De 10 bedste musicals nogensinde

Bedste Netflix film

Vidunderlig musik og imponerende skuespil i en og samme film – kan det blive bedre? Musicals er vist en had/kærlighed genre, og hvis du er en af dem der elsker når en film er fyldt med fantastiske sange, så er du havnet det helt rette sted.

Tilbud: Prøv Viaplay el. C More gratis i 14 dage - uden binding.

Der findes en lang række verdenskendte musicals, mange af dem gamle klassikere såsom The Sound of Music og The Wizard of Oz. Det er begge musicals der stadigvæk er elsket den dag i dag, og som har fået adskillige revitaliseringer i forskellige former for film, teater m.m.

Liste over gode musical film

Hvis du er en sand musical fan, så kan du med fordel tage et kig i toplisten herunder, hvor vi har samlet 10 af de absolut bedste musicals nogensinde. Du har formentlig set en eller flere af filmene, men det er bestemt ikke ensbetydende med at de ikke kan genses. God fornøjelse!

Mary Poppins

Genre: Komedie, Familie, Musical

Skuespillere: Julie Andrews, Dick Van Dyke, David Tomlinson

IMDB rating: 7,8/10

Mary Poppins overtager jobbet for bankmandens tidligere barnepige, der opgav at passe hans to uartige børn. Men Mary følger ikke bankmandens ideer om streng opdragelse, hun bruger i stedet sine magiske evner som får børnene til at makke ret.

Se traileren til Mary Poppins filmen

Grease

Genre: Musical, Romantik

Skuespillere: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing

IMDB rating: 7,2/10

Teenagerne Danny og Sandy har en sommerflirt på en strand i Californien, men da sommeren er forbi skal Sandy hjem til Australien. De må derfor sige farvel, men møder til begges overraskelse hinanden igen på Rydell High, da det nye skoleår begynder. Danny tilhører imidlertid skolens klike af barske fyre og har derfor svært ved at stå ved sine følelser for dydsmønstret Sandy.

Se traileren til Grease filmen

The Sound of Music

Genre: Drama, Familie, Biografi

Skuespillere: Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker

IMDB rating: 8,0/10

Den unge Maria vil være nonne, men hendes sprudlende personlighed passer ikke så godt ind i det traditionelle kloster i Østrig. Derfor sender abbedissen hende ud som guvernante hos den store familie Von Trapp; en enlig far (kaptajn) og hans syv børn. Da Maria ankommer og børnene finder ud af, at hun er god nok, kommer der liv i det strikse hjem, og følelserne blomstrer mellem Maria og Kaptajnen.

Se traileren til The Sound of Music filmen

West Side Story

Genre: Krimi, Drama, Musical

Skuespillere: Natalie Wood, George Chakiris, Richard Beymer

IMDB rating: 7,5/10

The Jets og The Sharks er to rivaliserende bander i New Yorks gader. Tony’s bedste ven er lederen i The Jets, og Maria’s bror i The Sharks. Men hvad mon der sker, når der opstår kærlighed mellem to ærkefjender?

Se traileren til West Side Story filmen

Moulin Rouge

Genre: Romantik, Musical, Drama

Skuespillere: Nicole Kidman, Ewan McGregor

IMDB rating: 7,6/10

Den unge digter Christian flytter til Paris i 1900-tallet for at søge lykken. Her stifter han bekendtskab med kunstneren Toulouse-Lautrec, og de vil sammen kreere et show til natklubben Moulin Rouge, og dennes største stjerne Satine.

Se traileren til Moulin Rouge filmen

Chicago

Genre: Komedie, Krimi, Musical

Skuespillere: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere

IMDB rating: 7,1/10

Cabaretsangeringen Roxie Hart bliver i 1920’ernes glamourøse Chicago anholdt for mordet på sin elsker. I fængslet møder hun den eftertragtede Velma Kelly der har dræbt både mand og søster. Advokaten Billy håndterer begge deres sager, og forsøger samtidig at forvandle Roxie til en stjerne – noget Velma ikke bryder sig om. Snart bekriger de hinanden i jagten efter mediernes søgelys.

Se traileren til Chicago filmen

Les Misérables

Genre: Drama, Musical, Romantik

Skuespillere: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway

IMDB rating: 7,6/10

I Frankrig i 1815 beslutter fangen Jean Valjean at vie sit liv til det gode. Han bliver derfor borgmester i byen Vigau og tager pigen Cosette til sig, da hendes mor kommer ud i noget skidt. Pigen vokser op under oprøret i 1832 og forelsket sig i den revolutionære Marius.

Se traileren til Les Misérables filmen

Mamma Mia! The Movie

Genre: Komedie, Musical, Romantik

Skuespillere: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried

IMDB rating: 6,4/10

Den enlige mor Donna driver et lille hotel sammen med sin datter Sophie, på en græsk ferieø. Sophie skal giftes og der er ingen far der kan føre hende op af kirkegulvet – derfor beslutter hun sig for at finde ud af hvem der er hendes rigtige far.

Se traileren til Mamma Mia! the movie

The Phantom of the Opera

Genre: Drama, Romantik, Musical

Skuespillere: Gerard Butler, Emmy Rossum, Patrick Wilson

IMDB rating: 7,2/10

Under operaen i Paris lusker et musikalsk fantom rundt og driller sangerne. Fantomet bliver forelsket i en korpige, Christine, og vil gøre alt for at fremme hendes karriere. Men Christine bliver forelsket i Raul, og den form for utroskab bryder fantomet sig bestemt ikke om.

Se traileren til The Phantom of the Opera filmen

Troldmanden fra Oz

Genre: Adventure, Musical

Skuespillere: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger

IMDB rating: 8,0/10

En tornado rammer Kansas og forældreløse Dorothy bliver blæst til det farverige land Oz. Her møder hun en god fe der råder hende til at besøge Smaragdbyen hvor en troldmand kan hjælpe hende. På vejen dertil bliver hun venner med et fugleskræmsel, en blikmand og en løve.

Se traileren til Troldmanden fra Oz filmen

Måske du også kan lide...