Batman film

Bedste Netflix film

Batman er en superhelt fra DC Comics der er den helt store konkurrent til Marvel universet. De to univers er dog meget forskellige, da hele DC Comics universet er bygget op i en meget dyster og mørk tone, mens Marvel er meget mere lyst og patriotisk opbygget, som regel med en god slutning.

En af de største superhelte fra DC Comics er Batman. Batman var også en af de første superhelte fra DC Comics der blev filmatiseret og det var helt tilbage i 1967 den første Batman film havde præmiere. Siden er der blevet mange flere Batman film over forskellige perioder. I denne artikel kan du læse alt om filmene og se rækkefølgen.

Stream Batman film på HBO MAX

Batman film rækkefølge

Siden man lavede den første Batman film i 1967 er der blevet lavet en del film efterfølgende. Særligt i løbet af de seneste årtier er der kommet en del nye Batman film, dels på grund af teknologiens udvikling der har gjort det langt mere interessant at lave superheltefilm og del den generelle trend og popularitet superhelte-film har.

Herunder er en liste i kronologisk rækkefølge over alle Batman film:

 1. Batman The Movie (1967)
 2. Batman (1989)
 3. Batman vender tilbage (1992)
 4. Batman for altid (1995)
 5. Batman og Robin (1997)
 6. Batman Begins (2005)
 7. The Dark Knight (2008)
 8. The Dark Knight Rises (2012)
 9. Batman V. Superman: Dawn of Justice (2016)
 10. Justice League (2017) - Ikke en ren Batman film, men alligevel.
 11. The Batman (2022)

Du kan se de fleste Batman film på HBO MAX, herunder The Dark Knight og de nye Batman film.

Stream Batman film på HBO MAX

Mange vil opdele Batman-filmene i de gamle Batman film og de nye Batman film. Alt efter hvornår man er født vil man nok have forskellig opdeling af filmene, men den typiske opdeling vil være Batman film før år 2000 er de gamle Batman film og Batman film efter år 2000 er de nye Batman film. Nu venter vi godt nok på endnu en omgang nye Batman film med Ben Affleck som Batman, men de må altså falde sammen med Christian Bale Batman filmene under "de nye". Opdelingen vil være således:

Gamle Batman film

Produktionen, special effects, skuepillet og universet i de gamle Batman film, er bare knap så godt gennemført som i de nye hvis du spørger mig. Derfor er det også primært det der gør skellet mellem de nye og de gamle Batman film.

 • Batman The Movie (1967)
 • Batman (1989)
 • Batman vender tilbage (1992)
 • Batman for altid (1995)
 • Batman og Robin (1997)

Nye Batman film

De nye Batman film er bare mere velproduceret og universet mere gennemført. De nyere Batman film med Christian Bale er virkelig gode og gennemførte i rigtig DC Comics stil, men de næste i rækken med Ben Affleck bliver en del af et DC filmunivers de kalder DC Extended Universe, hvilket bare i sig selv gør dem langt mere interessante.

 • Batman Begins (2005)
 • The Dark Knight (2008)
 • The Dark Knight Rises (2012)
 • Batman V. Superman: Dawn of Justice (2016)
 • Justice League (2017) - Ikke en ren Batman film, men alligevel.
 • The Batman (2022)

Kommende Batman film

Lige Marvel har gjort det, er DC Comics godt igang med at opbygge et filmunivers, og det betyder at der er flere nye Batman film i sigte i den nærmeste fremtid, som vi kan glæde os til.

 • Justice League Part Two (2021)
 • The Batman (2022)

Den nye Batman filmserie med Ben Affleck har vi stadig til gode, selvom han har været Batman i Batman v. Superman filmen. Det bliver dog spændende at se hvordan de rene Batman film med Ben Affleck bliver i 2022 når den første har premiere.

Liste over alle Batman skuespillere

Der har ikke været så lidt skuespillere igennem rollen som Batman, faktisk er der blevet skiftet rigtig meget ud i årernes løb. Det er først med Batman trilogien med Christian Bale at der rigtig kom "ro" på rollen som Batman i en længere årrække, hvilket også KUN gjorde noget godt for filmene.

