Apokalyptiske film om jordens undergang

Bedste Netflix film

I en tid hvor vi praktisk talt hører om altoverskyggende naturkatastrofer på daglig basis, er jordens undergang formentlig ikke en tanke der ligger helt fjern for de fleste. Og det er måske det der kan forklare, hvorfor der produceres så mange post-apokalyptiske film; dem som fortæller hvordan jorden ser ud i en fjern (eller en måske ikke så fjern) fremtid.

Post-apokalyptisk betyder i alt sin enkelthed “efter dommedag” – hvilket indebærer at verden eller civilisationen er gået under, uddød, forgiftet eller ødelagt. Men for det meste indebærer det også at der er nogle der har overlevet.

Det handler de post-apokalyptiske film om

Zombier, robotter, digitale universer, dødbringende vira og epidemier er blot nogle af de temaer der går igen i de mange post-apokalyptiske film.

Så hvad sker der når jordens ressourcer er opbrugt, når en dødelig epidemi slår det meste af menneskeheden væk, eller når vi bliver så teknologisk velvidende, at vi reelt set lever i et digitalt univers? Dét kan du få et bud på, i de mange fantastiske post-apokalyptiske film vi har fundet herunder.

World War Z

Genre: Gyserfilm, Action, Adventure

Skuespillere: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz

IMDB rating: 7.1/10

En zombie-pandemi har ramt Jorden og den breder sig hurtigt over hele verden. FN-observatøren Gerry Lane er ham der skal redde menneskeheden fra total destruktion, og i forsøget på at finde ud af hvorfor zombierne kom, samt redde sin familie, må Gerry ud på en farefuld rejse.

Se traileren til World War Z

Mad Max: Fury Road

Genre: Action, Adventure, Sci-Fi

Skuespillere: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult

IMDB rating: 7.1/10

I år 20160 føres 6 kvinder med Furiosa i spidsen fra den fascistiske leder Immortan Joe, der ynder at have avlskvinder i sit fort. For at nå gennem ørkenen i live, allierer kvinderne sig med enspænderen Max Rockatansky der kender ødemarken ud og ind. Det bliver en intens tur!

Se traileren til Mad Max Fury Road

The Matrix

Genre: Action, Sci-Fi,

Skuespillere: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

IMDB rating: 7.1/10

I det 22. århundrede er verden slet ikke som folk tror. Den er faktisk computergenereret og styres af maskiner, men en lille gruppe af rebeller vil afsløre plottet for alle.

Se traileren til The Matrix

Abernes Planet: Revolutionen

Genre: Action, Drama, Sci-Fi

Skuespillere: Gary Oldman, Keri Russell, Andy Serkis

IMDB rating: 7.1/10

10 år efter en gruppe højtudviklede aber vandt herredømmet over jorden, har en gruppe af mænd og kvinder overlevet en pandemi der dengang udryddede næsten hele menneskeheden. Abefolket anføres af Caesar, der ingår våbenhvile med menneskene – freden er dog kortvarig.

Se traileren til Abernes Planet Revolutionen

I Am Legend

Genre: Drama, Sci-Fi. Thriller

Skuespillere: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan

IMDB rating: 7.1/10

Robert Neville er ene og alene i New York, efter en dødbringende virus har udslettet hele befolkningen. Han prøver hver dag at komme i kontakt med mennesker fra andre steder, uden held. Om dagen er byen fredelig, men om natten kommer mutanterne frem, og de holder øje med Neville.

Se traileren til I Am Legend

Waterworld

Genre: Action, Adventure, Sci-Fi

Skuespillere: Kevin Costner, Jeanne Tripplehorn, Dennis Hopper

IMDB rating: 7.1/10

Den globale opvarmning har smeltet indlandsisen og der er ikke længere et stykke tørt land på jorden. Befolkningen lever derfor i flydende byer der hele tiden er truet af pirater. En mand tager kampen op mod piraterne og deres skånselsløse leder.

Se traileren til Waterworld

Resident Evil: Extinction

Genre: Action, Horror, Sci-Fi

Skuespillere: Milla Jovovich, Ali Larter, Oded Fehr

IMDB rating: 7.1/10

10 år efter en dødbringende T-virus slap løs er de fleste mennesker på jorden døde eller forvandlet til zombier. Kun få mennesker er tilbage, bl.a. Alice der har fået vilde evner efter genetiske eksperimenter.

Se traileren til Resident Evil Extinction

The Terminator

Genre: Action, Sci-Fi

Skuespillere: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Michael Biehn

IMDB rating: 7.1/10

Et sted i fremtiden har intelligente computere overtaget jorden, og med hjælp fra robotter jagter de de sidste mennesker der er tilbage, som kæmper for at overleve. Der er kun en ting der kan forhindre menneskehedens udslettelse, og det er frihedskæmperen John Connor.

Se traileren til The Terminator

The Hunger Games

Genre: Adventure, Drama, Sci-Fi

Skuespillere: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

IMDB rating: 7.1/10

I USA udvælger et totalitært styre hvert år 12 piger og drenge der skal kæmpe til døden, i et realityshow der hedder “Hunger Games”. Blandt deltagerne er Katniss Everdeen der vælger at redde sin søster, ved at tage hendes plads i showet. For at overleve showet må Katniss danne alliancer med yderst forsigtighed.

Se traileren til The Hunger Games

WALL-E

Genre: Animation, Adventure, Familie

IMDB rating: 7.1/10

Menneskeheden har forladt kloden, og tilbage på jorden er der en lille robot ved navn Wall-E som har brugt flere århundrede på at rydde op efter menneskene. En dag kommer undersøgelsesrobotten EVA, som Wall-E bliver særdeles interesseret i.

Se traileren til WALL-E

The Postman

Genre: Action, Adventure, Drama

Skuespillere: Kevin Costner, Will Patton, Larenz Tate

IMDB rating: 7.1/10

En navneløs vagabond træder i en død mands postmandsuniform, og påbegynder en kamp mod en selvbestaltet diktator, alt imens han danner et postkorps der kan lidt mere end blot at dele breve ud.

Se traileren til The Postman

Snowpiercer

Genre: Action, Sci-Fi, Thriller

Skuespillere: Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton

Jorden er ramt af en istid, og de få tusinde der har overlevet bor nu i et superteknologisk luksustog ved navn Snowpiercer. Toget er strengt opsplittet i rig og fattig, og en dag gør den fattige pøbel oprør med Curtis i spidsen, i håb om at bane sig vej til maskinrummet.

Se traileren til Snowpiercer

The Day After Tomorrow

Genre: Action, Adventure, Sci-Fi

Skuespillere: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum

IMDB rating: 7.1/10

I fremtiden er vejret er ikke hvad det har været. Snestorme hærger New Dehli, hagl på størrelse med håndbolde rammer Tokyo og New York fryser til is på en eftermiddag. Midt i dette miljøkaos med flygtende menneskemasser og ekstreme vejrforhold tager klimaeksperten Jack Hall til New York for at finde sin søn. Samtidig skal han også lige redde jorden fra en ny istid.

Se traileren til The Day After Tomorrow

Måske du også kan lide...