillere: Danielle Panabaker, Sherry Stringfield, Burgess Jenkins

IMDB rating: 7.1/10

Katie Lapp har altid følt at der manglende noget i hendes simple tilværelse. Lige indtil en udefrakommende kvinde kommer til byen, og leder efter den pige hun bortadopterede 19 år før.

Se trailer for The Shunning:

Vidnet

Genre: Krimi, Drama, Romantik

Skuespillere: Harrison Ford, Kelly McGillis, Lukas Haas

IMDB rating: 7.1/10

En lille amish dreng er det eneste vidne til et mord. Politimanden John Book gemmer sig i Amish “landet” for at beskytte drengen under retssagen.

Se trailer for Vidnet:

Amish Grace

Genre: Biografi, Drama

Skuespillere: Kimberly Williams-Paisley, Tammy Blanchard

IMDB rating: 7.1/10

En sørgende amish kvinde kæmper for at tilgive en anden kvinde hvis mand, dræbte hendes datter og fire andre skolebørn. Filmen er inspireret af en virkelig hændelse, der skete i Nickel Mines schoolhouse den 2. oktober.

Se trailer for Amish Grace

Plain Truth

Genre: Drama, Krimi, Mysterie

Skuespillere: Mariska Hargitay, Alison Pill, Jan Niklas

IMDB rating: 7.1/10

En ugift 18 årig pige bliver beskyldt for, at have taget livet af sit ufødte spædbarn.

Se trailer for Plain Truth

Devil’s Playground

Genre: Dokumentar

Skuespillere: Velda Bontrager, Mark Bontrager, Dewayne Chupp

IMDB rating: 7.1/10

Amish teenagere kaster sig ud i den moderne verden, i en periode der kaldes rumspringa, inden de beslutter sig for hvilken livsstil de ønsker at leve.

Se trailer for Devil’s Playground

Måske du også kan lide...