Herunder kan du se en liste over samtlige Batman films skuespillere, hvor mange film de har spillet med i og hvilke årstal det var:

 1. Adam West (medvirker i 1 film i 1967)
 2. Michael Keaton (medvirker i 2 film fra 1989-1992)
 3. Val Kilmer (medvirker i 1 film i 1995)
 4. George Clooney (medvirker i 1 film i 1997)
 5. Christian Bale (medvirker i 3 film fra 2005-2012)
 6. Ben Affleck (medvirker i 2 film fra 2016-2022)

Batman The Movie

Premiere: 1967

Skuespillere: Adam West, Burt Ward, Lee Meriwether

IMDB rating: 7.1/10

En korrupt politiafdeling er det eneste der står til at beskytte Gotham city der i stigende grad bliver mørk, farlig og usikker. Lige indtil Batman dukker op og står klar til at kæmpe mod fjenderne. Batmans første fjende bliver den psykotiske og uforudsigelige Joker.

Se traileren til Batman The Movie

Batman

Premiere: 1989

Skuespillere: Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger

IMDB rating: 7.1/10

I denne Batman film har de fire skurke Jokeren, Pingvinen, Gækkeren og Catwoman slået sig sammen, i håb om at rydde Batman og Robin af vejen. Skurkene er i besiddelse af et våben der kan forvandle mennesker til støv ved at dehydrere dem, og deres mission er at overtage verden.

Se traileren til Batman

Batman vender tilbage

Premiere: 1992

Skuespillere: Michael Keaton, Danny Devito, Michelle Pfeiffer

IMDB rating: 7.1/10

Da en korrupt forretningsmand og den groteske skurk Pingvinen planlægger at tage kontrol over Gotham, er det kun Batman der kan stoppe dem, mens Catwoman har hendes egne skumle planer.

Se traileren til Batman vender tilbage

Batman for altid

Premiere: 1995

Skuespillere: Val Kilmer

IMDB rating: 7.1/10

beskriv

Se traileren til Batman for altid

Batman og Robin

Premiere: 1997

Skuespillere: George Clooney

IMDB rating: 7.1/10

beskriv

Se traileren til Batman og Robin

Batman Begins

Premiere: 2005

Skuespillere: Christian Bale, Michael Caine, Ken Watanabe

IMDB rating: 7.1/10

Efter at hans forældre blev dræbt af en røver, drager mange millionæren Bruce Wayne afsted til Asien, hvor han bliver rådgivet og trænet af Henri Ducard og Ra’s Al Ghul til at bekæmpe det onde. Bruce finder hurtigt ud af deres intentioner ikke er helt så gode som han først troede og må derfor stoppe deres plan om at destruere alt ondskab i Gotham. Da han kommer hjem til Gotham tager Bruce sagen i egen hånd. Navnet på den maskerede helt, der får kriminaliteten til at dale, er Batman. Henri Ducard og Ra’s Al Ghul har ikke opgivet deres plan og kun Batman kan stoppe dem, da de kommer på benene igen.

Se traileren til Batman Begins

The Dark Knight

Premiere: 2008

Skuespillere: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart

IMDB rating: 7.1/10

Da Batman, i samarbejde med Gordan og Harvey Dent, forsøger at bekæmpe kriminelle organisationer i Gothams gader ser alt ud til at gå efter planen indtil superskurken “The Joker” slipper ud af fængslet for at efterlade Gotham i kaos.

Se traileren til The Dark Knight

The Dark Knight Rises

Premiere: 2012

Skuespillere: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway

IMDB rating: 7.1/10

En ny trussel opstår og vores maskerede helt må beskytte byen mod en nådesløs terrorist ved navn Bane. Batman får hjælp fra anti-heltinden Selina Kyle, da han hurtigt finder ud af, at Bane ikke bare er en normal terrorist.

Se traileren til The Dark Knight Rises

Måske du også kan lide...